Homefront, cel mai tare tată din lume

                Homefront este un film care a avut scenariul inspirat din romanul omonim, scris de Chuck Logan. Scenariul a fost scris de nimeni altul altul decât Sylvester Stallone şi regizor a fost Gary Fleder (Kiss the girls, Don’t say a word, Impostor, Runaway jury). Statham a privit scenariul lui Sylvester Stallone ca pe o provocare. Stallone spunea: „Jason nu a mai făcut nimic asemănător până acum. Cu Homefront: Oraşul fără legi, explorează un nou teritoriu. Are mai mult talent decât crede. Oricine îl cunoaşte la fel de bine ca mine, ştie că a făcut un rol extraordinar. E obişnuit cu rolurile de tip tăcut şi lipsit de emoţii, dar aici veţi vedea o cu totul altă persoană, care dă frâu liber sentimentelor”.

1

                Phil Broker, un fost agent de la divizia antidrog şi, în acelaşi timp, un tip dedicat familiei sale, vrea să scape de trecutul violent și se mută împreună cu fetiţa lui într-un orăşel aparent liniştit. Dar siguranţa esste doar o iluzie. În acest oraş, legea este dictată după bunul plac de Gator, un traficant de droguri fără scrupule. Chiar dacă nu vrea probleme, când viaţa fiicei lui este pusă în pericol, Broker pornește un adevărat război împotriva clanului mafiot.

2

                Rayville este un loc pastoral ce aparține unei mici comunități, un orășel fictiv din statul Louisiana. Orășelul impresionează cu râurile sale, pădurile bogate, locurile de pășunat sau de călărit și cu mlaștinile, care oferă un aer misterios și periculos pe timp de noapte.

3

                Homefront nu oferă nici mai mult, dar nici mai puţin decât ceea ce promite: tot ce se întâmplă pe ecran are rostul să-l aducă pe Jason Statham cât mai aproape de cât mai mulţi răufăcători, pe care îi „rezolvă” în multiple moduri. Peliculei nu-i lipsesc deloc tensiunea, energia şi adrenalina, iar Stallone măcar îşi foloseşte lunga experienţă din seria Rambo pentru a aduce pe ecran câteva surprize action care chiar funcţionează. Confruntările fizice sunt bine coregrafiate, iar Jason Statham are ocazia să-şi exploreze talentul de actor şi datorită relaţiei protagonistului cu fiica sa, căreia vrea iniţial să-i ofere o existenţă normală, departe de nebunia oraşului şi a fostei sale profesii, iar apoi s-o apere chiar şi cu preţul vieţii.

4

                Distribuția? Excelentă. Îi veți recunoaște pe:

Jason Statham în rolul lui Phil Broker. Acesta vă va surprinde cu noul său rol, oferind poate cea mai bună interpretare din carieră. O interpretare care-l pune pentru prima dată în rolul unui tată umil și foarte protector, atunci când vine vorba de propria fiică. Un rol care necesită mai mult decât abilitatea de a trage cu o armă de foc sau de a te lupta corp la corp și care trebuie să exprime puțină emoție pentru a da credibilitate poveștii. Iar acest lucru este îndeplinit, în special datorită relației dintre Phil și fiica sa, Maddy;

phil

Izabela Vidovic este Maddy, fiica lui Phil;

maddy

Kate Bosworth în rolul lui Cassie Bodine Klum, responsabilă pentru declanșarea conflictului poveștii și un element foarte important al acesteia. Cassie este un dezastru, o femeie dependentă de amfetamină, în preajma căreia nu vrei să te afli sub nicio circumstanță. O ființă palidă, care te poate duce cu gândul la cea mai populară fată din liceu, care visa să ajungă cineva, dar care, în urma unei greşeli din adolescenţă, a rămas însărcinată şi a fost nevoită să renunţe la toate planurile sale de viitor;

cassie

James Franco în rolul lui Morgan „Gator” Bodine, fratele lui Cassie. Gator este un redneck ce deține un service de bărci, dar care pe ascuns produce amfetamină pe baza unei înțelegeri pe care o are cu șeriful local. Relația atipică și plină de vinovăție pe care o are cu sora lui este motivul pentru care ajunge să fie implicat într-o dispută cu Phil. Gator nu este antagonistul stereotip al filmelor de acest tip, pe care-l poți citi de la prima întrevedere. Este misterios, șiret, inteligent, cu carismă și lipsit de conștiință. Este un sociopat care reușește foarte bine să-și ascundă trăirile, în special pe cele negative. E un personaj dispus să facă orice pentru a-și atinge scopul final, dar într-un mod calculat și meticulos;

gator

Winona Ryder este Sheryl Marie Mott, o femeie ușoară care este iubita lui Gator. Ea îl dă pe Phil pe mâna lui Cyrus Hanks. Este convingătoare în postură negativă;

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

winona

Frank Grillo este Cyrus Hanks.

cyrus

                Interpretările lui Kate Bosworth și James Franco dau greutate acestui film, salvându-l de la a fi un film banal despre răzbunare și sacrificiu pentru propria familie.

5

                Acțiunea este lentă, cu detalii pe îndelete în prima jumătate a acestui thriller. Statham, înainte să fie bătăuş cu experienţă, este tată şi soţ văduv. Stallone a închegat un scenariu cu replici isteţe, puţine, atâtea câte trebuie pentru un film de acţiune. Sunt superbe scenele cu discuţiile blânde tată-fiică, cu pisica lor şi căluţii tropăind în pădure ca în scenele din unele filme epice, medievale.

6

                Scenele de luptă? Sunt exact cum vă așteptați: brutale, dure, sângeroase, cu zgomote de fond în timpul loviturilor care te fac să închizi ochii. Montajul strâns şi filmarea din mână în momentele de luptă corp la corp accentuează impactul.

7

                Statham intră cu plăcere în rolul acesta mai altfel decât şirul nesfârşit de cafteli şi urmăriri. Este foarte simpatic, ataşant în prim-planurile în care zâmbeşte fiicei, dar și în cele în care îşi ameninţă duşmanii de aproape. Avantajul este că Statham și-a făcut singur cascodoriile. La un moment dat, a și declarat că acesta este genul de film care i se potrivește și că nu se vede cu un rol într-o comedie sau un film romantic.

8

                Punctul culminant are loc în momentul când un convoi de motociclişti se apropie de cabana retrasă a lui Broker. Bănuiți deja că nu se pot pune cu Statham.

9

                Foarte bine gândit şi frumos filmat, cu ritmul său blând, muzica lentă şi montajul bun, Homefront vă va conduce către înfruntarea finală. În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul acestui thriller:

                Homefront, este un film care nu a apărut în România pe DVD și blu-ray. În schimb, s-a editat în Grecia cu subtitrare în limba română. Pelicula a fost realizată de cei de la Universal, dar în România a fost adus în cinematografe de MediaPro Distribution. Tot ei ar fi trebuit să-l și lanseze. Se miră în schimb că nu se cumpără filmele. Păi cum să se cumpere când ei lansează Parker, unul din cele mai slabe filme cu Statham pe DVD și blu-ray și nu lansează acest film. Să nu vorbesc de Escape plan, care a fost lansat doar pe DVD și Grudge match pe DVD și blu-ray. Bine că au scos Grudge match pe blu-ray… care e mai slab decât orice film cu box pe care l-am văzut. Şi să nu uit, Divergent şi Transcendence au fost lansate doar pe DVD, două filme la care contează sunetul și imaginea. Trebuie să fiu nebun să le cumpăr pe DVD în România. Nu ştiu de ce am senzaţia că filmele la Pro Video se lansează după ureche. În plus, în acest an nu s-a lansat la noi niciun film Disney în format 3D.

10

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise