The Equalizer, jos cu mafia rusească!

                Dacă cineva are o problemă, o soartă potrivnică sau dacă nu are la cine apela, în scenă intră… McCall. Înarmat cu calităţi paranormale, care-i permit să-i pedepsească pe cei care-i brutalizează pe neajutoraţi, Robert McCall va face dreptate. Realizat pe baza unui scenariu scris de Richard Wenk, filmul The Equalizer se inspiră dintr-un serial TV al anilor ’80 creat de Michael Sloan şi Richard Lindheim. The Equalizer a fost regizat de Antoine Fuqua (Training day, Shooter, Olympus has fallen). Mark Twain spunea: „Cele mai importante două zile din viața unui om sunt cea în care se naște și cea în care află care este scopul său în viață”. Am vizionat pelicula ieri, de la 17:20, la Cinema City Timișoara, în sala 5, sala cu cele mai multe locuri și cel mai mare ecran.

1

                În The Equalizer este vorba de Robert McCall, un bărbat care crede că a scăpat de negura trecutului şi că va putea duce de-acum o viaţă liniştită. Robert lucrează la un magazin de materiale de construcţie şi, din cauza răposatei soții, citeşte cele mai lăudate cărţi ale literaturii mondiale într-un mic restaurant de cartier deschis non-stop. Aici leagă o prietenie cu Teri, o prostituată adolescentă care visează să devină cântăreaţă, doar că este foarte conştientă că despărţirea de gangsterii ruşi nu va fi uşoară. Când Teri este aproape omorâtă în bătaie după ce refuză un client, McCall iese din detașarea autoimpusă și îi pedepsește pe cei care-i brutalizează pe neajutoraţi. Dacă cineva are o problemă, o soartă potrivnică sau dacă nu are la cine apela, în scenă intră… McCall.

2

                The Equalizer este genial. Este realizat în stilul filmelor vechi, în care doar jocul actorilor contează. Filmul nu este recomandat celor sub 15 ani, dar din punctul meu de vedere puteau să-l pună nerecomandat celor sub 18 ani, pentru că filmul este foarte violent. McCall ucide gangsterii ruși în cele mai violente moduri cu putință. Spre exemplu, McCall lichidează, în nici o jumătate de minut, şase gangsteri ruşi înarmaţi cu fel de fel de arme. Unul dintre gangsteri este ucis cu un tirbușon.

3

                Mi-a plăcut la nebunie Teddy, un gangster complet sărit de pe fix trimis de la Moscova să cerceteze asasinarea „colegilor” săi lichidaţi de McCall. Teddy ştie că numai frica te face respectat şi, în scene extrem de violente, transmite mesaje sângeroase partenerilor şi concurenţilor, conştient în acelaşi timp că numai descoperirea misteriosului asasin va repune în mişcare imensa roată a afacerilor ilegale controlate de mafia rusească. Cu un ego supradimensionat şi fără urmă de scrupule, Teddy va lăsa o dâră de sânge în goana sa pentru prinderea lui McCall, dar curând îşi va da seama că adversarul îi e pe măsură, animat în acelaşi timp şi de un simţ moral ieşit din comun.

4

Denzel Washington este Robert McCall, un tip calm cu privire care inspiră neîmplinire. Acesta are doar intenții bune, încercând să ajute pe oricine are probleme;

robert

Australian Marton Csokas este Teddy, antagonistul filmului. El este dur, dar cerebral, un mafiot rus trimis de la Moscova pentru a investiga moartea gansterilor ruși din Boston;

teddy

Chloë Grace Moretz este prostituata Teri, care visează să devină cântăreaţă, dar e conştientă că nu poate scăpa de gangsterii ruşi;

teri

David Meunier este Slavi, „peştele” lui Teri. El este cel care i-a dat o corecţie lui Teri pentru că a îndrăznit să se apere;

slavi

Bill Pullman este Brian Plummer, un prieten de-al lui Robert;

Nu uita sa citesti
Related Posts

Inside Out 2

The Fall Guy

brian

Melissa Leo este Susan Plummer, soția lui Brian și cea care-l informează pe Robert cine sunt Teddy și Vladimir Pushkin;

susan

Vladimir Kulich este Vladimir Pushkin, capo di tutti capi.

                The Equalizer pare să fi fost gândit pentru Denzel Washington, deși acesta are 59 de ani. În film, mafioții ruși îi spun „tataie”. Mi-a plăcut stilul de filmat al lui Fuqua. Acesta nu ne amețește cu schimbări rapide de unghiuri şi cadre. Lupta finală, în care McCall îi înfruntă pe Teddy şi pe acoliţii săi într-un depozit, este una dintre cele mai bune scene de acțiune văzute în acest an, eroul lichidându-şi inamicii unul câte unul.

5

                Denzel Washington spunea despre personajul pe care-l interpretează: „Robert McCall a făcut multe lucruri rele în trecut, de care nu este deloc mândru, dar acum încearcă să se îndrepte. El nu-şi pierduse îndemânarea sau puterea, dar luase hotărârea de a lăsa totul în urma sa. Atunci când întâlneşte o tânără care e batjocorită de mafioţi, el se hotărăşte însă să reacţioneze…”

6

                Antoine Fuqua spunea: „Acest film seamănă cu western-urile făcute de Sergio Leone. Avem de a face cu un anti-erou, care se luptă cu sine însuşi pentru că e reticent să pună mâna pe armă, dar care o face până la urmă, dacă alţi oameni au nevoie de ajutorul lui. El îşi foloseşte puterile numai pentru astfel de cazuri”.

7

                Distribuția, sunetul și coloana sonoră sunt părțile forte. Problema este că e foarte violent. Doar în filmele lui Tarantino am mai văzut așa multă violență. Vă recomand cu cea mai mare placere acest film și sper să-l vedeți cât mai repede. Cu siguranță femeile nu se vor înghesui să vizioneze pelicula din cauza violenței excesive.

8

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul The Equalizer subtitrat în limba română:

                The Equalizer a fost adus în cinematografele din România de InterComFilm Distribution. Sper ca filmul să fie lansat pe DVD și blu-ray. Producătorii au declarat că în cazul în care The Equalizer va avea încasări de 30 milioane de dolari în prima săptămână în SUA, se va face o continuare. Încasările au fost de 34,1 milioane de dolari, așa că… deduceți!!!

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise