Faceți jocurile, Rocky vs Taurul furios

0

                Faceţi pariurile, titlu original Grudge Match, este o comedie regizată de Peter Segal, după un scenariu scris de Tim Kelleher şi Rodney Rothman. Stallone și De Niro sunt doi pugiliști veterani a căror rivalitate a devenit celebră dincolo de granița sportului. Au jucat anterior în alte 2 filme cu box: Rocky, respectiv Taurul furios şi au mai facut o dată echipă în thriller-ul Cop Land. Din păcate, acest film nu a avut success chiar dacă a avut în distribuţie 2 staruri. La un buget de 40 de milioane de dolari, a încasat doar 45 de milioane de dolari global, fiind un eşec. Stallone chiar s-a ales cu o nominalizare la Zmeura de Aur pentru acest rol. Nu înţeleg de ce, dar în fine…

Faceți jocurile

                Unii sportivi sunt duşmani înnăscuţi: Bird şi Magic, Ali şi Frazier, Nancy Kerrigan şi Tonya Harding. Dar cei mai aprigi rivali au fost 2 pugilişti din Pittsburgh porecliţi „Razor” şi „Kid”. Pe 27 martie 1982, Razor și Kid erau amândoi campioni neînvinși și au divizat publicul într-un război spectaculos. Meciul brutal a durat 15 runde și e considerat şi în prezent unul din cele mai frumoase meciuri de box din anii ’80. Kid învinge prin KO, dar amândoi devin vedete. În spatele acestei ascensiuni s-a aflat impresarul lor, Dante Slate.

Faceți jocurile

                În timp ce publicul cerea revanşa, Slate ştia că faima le va aduce bani ambilor jucători. Pe 14 iulie 1984 are loc meciul revanşă care a avut cea mai mare audienţă de la finala Ali vs Fraizer din Manila. Dar acum s-a întâmplat invers. Razor l-a trimis pe Kid la podea în a 4-a rundă făcându-l KO. Trebuia să aibă loc meciul decisiv, care le-ar fi adus milioane de dolari ambilor boxeri. Dar Sharp s-a retras. De ce? Veți afla urmărind acest film.

Faceți jocurile

                Din păcate, ca mulți alți sportivi de performanță, Razor și-a pierdut averea la numai câțiva ani după retragere. În 1987, Razor s-a întors la şantierul naval Benson unde lucrase înainte, iar Kid a început să facă reclame la orice… De la chiloţi la antimicotice. În prezent, are o firmă de vânzări auto şi un restaurant renumit în Pittsburgh. Dar fiul promoterului Slate le propune celor 2 să filmeze pentru un joc video. Dar când cei 2 se întâlnesc situaţia degenearează, aceştia devenind cei mai vizualizaţi boxeri pe youtube. Astfel, când promoterul Dante Slate Jr le propune veteranilor pugilişti să reia confruntarea într-un meci final foarte mediatizat, lucrurile se complică. Situațiile ilare și replicile amuzante dintre cei doi transformă viitorul meci într-un eveniment extrem de mediatizat. Important rămâne totuși ca ei să supraviețuiască antrenamentului dur și să ajungă în ring.

Faceți jocurile

Sylvester Stallone e Henry „Razor” Sharp, un fost boxer care s-a retras în culmile gloriei din motive știute doar de el;

Razor

Robert De Niro e Billy „The Kid” McDonnen un fost boxer căruia îi plac la nebunie femeile și băutura;

kid

Kevin Hart e Dante Slate Jr., un tip scund și negru, un promoter cu gura mare. E fiul lui Dante Slate, cel care i-a tras în piept pe eroii noștri. El speră să dea lovitura cu acest meci și să se îmbogățească;

Nu uita sa citesti

Dante Slate Jr

Alan Arkin e Louis „Lightning” Conlon, antrenorul lui Razor. Acesta are o limbă ascuțită care va stârni hohote de râs;

Lightning

Kim Basinger e Sally Rose, fosta iubită a lui Razor. Aceasta are un băiat împreună cu Kid;

sally

Jon Bernthal e B.J., fiul lui Sally şi al lui Kid. Are şi el la rândul lui un pici de 8 anişori. Acesta devine antrenorul lui Kid, după ce Frankie Brite (L.L. Cool J.) refuză să-i fie antrenor.

BJ

                Ideea acestui film e foarte bună. Cred că foarte mulţi cinefili şi-au dorit o înfruntare între Rocky Balboa şi Jake LaMotta. Pumnii se cară cu greutate în acest film şi nu veţi intui cine va ieşi câştigător din acest meci.  E un film care încearcă să împace generaţiile de actori. Nu e un film care să vă năucească, dar e un film mai bun decât Rocky V şi chiar vă veţi destinde urmărindu-l. Nu puneţi un preţ prea mare pe regie sau scenariu pentru că aceastea chiar nu contează. Cel mai important e recitalul dat de cei 2 coloşi ai cinematografiei. Un meci de box care nu-l veţi uita prea curând.

Faceți jocurile

                În sala unde face antrenamentul Kid veţi vedea un poster cu filmul Rocky pe perete. Mi-a plăcut că se face băşcălie de filme cunoscute care au acelaşi subiect. E un film uşurel care merită văzut. Să nu uit: la finalul filmului când începe genericul, să nu-l opriţi. Mai aşteptaţi puţin. Cu siguranţă veţi fi amuzaţi de apariţia rivalilor Mike Tyson şi Evander Holyfield.

                Faceţi pariurile s-a lansat în România pe DVD şi Blu-ray. Eu l-am achiziţionat pe DVD pentru că nu e un film de Blu-ray din punctul meu de vedere. Ca bonusuri veţi putea viziona scene şterse cu introducerea regizorului Peter Segal.Faceți jocurile

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar