Evadare de pe planeta Pământ, ce nu facem pentru binele membrilor familiei?!

                Evadare de pe planeta Pământ, titlu original Escape from planet Earth, e o animație 3D regizată de Cal Brunker. A fost produsă de Rainmaker Entertainment și distribuită de Weinstein Company. În România a fost lansată pe DVD și blu-ray 3D de Empire Film. Evadare de pe planeta Pământ e o animație destinată copiilor. Greu de crezut că cineva matur va rezista s-o vadă până la final fără pauză. Eu după 45 de minute am făcut pauză. 🙂 Dar se mai întâmplă să dau bani și pe filme care nu sunt așa de bune. Riscul „meseriei” 😀

Evadare de pe planeta Pământ

                Pe planeta Baab, astronautul Scorch Supernova (voce Brendan Fraser), este un erou naţional pentru populaţia de extratereştri cu chip albastru. Maestru al misiunilor spectaculoase de salvare, Scorch reuşeşte să facă fapte de un curaj nemaivăzut cu ajutorul tăcut al fratelui său tocilar, Gary (voce Rob Corddry), şef peste controlul misiunilor de la BASA.

Evadare de pe planeta Pământ

                Când şefa de la BASA, Lena (voce Jessica Alba), îi informează pe cei doi fraţi că s-a primit un SOS de pe „planeta întunecată”, Scorch nu ia în seamă avertizările lui Gary şi porneşte de îndată într-o nouă misiune care se anunţă captivantă.

Evadare de pe planeta Pământ

                Dar când Scorch se trezeşte prins în capcana mişelesc întinsă de diabolicul Shanker (voce William Shatner), e rândul pirpiriului Gary, care urăşte confruntările, să execute misiunea de salvare. Pentru că miza interplanetară creşte astronomic, Gary e lăsat singur să-şi salveze fratele, dar şi planeta, şi pe soţia lui iubită, Kira (voce Sarah Jessica Parker), precum şi pe fiul lor, Kip (voce Jonatham Morgan Heit), mereu dornic de aventuri noi.

Evadare de pe planeta Pământ

                Dar ce informații au extratereștrii cu chip albastru despre „planeta întunecată”?! „Planeta întunecată” e de fapt a 3-a planetă de la Soare, planeta Pământ. Din punctul lor de vedere planeta Pământ e o planetă izolată de clasă M, aflată la 400 de ani lumină de norul molecular Taurus.  Un mediu ciudat și înfricoșãtor, singura lume cunoscută în care evoluția are loc în sens invers. A început cu creaturi inteligente, atrăgătoare (dinozauri, animale), dar a fost cuceritã de creaturi urâte, agresive (oamenii), de-a dreptul înspăimântător de tâmpe. Au obiceiul ciudat de a se împărți în ceea ce ei numesc țări, ale căror granițe nu le acceptă, așa că pornesc războaie. Se pare că învingătorul intră apoi în declin, iar învinsul prosperă. Cei de pe planeta Baab au dedus că pământenii își aleg liderii conform ciudățeniilor sau cantității de păr facial. Venerează banii, supa, cariocile, ceva numit ață dentară și pe acest bărbat, al cãrui nume e Cow-Ell. E cunoscut pentru accentul bizar, bogăția uriașă, fanfaronada, faptul că poartă ochelari de soare în interior. 106 forme de viață avansate „au aterizat” pe această planetă…

Evadare de pe planeta Pământ

                Shanker atrage pe Pământ cei mai inteligenți extratereștri din Univers și îi aruncă în închisorile din Zona 51. Fură tehnologia extratereștrilor și o vinde lumii. Tot în aceste închisori ajung și eroii noștri: Scorch și Gary. Ei se împrietenescu alți 3 extratereștri:

Thurman (voce George Lopez) e originar de pe planeta Zaddlebrok 4-7-5. Pe planeta lui a fost profesor. El a inventat tehnologia touch-screen;

thurman

Io (voce Jane Lynch) e un extraterestru gigant cu un singur ochi orignar de pe Soare, care încearcă să scape de problemele sale cu furia. Ea a fost o bibliotecară, dar s-a săturat să caute pentru alții și a inventat motorul de căutare;

Io

Doc (voce Craig Robinson) e un fost terapeut care a avut o emisiune radiofonică. El a inventat rețele de socializare (facebook, twitter).

doc

                Chiar credeați că oamenii puteau inventa așa ceva?! Cine credeți că a inventat internetul, celularele, animația computerizată?! LOL Extratereștrii!!! 😉

Evadare de pe planeta Pământ

                Coloana sonoră e excepțională, dar și mai superb e 3D-ul. Are un 3D mai reușit decât unele animații Disney. O animație din care cei mici află despre: ospitalitate, prietenie, familie, încredere, însă la capitolul scenariu stă cam prost pentru adulți. 🙁 Are replici amuzante, dar pentru cei care au văzut filme. Spre exemplu unul din extratereștri spune: „I’m the king of the World”, clar făcând referire la Titanic. Dar din păcate cei mici n-au cum să-și dea seama, așa că… trageți voi concluziile.

Evadare de pe planeta Pământ

                Trebuie să recunosc că mi-a plăcut ideea despre cum s-a dezvoltat tehnologia și mi-a plăcut că oamenii pentru prima dată sunt ticăloși și nu ții cu ei. Ții cu cine ar trebui de fapt să fie în rolul negativ: extratereștrii. 🙂 În plus. e superbă părerea pe care o au extratereștrii despre noi, pământenii. Deși aduce ceva nou față de alte animații de acest gen, mi se pare destul de mare prețul pentru acest film 3D (100 lei). Dar ce nu face un părinte pentru un copil?!

Evadare de pe planeta Pământ

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei animații subtitrat în limba română:

                Evadare de pe planeta Pământ, după cum spuneam și mai sus, s-a lansat în România pe DVD și blu-ray 3D. Animația e și dublată în română pentru copilașii care nu știu încă să citească.

BD

50 lei                           100 lei

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise