Eraser, tocmai ai fost „șters”

                Nu știu câți dintre voi nu ați auzit sau nu ați văzut acest film. Este un film în care acțiunea, cascadoriile și armele sunt la ele acasă. Mai e ceva ce putem cere de la film? Poate un scenariu care să nu semene cu alte filme de acțiune. Regizat de Chuck Russell, după un scenariu scris de Tony Puryear și Walon Green, Eraser este un film care îl are în rol principal pe Arnold Schwarzenegger, starul filmelor de acțiune a anilor ’90. Schwarzenegger interpretează un erou modest, care-și face treaba cu pasiune. Dar care este intriga din Eraser?

1

                John Kruger este un agent al Agenției pentru Protecția Martorilor, cel mai bun din domeniul său și printre singurii care nu s-au lăsat pradă tentației. Misiunea lui este una aparent simplă: să se ocupe de protecția martorilor esențiali pentru viitoarele mărturii la procesele aferente. Bineînțeles că apar și situații neprevăzute, însă John le face față cu un profesionalism de invidiat. Lucrurile se complică însă când Lee Cullen, directoare la o firmă privată ce produce armament pentru armata SUA, descoperă că șefii ei vând produse teroriștilor de pe tot globul. Astfel, ea se decide să implice FBI-ul în lupta pentru demascarea corupției din firmă, iar pe fir intră inevitabil John Kruger. Însa lucrurile o iau razna când cei doi „fugari” descoperă că oameni politici importanți, dar și agenți FBI sunt implicați în această afacere murdară.

2

                Deși unele scene sunt foarte previzibile, scenariul este destul de bine pus la punct, cu multe twist-uri. Dialogurile sunt sursa de amuzament a acestui film. Să vă dau un exemplu: „Unde mă aflu?”, întreabă John Kruger. Iar fetița răspunde: „Pe Terra. Bine ai venit.” În plus, Schwarzenegger are un accent la care n-ai cum să nu râzi. Să vede că are origini austriece, după accent.

3

                În continuare, voi prezenta actorii mai importanți:

Arnold Schwarzenegger este John Kruger, un agent al Agenției pentru Protecția Martorilor, cel mai bun din domeniul său;

kruger

James Caan este Robert DeGuerin, mentorul lui John;

James Caan

Vanessa L. Williams este Lee Cullen, directoare la o firmă privată ce produce armament pentru armata SUA;

lee

James Coburn este Arthur Beller, șeful WITSEC (Agenția pentru Protecția Martorilor);

corburn

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Robert Pastorelli este Johnny Casteleone, un martor împotriva mafiei, a cărei viață este salvată de Kruger la începutul filmului;

robert pastorelli

James Cromwell este William Donohue, directorul corupt al firmei unde lucrează Lee Cullen;

cromwell

Andy Romano este subsecretarul de stat Daniel Harper;

subsecretar

Joe Viterelli este Tony „Două degete”, verișorul lui Johnny Casteleone.

tony                Ce mi-a plăcut la Eraser? Faptul că te ține în tensiune de la început până la sfârșit.  Schwarzenegger are o musculatură impresionantă și îmi place la nebunie cum zâmbește când îi sparge fața tipului „rău”. E unul din filmele bune ale lui Arnie. Bineînțeles că nu se compară cu Terminator 2, dar este un film bun care merită revăzut.

4

                Vă invit în continuare să urmăriți trailer-ul acestui film de acțiune:

                Eraser s-a lansat în România pe DVD. Cred că-l mai găsiți de vânzare pe cineshop.

DVD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise