Ghost, fantoma mea iubită

                Ieri am revăzut pe blu-ray Divergent. Bineînțeles, cu subtitrare în engleză pentru că cei de la Pro Video nu au binevoit să-l lanseze în România pe DVD. Cu această ocazie, l-am revăzut pe Tony Goldwyn și mi-am adus aminte de Ghost, unul din cele mai superbe filme romantice. Cred că nu l-am mai revăzut de 5 ani, dar cu această ocazie am făcut-o. Când l-am cumpărat, în România nu se lansase încă și l-am luat din Germania cu 5 euro cu subtitrare în limba română. Ghost este un film romantic realizat în 1990 cu un buget de doar 22 milioane de dolari și încasări globale de 505 milioane de dolari. Regizorul filmului a fost Jerry Zucker și pelicula a fost realizată după un scenariu scris de Bruce Joel Rubin. Este un film care vă va face să treceți prin toate stările posibile și imposibile.

1

                Sam și iubita sa, Molly, locuiesc în Manhattan, New York. Sunt foarte îndrăgostiți unul de celălalt și împreună formează un cuplu model. Prietenul de-o viață al lui Sam e Carl, care îi e și coleg de serviciu. Într-o seară, Sam și Molly se întorc de la o piesă de teatru, Macbeth și sunt jefuiți de Willie. În urma confruntării dintre Sam și Willie, Sam moare și curând află că el este o fantomă. Acum trebuie să-și avertizeze iubita că se află în pericol. Toate acestea le face prin intermediul lui Oda Mae, o femeie ce credea ca nu deține aceste puteri. Pentru informațiile pe care le deținea Sam, iubita sa este căutată de oamenii care îi voiau răul. Este în pericol, dar Sam va fi prin preajmă pentru a o proteja.

2

                Distribuția? De nota 10:

Patrick Swayze este Sam Wheat. Din punctul meu de vedere, Patrick Swayze a avut 3 filme care merită văzute și revăzute la nesfârșit: Dirty dancing, Ghost și Road house.

sam

Demi Moore este Mol0ly Jensen, iubita lui Sam, martoră la tragicul eveniment;

molly

Whoopi Goldberg este Oda Mae Brown, o persoană care până la Sam doar se prefăcea că poate să vorbească cu spirite. Este cel mai bun film din cariera lui Whoopi Goldberg, aceasta fiind recompensată cu un premiu Oscar pentru rol;

oda

Tony Goldwyn este Carl Bruner, cel mai bun prieten al lui Sam;

carl

Rick Aviles este Willie Lopez, ucigașul lui Sam.

wille

                Ghost este un film de referinţă pentru oricine se autoproclamă cinefil. Toţi îşi joacă rolul incredibil de bine, iar Patrick Swazye şi Demi Moore fac un cuplu de milioane. Se citeşte dragostea în ochii lor. Demi Moore are o interpretare perfectă, în care se vede că pune suflet.

3

                Lăsând deoparte protagoniştii, aş vrea să vă spun ceva despre fantoma de la metrou, care-l ajută pe Sam să lovească şi să atingă lucruri. Fantoma este interpretată de Vincent Schiavelli, care apare doar în două scene.

4

                Jumătate din valoarea acestui film este dată de prestaţia lui Swazye şi Goldberg. Ghost este o capodoperă, un film care nu trebuie să lipsească din colecţia de filme originale. Coloana sonoră? Muzica a fost compusă de Maurice Jarre. Soundtrack-il conţine şi melodia Unchained Melody din 1955 compusă de Alex North.

Nu uita sa citesti

5

                Ghost este şi va rămâne un clasic al genului. Este un film plin de răsturnări de situație, incredibil de profund şi romantic, dar în acelaşi timp, înspăimântător şi cu o poveste care vă va umezi ochii. E romantismul pur. Pot spune cu mâna pe inimă că este cel mai bun film al actorilor Swazye, Moore şi Goldberg.

6

                Mi-a plăcut la nebunie că a fost abordată latura privitoare la ceea ce se întâmplă cu sufletul după moarte. În momentul în care cineva moare, apare lumina care duce sufletele neprihănite în viaţa de apoi sau umbrele care duc sufletele rele în IAD, pentru a fi torturate pentru ETERNITATE.

7

                Regretul meu? L-am revăzut prea târziu. Mi-e și ciudă că am uitat că-l am la colecție. Țin minte că și când l-am văzut prima dată m-a uimit. Dar la aceea vreme eram mai micuț. L-am văzut pe terra sat, fostul post local reșițean, dublat de doamna Margareta Nistor. Oricum, la apariția filmului, nu aveam decât 9 anișori, iar de vizionat, cred că l-am văzut prima dată la 12 ani.

8

                Ghost a fost distins cu 2 premii Oscar pentru: cea mai bună actriță în rol secundar și cel mai bun scenariu original. A mai primit alte 3 nominalizări la aceste premii pentru: cel mai bun film, cel mai bun montaj și cea mai bună coloană sonoră.

9

                Știați că rolul lui Oda Mae nu a fost scris pentru Whoopi Goldberg, dar Patrick Swayze, care era un admirator al acesteia, i-a convins pe producători s-o distribuie în rol? Bineînțeles, când a primit premiul Oscar, Whoopi n-a uitat să-i mulțumească lui Swayze.

10

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui clasic:

http://www.youtube.com/watch?v=4cOb3gfe4tQ

                Ghost s-a lansat în România pe DVD și blu-ray.

BD

Cumpără DVD                                      Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise