Exodus: Zei și Regi

256

Am așteptat filmul ăsta ca pe Moș Crăciun, fiind o mare fană a lui Ridley Scott și, mai ales, a lui Christian Bale, număram zilele până când avea să fie lansată această producție, cu speranța că va deveni rapid unul dintre filmele mele preferate. Ridley Scott are un palmares impresionant, Kingdom of Heaven, Gladiator, Matchstick Men, Black Hawk Down, G.I. Jane sau Hannibal, astea-s doar câteva dintre filmele lui pe care eu le-am adorat; deci mă simțeam foarte îndreptățită să-mi fac speranțe mari, pentru că știam ce talent zace în omul ăsta. Ieri, ocazia mult așteptată a venit și am văzut filmul în avanpremieră la Grand Cinema & More, în Băneasa. Cei de la Odeon Film au mers probabil pe același raționament când au decis să aducă și la noi Exodus. Și au avut dreptate, bine au făcut, oferind românilor ocazia să vadă pe ecrane imense cam cât de bine pot juca Christian Bale și Joel Edgerton și cam ce viziune a avut regizorul cu privire la mitul biblic. Cum mi-a plăcut Noah tocmai pentru că regizorul și-a permis să pună accentul pe om, și nu pe Dumnezeu, pe trăirile și chinul celui ales să salveze lumea, dar nu pe toată, mă așteptam ca în cazul acesta, povestea să fie la fel de grozavă la nivel de personaj principal și psihologia acestuia. Și a fost, nu spun că nu, mi-a plăcut Bale la nebunie – să fim serioși, un tip care poate juca în American Psycho, The Prestige, The Machinist sau seria Batman are mult prea mult talent ca s-o dea în bară, indiferent de rol. Dar parcă filmul a durat prea mult, iar confruntarea mult așteptată dintre Ramses și Moise nici măcar nu are loc (scuze pentru spoiler, dar n-am ce-i face). Toată acțiunea pare să construiască încet un pod către o bătălie fenomenală, pentru ca la final, toți să fie luați de ape.

e7

O surpriză extrem de plăcută a fost Joel Edgerton, cel care joacă rolul lui Ramses. Deși îl știam deja din The Great Gatsby și Warrior (2 filme superbe, recomand), chiar m-a luat prin surprindere forța personajului său și credibilitatea pe care i-a oferit-o. Făcând un rol atât de bun, a reușit să se ridice la nivelul colegului său mai popular, ba chiar l-a eclipsat uneori. E o părere subiectivă, bineînțeles, dar interpretarea lui chiar mi s-a părut ireproșabilă, cei 2 antagoniști sunt miezul poveștii și era normal ca rolurile să fie de nota 10. Ca în Noah (Christian Bale trebuia inițial să joace rolul lui Noe, dar până la urmă actorul ales a fost Russell Crowe, un colaborator foarte apreciat de Ridley Scott)se pun iar în discuție credința, sacrificiile pe care le face un om pentru a asculta de o forță superioară, puterea de a spune NU! atunci când tunetul îți urlă DA! și, mai ales, legitimitatea religiei. Ramses pune punctul pe i atunci când, aducând pruncul mort la picioarele lui Moise, îi aruncă în față credința într-un zeu crud care ucide copii. Moise însă îi răspunde că niciun copil evreu n-a avut această soartă și astfel apare o problemă spinoasă: dacă toți suntem egali în ochii Lui, de ce sunt totuși evreii copiii preferați? Nu vreau să intru în polemici, mi-am mai exprimat părerea cu privire la Biblie (pe care am citit-o în mare parte, deci știu ce spun, spre deosebire de creștinii înfocați care n-au citit un verset în viața lor). Îmi place însă abordarea lui Ridley Scott, la fel cum mi-a plăcut și a lui Aronofsky.

e2

Scott reușește să ofere publicului reacțiile și sentimentele unui om de bun-simț, care nu vrea să-i sacrifice pe alții pentru binele alor săi, cel puțin, nu pe cei nevinovați. Mi s-a părut genială ideea de a pune un copil să-l interpreteze pe Dumnezeu (sau pe mesagerul său, depinde de interpretare), felul în care acesta se înverșunează să pedepsească oamenii buni și răi, de-a valma, este exact atitudinea unui copil orgolios, conștient de propriile puteri. Regizorul se declară agnostic și mărturisește că asta l-a ajutat să facă filmul, pentru că a trebuit să realizeze o poveste credibilă, care să-i convingă pe cinefili, dar și pe el. Într-un interviu, acesta a explicat părerea sa despre religie, pe care o consideră sursa cea mai mare a răului, pentru că în numele ei, oamenii se distrug unii pe alții deși, în fond, toți venerează aceeași entitate. Contrastul ironic pe care-l subliniază în interviu este bine redat în film, unde Moise însuși este foarte sceptic, ba chiar ateu, la început. Multe replici punctează nedreptatea săvârșită în numele religiei și acuză fanatismul, mai mult sau mai puțin voalat, de aceea povestea merită văzută măcar o dată. Deși finalul pe mine nu m-a cucerit, nu regret deloc vizionarea acestei noi interpretări a mitului biblic.

e3

Scenariul, munca a 4 oameni: Adam Cooper, Bill Collage, Jeffrey Caine și Steven Zaillian, pune în valoarea personajele, credința și mândria lor, dar apogeul prezis parcă de la început nu mai are loc. Și asta m-a nemulțumit, mi s-a părut că finalul a fost prea sec pentru desfășurarea de forțe de la început și prea deschis (s-or gândi oare la o continuare?) pentru o poveste în care o confruntare părea iminentă. Firul poveștii este pe îndelete depănat, vedem cum stătea situația când Seti era încă în viață (tatăl lui Ramses), ce relație aveau cei 2 prieteni: totul indică o schimbare bruscă de statut, încă de la primele cadre și de la profeția nefastă. Apoi are loc o scenă de luptă excelent construită vizual, în care egiptenii atacă hitiții, dar aproape își pierd viitorul conducător. Atunci se rupe firul, când fiul faraonului simte că există cineva mai potrivit decât el: Moise. Se vede clar că Ramses duce o luptă interioară, își iubește prietenul și are încredere în el, dar se teme. Are și de ce. Relația se distruge încet încet, culminând cu un exil. De aici încolo filmul capătă un ritm mai lent, a cărui acțiune totuși gradată, din ce în ce mai promițătoare, te duce cu gândul la un final de poveste. Dar… nu. O să vedeți cu ochii voștri, nu vă mai spun nimic legat de asta.

e6

Nu uita sa citesti
Related Posts

Moise e un personaj atent creionat, scenariștii având grijă să-i evidențieze natura generoasă și spiritul obiectiv și rațional (cel puțin la început). Omul ăsta salvează tot ce poate, întâi pe Ramses, apoi pe Miriam, apoi un întreg popor, al său. Cu riscul de a nu-și mai vedea familia, pleacă la drum în numele unui zeu căruia îi negase existența. Mi-a plăcut transformarea lui pentru că nu s-a preschimbat într-un fanatic, tot ce făcea era cu gândul la binele altora. El are curajul să se opună ideilor lui Dumnezeu, înțelege că vocea sa trebuie să se facă auzită nu doar în numele Lui, ci și al propriei sale conștiințe, își permite luxul de a obosi, de a încerca să dea înapoi, de a nu asculta orbește. Deși m-am identificat cu el mai mult la început, am simpatizat personajul de-a lungul întregului film. Aș putea să mai vorbesc puțin de personajele secundare (soția lui Moise, preoteasa lui Seti sau faraonul însuși, de personajul lui Ben Kingsley, Nun, a cărui apariție scurtă schimbă viața lui Moise), dar niciunul n-a ieșit prea mult în evidență, în afară de Joshua (Aaron Paul), ce pare a fi urmașul lui Moise și pe care m-am bucurat să-l revăd, mi se făcuse dor de el.

e5

Scenariul mi-a satisfăcut așteptările în proporție de 80 – 90%, dar am fost foarte mulțumită de alte aspecte ale filmului. Dacă de actori deja am zis că-s cea mai reușită parte a filmului, aș fi nedreaptă să nu-i ofer cezarului ce-i al cezarului: regizorul are un aport extraordinar, dacă el n-ar fi știut cum să-i pună în scenă, cum să-i prindă în cadre, oferindu-ne astfel un spectacol vizual, totul ar fi fost degeaba. Rămâi fascinat de scenele de luptă, de marea care înghite egiptenii, dar și pe… nu vă spun! Viziunea regizorală este foarte bine transpusă, camera se plimbă atât de frumos de la un chip la altul, astfel încât de la început se anunță conflictul filmului: primul cadru – prim-plan Moise, al doilea, Ramses. Filmul a fost 3D și pentru prima oară, mă declar mulțumită de această inovație. Probabil totul a depins de efectele vizuale foarte reușite ale filmului, invaziile de broaște și lăcuste fiind foarte atractive, la nivel vizual vorbind. Mi-a plăcut tare mult cum încercau să-și explice egiptenii toate acele fenomene nefirești (râul de sânge, broaștele, lăcustele), chiar mi s-a părut un exemplu potrivit de oameni care fac orice să privească lumea rațional, nelăsând nimic la voia întâmplării sau a unui zeu pe care nu-l acceptă.

e4

Ce să mai spun de muzică? Alberto Iglesias, cel care s-a ocupat și de coloana sonoră din The skin i live in sau Tinker Tailor Soldier Spy (alte 2 filme pe care vi le recomand), a făcut o treabă excelentă, ți se face pielea de găină din primele minute, când se aude o melodie ca o doină, ceva de jale, care te pune în gardă: vezi că ce se întâmplă aici va da naștere nu doar unui râu de sânge, ci și unuia de lacrimi. Piesele sunt superbe, le-am ascultat iar pe youtube și parcă sunt în transă, vă las aici melodia celor de la Coldplay – Midnight, să trăiți măcar un pic senzațiile celor care au văzut filmul aseară, poate vă hotărâți să-l și vizionați la cinema:

https://www.youtube.com/watch?v=XiItcmCoSaM

[review]

[rwp-review id=”0″]

 

256 Comentarii
 1. Williamtex spune

  acquistare farmaci senza ricetta: farmacie online sicure – Farmacia online miglior prezzo

 2. RobertBoows spune

  farmacia online envГ­o gratis farmacia online barata y fiable farmacia barata

 3. Antoniarow spune

  farmacia online españa envío internacional: farmacia online barcelona – farmacia online envío gratis

 4. Williamtex spune

  Achat mГ©dicament en ligne fiable: pharmacie en ligne sans ordonnance – vente de mГ©dicament en ligne

 5. RobertBoows spune

  trouver un mГ©dicament en pharmacie pharmacie en ligne sans ordonnance trouver un mГ©dicament en pharmacie

 6. VernonNeisk spune
 7. Javaburn reviews spune

  There are some fascinating points in time in this article however I don’t know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as nicely

 8. Antoniarow spune

  internet apotheke: internet apotheke – internet apotheke

 9. RalphAffem spune

  farmacia online barata y fiable: farmacia online envГ­o gratis – farmacia online madrid

 10. Williamtex spune

  pharmacie en ligne pas cher: pharmacie en ligne france livraison belgique – pharmacie en ligne pas cher

 11. DonaldDub spune

  farmacia online espaГ±a envГ­o internacional: farmacia online barata y fiable – farmacia barata

 12. RobertBoows spune

  Pharmacie en ligne livraison Europe Achat mГ©dicament en ligne fiable pharmacie en ligne france livraison internationale

 13. Stevenget spune

  https://cheapestandfast.shop/# canadian pharmacy no prescription

 14. Jimmiespalt spune

  https://cheapestandfast.com/# prescription canada

 15. Stevenget spune

  https://cheapestmexico.com/# buying prescription drugs in mexico online

 16. CharlesGon spune

  mexican pharmacy mexico pharmacies prescription drugs best online pharmacies in mexico

 17. Stevenget spune

  https://cheapestandfast.shop/# mexican pharmacies no prescription

 18. Terryzed spune

  canadian drug pharmacy: cheapest canada – trustworthy canadian pharmacy

 19. Jimmiespalt spune

  https://cheapestindia.com/# buy medicines online in india

 20. Stevenget spune

  http://36and6health.com/# canadian pharmacy coupon

 21. Stevenget spune

  https://cheapestmexico.shop/# mexican pharmaceuticals online

 22. CharlesGon spune

  pharmacies in mexico that ship to usa buying prescription drugs in mexico п»їbest mexican online pharmacies

 23. Stevenget spune

  http://cheapestcanada.com/# best rated canadian pharmacy

 24. Terryzed spune

  online pharmacy without prescription: cheapest & fast pharmacy – buy medication online without prescription

 25. Jimmiespalt spune

  https://36and6health.com/# canadian pharmacy without prescription

 26. Stevenget spune

  https://cheapestcanada.com/# canadian pharmacy ltd

 27. Stevenget spune

  https://cheapestmexico.shop/# mexican online pharmacies prescription drugs

 28. CharlesGon spune

  reputable canadian online pharmacies cheapestcanada.com canadian pharmacy no scripts

 29. Jimmiespalt spune

  http://cheapestindia.com/# mail order pharmacy india

 30. Stevenget spune

  https://cheapestindia.shop/# top online pharmacy india

 31. Robertham spune

  https://propeciaf.online/# buying propecia without prescription

 32. ThomasRit spune

  cost clomid without a prescription: cost of clomid pill – buy generic clomid without dr prescription

 33. MarvinLah spune

  cost of propecia get generic propecia without dr prescription cost of propecia no prescription

 34. ThomasRit spune

  lisinopril 2 mg: where can i buy lisinopril – lisinopril pill 40 mg

 35. MarvinLah spune

  buy cytotec online fast delivery cytotec abortion pill Misoprostol 200 mg buy online

 36. Fitspresso review spune

  Regards for this grand post, I am glad I found this web site on yahoo.

 37. Robertstask spune

  buying propecia price: order cheap propecia tablets – buying cheap propecia price

 38. ThomasRit spune

  cost of generic propecia without rx: cost cheap propecia without insurance – cost cheap propecia without insurance

 39. MarvinLah spune

  lisinopril 80 mg tablet cost of generic lisinopril 10 mg lisinopril otc

 40. Robertham spune

  https://cytotec.xyz/# Misoprostol 200 mg buy online

 41. JamesGrEdo spune

  http://propeciaf.online/# buying generic propecia without rx

 42. ThomasRit spune

  can you buy cheap clomid prices: can you buy cheap clomid without dr prescription – can i get cheap clomid no prescription

 43. MarvinLah spune

  buy cytotec in usa buy cytotec over the counter Abortion pills online

 44. JamesGrEdo spune

  http://lisinopril.club/# lisinopril 40 coupon

 45. ThomasRit spune

  propecia rx: cost of generic propecia tablets – cost of generic propecia

 46. MarvinLah spune

  can i order generic clomid pills where can i get cheap clomid pill get generic clomid without rx

 47. JamesGrEdo spune

  https://propeciaf.online/# propecia generics

 48. ThomasRit spune

  lisinopril 40 mg price: lisinopril 20mg 25mg – lisinopril 10 mg without prescription

 49. MarvinLah spune

  buy cytotec pills online cheap п»їcytotec pills online purchase cytotec

 50. Robertham spune

  http://lisinopril.club/# lisinopril best price

 51. Robertstask spune

  neurontin cost australia: buy neurontin canada – buy neurontin canada

 52. JamesGrEdo spune

  https://lisinopril.club/# lisinopril tablet 40 mg

 53. ThomasRit spune

  neurontin 300mg capsule: neurontin 2018 – neurontin 300mg tablet cost

 54. ThomasRit spune

  buy cytotec over the counter: п»їcytotec pills online – buy cytotec pills online cheap

 55. MarvinLah spune

  buy cheap clomid no prescription clomid tablets buying clomid without dr prescription

 56. Robertham spune

  http://cytotec.xyz/# purchase cytotec

 57. JamesGrEdo spune

  http://clomiphene.shop/# where can i buy generic clomid without insurance

 58. MarvinLah spune

  buy propecia pills cost generic propecia without a prescription get cheap propecia no prescription

 59. ThomasRit spune

  neurontin coupon: buy neurontin 100 mg canada – neurontin prices generic

 60. Robertnexia spune

  mexican pharmacy: mexican online pharmacies prescription drugs – mexican drugstore online

 61. Williamduary spune

  https://mexicanpharmacy1st.online/# mexico drug stores pharmacies

 62. Robertnexia spune

  buying prescription drugs in mexico: mexico pharmacy – mexican drugstore online

 63. Thomascrurf spune

  medication from mexico pharmacy: mexico pharmacies prescription drugs – reputable mexican pharmacies online

 64. Manueldiumb spune

  mexico drug stores pharmacies pharmacies in mexico that ship to usa mexico pharmacies prescription drugs

 65. Kennethobets spune

  https://mexicanpharmacy1st.online/# best online pharmacies in mexico

 66. Williamduary spune

  https://mexicanpharmacy1st.shop/# medication from mexico pharmacy

 67. Robertnexia spune

  buying from online mexican pharmacy: mexican mail order pharmacies – medicine in mexico pharmacies

 68. AlbertMeary spune

  buying from online mexican pharmacy: mexico drug stores pharmacies – mexican drugstore online

 69. Manueldiumb spune

  buying prescription drugs in mexico online buying from online mexican pharmacy reputable mexican pharmacies online

 70. Williamduary spune
 71. Robertnexia spune

  mexican pharmaceuticals online: best mexican online pharmacies – mexican mail order pharmacies

 72. Manueldiumb spune

  mexican rx online mexico pharmacy mexico drug stores pharmacies

 73. Williamduary spune

  https://mexicanpharmacy1st.online/# buying from online mexican pharmacy

 74. Robertnexia spune

  mexican pharmacy: best mexican online pharmacies – medicine in mexico pharmacies

 75. Manueldiumb spune

  buying prescription drugs in mexico online buying from online mexican pharmacy mexican mail order pharmacies

 76. Williamduary spune

  https://mexicanpharmacy1st.online/# pharmacies in mexico that ship to usa

 77. Robertnexia spune

  buying prescription drugs in mexico: mexican drugstore online – best online pharmacies in mexico

 78. AlbertMeary spune

  purple pharmacy mexico price list: mexican online pharmacies prescription drugs – mexican border pharmacies shipping to usa

 79. Thomascrurf spune

  mexican rx online: mexican pharmaceuticals online – mexico drug stores pharmacies

 80. Manueldiumb spune

  buying prescription drugs in mexico mexican pharmaceuticals online mexican border pharmacies shipping to usa

 81. Williamduary spune
 82. Robertnexia spune

  mexican pharmacy: mexico pharmacy – mexican pharmacy

 83. Williamduary spune

  http://mexicanpharmacy1st.com/# mexican mail order pharmacies

 84. Manueldiumb spune

  mexican pharmacy mexican pharmaceuticals online п»їbest mexican online pharmacies

 85. Robertnexia spune

  best mexican online pharmacies: buying prescription drugs in mexico online – mexican drugstore online

 86. Kennethobets spune

  http://mexicanpharmacy1st.com/# mexican border pharmacies shipping to usa

 87. AlbertMeary spune

  purple pharmacy mexico price list: buying prescription drugs in mexico online – mexican drugstore online

 88. Manueldiumb spune

  mexican mail order pharmacies mexican rx online medication from mexico pharmacy

 89. Williamduary spune

  https://mexicanpharmacy1st.online/# best online pharmacies in mexico

 90. Robertnexia spune

  mexico drug stores pharmacies: mexican online pharmacies prescription drugs – mexican online pharmacies prescription drugs

 91. Manueldiumb spune

  mexican border pharmacies shipping to usa mexican drugstore online mexico drug stores pharmacies

 92. Thomascrurf spune

  mexican online pharmacies prescription drugs: mexico drug stores pharmacies – mexican mail order pharmacies

 93. Williamduary spune

  http://mexicanpharmacy1st.com/# mexican pharmaceuticals online

 94. Robertnexia spune

  mexican mail order pharmacies: mexico drug stores pharmacies – purple pharmacy mexico price list

 95. Robertnexia spune

  purple pharmacy mexico price list: buying prescription drugs in mexico online – reputable mexican pharmacies online

 96. BillyNEM spune

  https://doxycyclinea.online/# doxycycline tetracycline

 97. Marvintrich spune

  odering doxycycline buy generic doxycycline buy doxycycline monohydrate

 98. Henrycix spune

  online doxycycline: doxycycline pills – online doxycycline

 99. RichardsoM spune

  amoxicillin tablets in india: amoxicillin medicine – where to buy amoxicillin pharmacy

 100. CharlesSok spune

  prednisone 0.5 mg: average cost of prednisone 20 mg – prednisone 5 mg brand name

 101. BillyNEM spune

  https://amoxila.pro/# amoxicillin 500 capsule

 102. Marvintrich spune

  amoxicillin discount amoxicillin in india amoxicillin over the counter in canada

 103. Henrycix spune

  neurontin 300 mg cap: neurontin generic – neurontin 400 mg capsule

 104. BillyNEM spune

  http://zithromaxa.store/# zithromax generic cost

 105. Marvintrich spune

  buy amoxicillin canada order amoxicillin uk amoxicillin script

 106. Henrycix spune

  buy cheap doxycycline: doxycycline 150 mg – where can i get doxycycline

 107. RichardsoM spune

  amoxicillin from canada: can i buy amoxicillin online – where can i get amoxicillin 500 mg

 108. CharlesSok spune

  buying prednisone from canada: buy prednisone online no prescription – prednisone for dogs

 109. BillyNEM spune

  http://amoxila.pro/# buy amoxicillin 500mg uk

 110. Marvintrich spune

  how to get neurontin cheap buy cheap neurontin buy neurontin canada

 111. Henrycix spune

  doxycycline: doxycycline monohydrate – doxycycline hyc 100mg

 112. BillyNEM spune

  https://doxycyclinea.online/# 100mg doxycycline

 113. Marvintrich spune

  how to buy prednisone online 54 prednisone can i buy prednisone online without prescription

 114. Henrycix spune

  where can i buy amoxicillin over the counter uk: amoxicillin 500mg capsule cost – buy amoxicillin over the counter uk

 115. BillyNEM spune

  http://doxycyclinea.online/# doxycycline 100mg dogs

 116. CharlesSok spune

  generic doxycycline: buy doxycycline without prescription – vibramycin 100 mg

 117. Henrycix spune

  generic amoxicillin: cost of amoxicillin prescription – amoxicillin online pharmacy

 118. BillyNEM spune

  http://amoxila.pro/# amoxicillin price without insurance

 119. Marvintrich spune

  where can i buy prednisone online without a prescription prednisone pills cost price of prednisone 5mg

 120. Henrycix spune

  prednisone prescription online: prednisone 4mg – prednisone 60 mg

 121. renew spune

  Renew is not just another sleep aid; it’s a comprehensive nutritional formula

 122. BillyNEM spune

  https://gabapentinneurontin.pro/# brand neurontin 100 mg canada

 123. Marvintrich spune

  azithromycin zithromax zithromax 500 tablet buy zithromax without presc

 124. Henrycix spune

  neurontin 200 mg capsules: neurontin 300 mg price in india – neurontin 900 mg

 125. RichardsoM spune

  neurontin 800 mg capsules: how much is neurontin – neurontin 300mg

 126. CharlesSok spune

  amoxicillin without a doctors prescription: amoxicillin 825 mg – amoxicillin for sale

 127. BillyNEM spune

  http://prednisoned.online/# prednisone 2.5 mg price

 128. Marvintrich spune

  prednisone cost in india prednisone without rx prednisone 10 tablet

 129. Henrycix spune

  prednisone 20mg buy online: prednisone online – prednisone 10mg price in india

 130. BillyNEM spune

  https://amoxila.pro/# can i buy amoxicillin online

 131. Marvintrich spune

  amoxicillin 500 mg price amoxicillin 500 mg without a prescription amoxicillin online canada

 132. Henrycix spune

  doxy 200: doxycycline 100mg dogs – buy doxycycline

 133. BillyNEM spune

  http://gabapentinneurontin.pro/# canada neurontin 100mg lowest price

 134. Marvintrich spune

  doxycycline 50 mg doxycycline mono doxycycline hyc 100mg

 135. Henrycix spune

  cost of generic zithromax: zithromax without prescription – zithromax 500 mg

 136. RichardsoM spune

  prednisone 20mg for sale: buy prednisone with paypal canada – prednisone 10 tablet

 137. CharlesSok spune

  where can i buy zithromax capsules: zithromax cost australia – zithromax cost canada

 138. Marvintrich spune

  zithromax 500 zithromax prescription zithromax buy online

 139. BillyNEM spune

  https://zithromaxa.store/# where can i buy zithromax uk

 140. Henrycix spune

  generic zithromax azithromycin: zithromax for sale online – zithromax cost australia

 141. Marvintrich spune

  buy doxycycline online buy doxycycline for dogs doxycycline online

 142. BillyNEM spune

  http://gabapentinneurontin.pro/# neurontin 100 mg caps

 143. Henrycix spune

  prednisone acetate: prednisone 2.5 mg cost – prednisone 10 mg

 144. Marvintrich spune

  neurontin cost uk neurontin 900 buy neurontin canada

 145. RichardsoM spune

  doxycycline order online: generic for doxycycline – doxycycline prices

 146. CharlesSok spune

  how to get zithromax: where can you buy zithromax – buy zithromax 1000mg online

 147. Henrycix spune

  iv prednisone: prednisone 20mg tab price – can i buy prednisone online in uk

 148. Henrycix spune

  prednisone 5443: prednisone 300mg – prednisone 15 mg tablet

 149. BillyNEM spune

  http://zithromaxa.store/# where can i buy zithromax medicine

 150. RichardsoM spune

  prednisone 20 mg without prescription: prednisone purchase canada – prednisone 5 mg tablet cost

 151. CharlesSok spune

  amoxicillin 500mg buy online uk: amoxil pharmacy – can i purchase amoxicillin online

 152. Henrycix spune

  amoxicillin 500 mg cost: can you buy amoxicillin over the counter canada – how much is amoxicillin

 153. Marvintrich spune

  generic amoxicillin cost amoxicillin 30 capsules price amoxicillin 500 mg without prescription

 154. BillyNEM spune

  https://gabapentinneurontin.pro/# cost of neurontin 600 mg

 155. Henrycix spune

  600 mg neurontin tablets: neurontin medicine – neurontin price in india

 156. FelipeRhync spune

  https://pharmnoprescription.icu/# no prescription on line pharmacies

 157. Williamabuth spune

  no prescription: buy prescription drugs online without – can i buy prescription drugs in canada

 158. DonaldOrism spune

  legitimate canadian mail order pharmacy: canadian pharmacy tampa – northwest pharmacy canada

 159. DavidBlile spune

  canadianpharmacy com cheapest pharmacy canada safe canadian pharmacy

 160. FelipeRhync spune

  http://pharmworld.store/# online pharmacy non prescription drugs

 161. Williamabuth spune

  online pharmacies without prescriptions: buy prescription drugs online without – buy pills without prescription

 162. DavidBlile spune

  india pharmacy mail order top 10 online pharmacy in india indianpharmacy com

 163. Donaldaduch spune

  canadian pharmacy phone number: canadianpharmacymeds com – canadian pharmacy ratings

 164. FelipeRhync spune

  https://pharmmexico.online/# reputable mexican pharmacies online

 165. Williamabuth spune

  pharmacy in canada: is canadian pharmacy legit – canadian online pharmacy reviews

 166. DavidBlile spune

  buy prescription drugs from india п»їlegitimate online pharmacies india world pharmacy india

 167. FelipeRhync spune

  https://pharmmexico.online/# mexico drug stores pharmacies

 168. Williamabuth spune

  mexican drugstore online: medication from mexico pharmacy – mexico drug stores pharmacies

 169. DavidBlile spune

  indian pharmacy indian pharmacy paypal india pharmacy

 170. DonaldOrism spune

  canadian pharmacy without prescription: pharm world – offshore pharmacy no prescription

 171. Donaldaduch spune

  buy medication online no prescription: canada drugs without prescription – canadian pharmacy non prescription

 172. FelipeRhync spune

  http://pharmmexico.online/# buying prescription drugs in mexico online

 173. DavidBlile spune

  pharmacy without prescription pharm world store cheapest pharmacy to fill prescriptions without insurance

 174. Williamabuth spune

  online pharmacies without prescription: canada mail order prescriptions – canada pharmacy online no prescription

 175. JeromeTap spune

  http://pharmnoprescription.icu/# buying prescription medicine online

 176. FelipeRhync spune

  http://pharmmexico.online/# buying prescription drugs in mexico online

 177. DavidBlile spune

  order prescription from canada best online pharmacies without prescription legitimate online pharmacy no prescription

 178. Williamabuth spune

  best online pharmacy without prescription: buying drugs without prescription – online medication no prescription

 179. Charlesstexy spune

  http://levitrav.store/# Vardenafil buy online

 180. Jamesfunny spune

  Levitra price: buy Levitra over the counter – Buy Levitra 20mg online

 181. Elmertok spune

  Buy Cenforce 100mg Online cenforce.pro buy cenforce

 182. Charlesstexy spune

  http://levitrav.store/# Levitra 20 mg for sale

 183. DavidMendY spune

  http://kamagra.win/# Kamagra tablets

 184. Georgewal spune

  cenforce.pro: Cenforce 150 mg online – Cenforce 150 mg online

 185. Jamesfunny spune

  viagra canada: viagras.online – Viagra without a doctor prescription Canada

 186. Tylervaw spune

  https://cenforce.pro/# order cenforce

 187. Elmertok spune

  generic sildenafil viagras.online best price for viagra 100mg

 188. Charlesstexy spune

  http://cenforce.pro/# cenforce.pro

 189. Jamesfunny spune

  cheapest cialis: buy cialis online – Generic Tadalafil 20mg price

 190. Elmertok spune

  cheapest viagra Cheapest place to buy Viagra Viagra generic over the counter

 191. social media hackers for hire spune

  It is actually a great and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 192. Charlesstexy spune

  https://levitrav.store/# Levitra 20 mg for sale

 193. Jamesfunny spune

  Kamagra 100mg price: Kamagra 100mg price – cheap kamagra

 194. Elmertok spune

  Generic Tadalafil 20mg price Generic Tadalafil 20mg price Buy Tadalafil 20mg

 195. DavidMendY spune

  https://viagras.online/# over the counter sildenafil

 196. Georgewal spune

  Kamagra 100mg price: cheap kamagra – Kamagra Oral Jelly

 197. Charlesstexy spune

  http://levitrav.store/# buy Levitra over the counter

 198. Jamesfunny spune

  cheap kamagra: kamagra – Kamagra 100mg

 199. Tylervaw spune

  https://viagras.online/# Cheap generic Viagra

 200. Charlesstexy spune

  https://kamagra.win/# Kamagra 100mg

 201. Jamesfunny spune

  order cenforce: Cenforce 150 mg online – cheapest cenforce

 202. RonaldBer spune

  http://cytotec.club/# buy cytotec online fast delivery

 203. WilliamSab spune
 204. RandallTut spune

  buy cipro: buy cipro online without prescription – ciprofloxacin

 205. WilliamSab spune

  http://nolvadex.life/# tamoxifen endometrium

 206. RandallTut spune

  ciprofloxacin mail online: ciprofloxacin 500 mg tablet price – ciprofloxacin 500mg buy online

 207. RonaldBer spune

  https://finasteride.store/# cost cheap propecia online

 208. WilliamSab spune

  http://lisinopril.network/# zestril 5 mg prices

 209. RandallTut spune

  cost of propecia: cost of generic propecia without insurance – generic propecia without dr prescription

 210. DavidSaita spune

  tamoxifen hormone therapy where can i buy nolvadex tamoxifen cancer

 211. WilliamSab spune

  https://finasteride.store/# order propecia tablets

 212. RandallTut spune

  ciprofloxacin 500mg buy online: buy cipro – antibiotics cipro

 213. DavidSaita spune

  arimidex vs tamoxifen bodybuilding nolvadex gynecomastia nolvadex half life

 214. WilliamSab spune

  http://nolvadex.life/# tamoxifen generic

 215. RandallTut spune

  buying cheap propecia no prescription: order cheap propecia price – cost generic propecia without prescription

 216. RonaldBer spune

  http://lisinopril.network/# zestril price in india

 217. WilliamSab spune

  https://cytotec.club/# cytotec pills buy online

 218. sugar defender drops reviews spune

  Outstanding post, you have pointed out some wonderful details , I as well think this s a very fantastic website.

 219. RandallTut spune

  buy cipro online without prescription: ciprofloxacin generic – buy cipro cheap

 220. WilliamSab spune

  https://finasteride.store/# cost of generic propecia for sale

 221. DavidSaita spune

  cytotec buy online usa order cytotec online Misoprostol 200 mg buy online

 222. RandallTut spune

  zestoretic generic: zestril cost price – buy lisinopril 10 mg online

 223. RonaldBer spune

  http://lisinopril.network/# lisinopril 20 mg

 224. DavidSaita spune

  cost of cheap propecia now get generic propecia prices propecia pill

 225. WilliamSab spune

  https://cytotec.club/# cytotec buy online usa

 226. RandallTut spune

  what is tamoxifen used for: tamoxifen blood clots – generic tamoxifen

 227. sugar defender drops spune

  After study a number of of the weblog posts on your website now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and shall be checking again soon. Pls check out my website online as well and let me know what you think.

 228. DavidSaita spune

  buy propecia without a prescription cost of cheap propecia pill get generic propecia without insurance

 229. WilliamSab spune

  http://finasteride.store/# cost of cheap propecia price

 230. RandallTut spune

  prinivil 2.5 mg: lisinopril 20mg tablets price – lisinopril discount

 231. DavidSaita spune

  cipro for sale ciprofloxacin 500 mg tablet price ciprofloxacin order online

 232. WilliamSab spune

  https://ciprofloxacin.tech/# buy ciprofloxacin over the counter

 233. RandallTut spune

  buy ciprofloxacin: antibiotics cipro – cipro for sale

 234. DavidSaita spune

  buy misoprostol over the counter cytotec online order cytotec online

 235. WilliamSab spune

  https://finasteride.store/# cost generic propecia prices

 236. DavidSaita spune

  ciprofloxacin generic price purchase cipro cipro pharmacy

 237. RandallTut spune

  cost cheap propecia without a prescription: buying generic propecia online – cost propecia price

 238. Marcelmed spune

  https://canadaph24.pro/# reputable canadian online pharmacy

 239. Erec Prime spune

  I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys I¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

 240. PedroLen spune

  pharmacies in mexico that ship to usa: mexico pharmacies prescription drugs – mexico drug stores pharmacies

 241. Rickybruig spune

  mexican drugstore online mexican pharmacy п»їbest mexican online pharmacies

 242. Marcelmed spune

  http://indiaph24.store/# online pharmacy india

 243. Justinsaumn spune

  indian pharmacy paypal http://indiaph24.store/# online shopping pharmacy india
  indian pharmacy online

 244. Leanbiome spune

  I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website :).

 245. Fitspresso spune

  Hello! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 246. Erec prime review spune

  Hey! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no back up. Do you have any solutions to protect against hackers?

 247. Fitspresso spune

  I like the efforts you have put in this, regards for all the great articles.

 248. hire a hacker for facebook spune

  Hello, Neat post. There’s a problem together with your web site in web explorer, might check this?K IE nonetheless is the marketplace leader and a large component of folks will pass over your excellent writing because of this problem.

 249. hire a hacker uk spune

  F*ckin¦ amazing things here. I¦m very happy to peer your article. Thank you a lot and i am looking forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

 250. real money slots spune

  I like this site very much, Its a real nice place to read and incur information.

 251. phone hackers for hire spune

  You made various fine points there. I did a search on the matter and found a good number of people will agree with your blog.

 252. eu politics spune

  Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your post seem to be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks

 253. tlover tonet spune

  I do agree with all of the concepts you’ve introduced to your post. They’re really convincing and can certainly work. Still, the posts are too quick for newbies. May you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 254. Darul

  […] bine rolurile de tip rău, abuziv, înclinat spre fapte ceva mai rele. În The Great Gatbsy și Exodus mi-a demonstrat-o cu prisosință. Dar nu mă așteptam să scrie atât de bine, darămite să […]

 255. […]                 Acasă e cea mai nouă animație de la Dreamworks. Regizat de Tim Johnson, Acasă e ecranizarea cărții pentru copii The True Meaning of Smekday, scrisă de Adam Rex în 2007. Acțiunea are loc pe Pământ, unde o rasă de extratereștri, Boov, ne invadează. Din păcate, am vizionat animația dublată în limba română, joi, 9 aprilie, la cinema Dacia Reșița. Știu, o să spuneți că nu-s normal…. Să vă spun cinstit, dacă rețeaua Cinema City ar fi adus animația subtitrată, aș fi vizionat-o la Timișoara. Dar rețeaua Cinema City nu a adus deloc această animație în rețeaua lor de cinematografe. Au procedat exact cum au procedat cu Exodus. […]

 256. Alex spune

  Super. Pacat ca n-am unde sa-l vad. Cinema City Romanaia, cei care au cele mai multe sali de cinema din Romania, nu-l distribuie in cinematorafele lor. Asa ca n-am unde sa-l vad 🙁 Din punctul meu de vedere, chiar daca sunt cei mai dezvoltati, isi bat joc de cinefili. Si cinefilii ce fac?! Ii rasplatesc mergand la cinema. Pe bune?! Haideti sa-i boicatam. Sa invete sa nu-si bata joc de noi. Dar din pacate e imposbil. De ce?! Pentru ca in Timisoara doar ei aduc filmele noi la cinema. Cinemartograful Timis este varza. Dar macar de la jumatatea lunii la ianuarie se va redeschide cinematograful in Resita. Daca aduc filemle noi, cu siguranta nu voi mai calca in cinematograful Cinema City din Timisoara. De vazut poate voi ocazia sa-l vad la Resita, daca nu astept pana prin aprilie cand se va lansa pe BD3D. 🙁

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata