Far and away, cursa pentru pământ

0

                Far and away (Departe, departe) eu un film de aventură apreciat de critici, lansat în 1992, fiind scris şi regizat de Ron Howard. E un spectacol vizual cu o poveste simplă destinată adolescenţilor şi oamenilor cu vise. Orice om are un vis. Visul lui Joseph, un arendaş sărac irlandez, e acela de avea pământul său, deoarece omnul nu reprezintă nimic fără pământ. Pământul e sufletul omului.

                Acţiunea are loc în vestul Irlandei, 1892. Arendaşii, după mai multe generaţii de oprimare şi sărăcie au început să se revolte împotriva arendelor mari şi deposedărilor nemiloase practicate de moşierii bogaţi. Joseph Donelly (Tom Cruise) e hotărât să-l tragă la răspundere pe moşierul nedrept. În loc de asta, se trezeşte în compania fiicei moierului, Shannon (Nicole Kidman), în drum spre America, în căutarea unui pământ al lui. La Oklahoma se dă pământ gratuit, dar trebuie câştigat într-o cursă. Dar pentru a ajunge aici, trebuie să strângă bani pentru că bunurile lui Shannon au fost furate.

                Cum se va termina această epopee magnifică, vă las pe voi să aflaţi. E cel mai bun film al lui Ron Howard. Tom Cruise şi Nicole Kidman joacă pentru a doua oară împreună într-un film după Days of thunder (1990), doar că acum sunt soţ şi soţie. Al treilea şi ultimul film este Eyes wide shut (1999) care a şi pus punct căsniciei celor doi.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

                Ron Howard nu a fost deloc mulţumit de reacţia lui Nicole Kidman la scena în care ridică acel bol care acoperă penisul lui Cruise. Fără să-i spună lui Kidman, l-a rugat pe Cruise să-şi dea jos lenjeria intimă. Astfel Howard a obţinut reacţia pe care o voia, şi aceasta apare în film.

                Pentru a-şi câştiga existenţa Joseph boxa în Boston. Aceste scene au fost filmate în staţia de tren renovată parţial din Billings, Montana. Un club abandonat din Billings a servit ca fabrică care produce găini de cauciuc dar şi ca bordel. Bordelul a fost contruit în interior şi sprinklerele au fost folosite pentru a crea ploaie.

                Far and away a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost cântec Book of days şi a fost lansat în România pe DVD.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata