Triple 9 – când un polițist corupt poate fi mai rău decât un infractor

0

Cum să sărbătorești mai bine 8 Martie decât mergând la un film de acțiune care-ți promite din trailer o poveste interesantă, un ritm nebun și personaje care mai de care mai diferite și problematice? Deși mă așteptam la mai multă acțiune și mă gândeam că am să sar din scaun din 10 în 10 minute, n-a fost cazul de față, pentru că Triple 9 începe abrupt, dar continuă lent, metodic, pentru a ca la final să înnoade firele strâns și cu putere, aruncând în aer situația. Despre ce este vorba în poveste? Avem o mână de oameni care colaborează cu mafia rusească, pentru a da diverse lovituri. Dar lucrurile o iau la vale complet atunci când echipa trebuie să găsească o cale sigură de a distrage atenția poliției de la locul în care vor ataca, planul ales fiind doborârea unui polițist pentru ca alarma 999 să răsune în toate stațiile și toți s-o ia la goană întru salvarea camaradului.

     t95

Echipa de bază e formată din trei oameni, la care se mai adaugă 2 – nucleul este compus din Mike (Chiwetel Ejiofor), Russell (Norman Reedus) și Gabe (Aaron Paul), fratele mai mic al lui Russell, iar ceilalți doi membri suplimentari sunt Marcus (Anthony Mackie) și Franco (Clifton Collins Jr.), doi polițiști corupți. Partea frumoasă a filmului este că nu insistă neapărat doar pe un fir al poveștii, ci urmărește mai multe planuri. Plus actorii care-s geniali!

t90

Avem drama lui Mike, care se vede nevoit să-i facă pe plac „cumnatei” sale, soția unui mare mafiot rus, pentru a putea să-și mai vadă copilul. El e capul operațiunii și el îi ține pe toți legați. Scenariul ne îndreaptă atenția și spre cei doi frați Gabe și Russell, a căror legătură va influența crucial desfășurarea intrigii. Aaron Paul mi-a adus aminte de Jessie în anumite momente, parcă-i plac rolurile de băiat rău, care are totuși și slăbiciunile sale.

t96

Traseul celor doi polițiști corupți merită și el o atenție specială, deoarece calea comună ajunge la o răscruce în momentul în care Marcus primește un partener, pe Chris (Casey Affleck), care-și ia munca în serios și chiar vrea să schimbe ceva în mersul societății. Acum, vigilența devine deviza echipei, pentru că trebuie să se ferească de potențiale riscuri inutile. Deși echipa de jefuitori e foarte tare (știu, n-ar trebui să spun asta), Casey e cel mai badass.

t91

În comparație cu Marcus, care simte nevoia de a fi aprobat de alții pentru a se simți valoros, sau Franco, tipul cu sânge rece, gata oricând să omoare pe cineva, Chris nu-și calcă onoarea în picioare pentru nimic și vrea să facă lucrurile ca la carte. Pe cât se poate. Unchiul său, detectivul Jeffrey (Woody Harrelson), are o cu totul altă abordare, dar scopurile sunt cam aceleași: să prindă băieții răi, cu ajutorul celui de-al 6-lea simț de care se bucură.

t94

Avem și două prezențe feminine care se remarcă în acest film ce mustește de testosteron: Irina (Kate Winslet), soția de mafiot care nu resimte nicio remușcare atunci când dă ordin gorilelor să omoare pe cineva, și Elena (Gal Gadot), sora mai mică și mai nălucă, femeia cu care Mike are un copil. Deși Elena arată superb și e o prezență plăcută, Irina e piesa importantă a puzzle-ului – Kate Winslet e de nerecunoscut, e frumoasă chiar și când e urâtă. Brr, ce personaj.

t93

John Hillcoat (The Road, Lawless) este omul care se află la cârma acestui proiect, cel responsabil pentru suspansul și cadrele neliniștitoare cu urmăriri și împușcături, pentru surprizele și răsturnările de situație, pentru această poveste care este depănată cu furie la început și tot mai lent apoi, pentru ca la final să-ți bucure simțurile prin deznodământ. Filmul adus de InterComFilm în România va apărea în cinematografe în 11 martie. Nu-l ratați!

t92

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar