Khumba, juma’ de zebră

                Khumba este o animație minunată, plină de viață și amuzantă. Este realizată de studioul de animație Triggerfish din Africa de Sud, cei care au realizat și Zambezia. Triggerfish este un studio care pare pregătit să rivalizeze cu uriașii industriei de film de animație de la Hollywood, în ciuda diferențelor majore de buget dintre aceștia. Animația ne fascinează cu peisaje, culori, sunete și fauna sălbatică din Marea Karoo din Africa de Sud. Natura este prezentată mai exotic, detaliată și profund. Povestea este interesantă, personajele sunt bine realizate și adorabile, iar coloana sonoră este excelentă. Este o animație bună de vizionat pentru cei mici cât și pentru adulți.

1

                Khumba se naşte într-o turmă de zebre superstiţioase, care se sperie imediat când văd că puiul are dungi doar pe jumătate de corp. „Semn rău!”, zic zebrele, convinse că vor avea parte de secetă din cauza lui Khumba. Bârfele şi zvonurile despre piaza rea nu mai contenesc, aşa că mama lui îi spune o poveste. Khumba este mai deschis la minte, isteț, prietenos și curajos decât orice altă zebră întâlnită până acum. Numele său vine de la „isiKhumba”, care înseamnă „piele”.

2

                Se spune că primele zebra de pe Pământ aveau pielea exact la fel, fără nicio dungă. Într-o zi, o zebră curajoasă s-a aventurat în vastul Karoo. În inima unui munte uriaș a găsit o adăpătoare magică. A înotat în ea și când a ieșit, pielea lui era dungată. Toate celelalte zebre îi admirau frumusețea și el era mândru că era diferit. Cum voiau să fie ca el, au intrat în adăpătoare și toate au devenit la fel.

3

                Khumba crede că e suficient să ajunga la apa magică și să sară în apă pentru a-și recăpăta dungile, dar nu înțelege esența cuvintelor mamei sale: important e să fii tu însuți! Fiecare e unic în felul lui și are un destin de urmat. Nu e obligatoriu să fim toți la fel!

4

                După moartea mamei, Khumba decide să plece în lume pentru a-și recăpăta dungile. Astfel, Khumba pornește în aventura vieții lui alături de Mama V – un gnu femelă, mărinimoasă, plină de efuziuni sentimentale și imediat prea înțelegătoare a dramei existențiale a dungatului fără dungi – și Bradley – un struț aerian, cu veleități de prima ballerina. Khumba descoperă o lume fascinantă, cu mulţi prieteni noi,  dar și cu pericole îngrozitoare în timp ce străbate deșertul Karoo.

5

                 Cel mai mare pericol este însă leopardul Phango. A fost o vreme când era proscris printre pui. Născut chior, a fost abandonat de semenii săi. N-au știut însă că orbirea sa avea să-i dea un simț al mirosului ieșit din comun. Când a crescut, a devenit un mare vânător și s-a răzbunat. Acum continuă să ucidă.

6

                Khumba este o animație condimentată cu personaje pline de culoare: un vultur negru care era alb, un coiot șmecher, o oaie nebună cu dublă personalitate, un iepure arțăgos, niște suricate stresate și obsedate de aparatul foto și niște gazele. În peisaj vor mai apărea niște jeep-uri în care sunt oameni înarmați cu puști cu… tranchilizante.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

7

                Personajele sunt bine conturate, iar peisajul deșertic este minunat. În formatul 3D, animația este spectaculoasă. Din păcate, nu l-am vizionat la cinema pentru că animația a rulat dublată în limba română. NU SUPORT să vizionez animații dublate. Dar animațiile sunt pentru copii, așa că este de înțeles dublajul.

8

                Eu am achizițioant filmul pe blu-ray 3D și mi s-a ridicat părul când am auzit că personajele vorbesc în română. Noroc că are și engleză. Este o adevărată plăcere să auzi vocile originale. Veți recunoaște vocile lui Jake T. Austin (Khumba), AnnaSophia Robb (Tombi), Loretta Devine (Mama V), Richard E. Grant (Bradley), Liam Neeson (Phango), Steve Buscemi (Skalk), Laurence Fishburne (Seko)… Mi-a făcut o adevărată plăcere să văd animația cu vocile originale.

9

                Coloana sonoră este superbă, ritmurile africane transpunându-vă în atmosfera deșertică specifică. Poate că nu s-au auzit prea multe până acum despre Triggerfish Animation Studios, dar ne atrag atenția că se pot face animații frumoase și de către alte studiouri, nu doar de Pixar, Disney, DreamWorks, 20th Century Fox sau Sony.

10

                În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat al acestei animații sud-africane:

                Khumba s-a lansat în România pe DVD și blu-ray 3D. Blu-ray-ul 3D conține și varianta 2D a filmului și costă doar 20 de lei.

BD

Cumpără DVD                               Cumpără BD3D

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise