Overdrive, gândește și condu repede

1

                Overdrive e un thriller cu hoți de mașini regizat de Antonio Negret, după un scenariu scris de Michael Brandt și Derek Haas. Acțiunea are loc în Franța și au loc urmăriri pe spectaculoasa rivieră franceză. Overdrive e o combinație între Jaf în stil italian, Dispari în 60 de secunde și seria Furios și iute. De la creatorul Taken și scenariștii filmelor Wanted și Mai furios, mai iute, avem parte de o cursă pentru supraviețuire explozivă. Am vizionat acest film azi de la ora 19:00 la Cinema Dacia Reșița și cu această ocazie țin să le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

                Andrew Foster (Scott Eastwood) şi Garrett Foster (Freddie Thorp) sunt doi fraţi vitregi care au o ocupaţie mai puţin obişnuită: fură maşini luxoase şi incredibil de scumpe. Cei 2 sunt angajați să fure Bugatti din anul 1937 și se trezesc prinși în războiul orgoliilor a doi interlopi extrem de periculoşi: Jacomo Morier (Simon Abkrain) și Max Klemp (Clemens Schick).  Cum mașina furată e a lui Jacomo, pentru a scăpa cu viață cei 2 trebuie să fure un Ferrari din 1962 al lui Klemp. Problema e că au timp doar o săptămână și trebuie să-și facă o echipă pentru a reuși „jaful secolului”.

                Dacă v-a plăcut seria Furios și iute, cu siguranță veți savura și acest film. Doar că de data asta e cu maşini de colecţie, au loc curse explozive și locațiile sunt magnifice. Dacă vreți scenariu sau personaje bine construite, cu siguranță nu e un film pentru voi. Mi-a plăcut la nebunie cum a jucat Scott Eastwood. A început să-i placă să joace în filme cu curse de mașini (a fost Little Nobody în Furios și iute 8). Pentru cei care nu știu, e fiul lui Clint Eastwood și începe să semene din ce în ce mai mult cu acesta. De ceilalți actori acum am auzit prima dată, dar l-am remarcat pe Freddie Thorp, un actor promițător londonez de teatru foarte bine cotat. Personajul pe care-l interpretează e „bun de gură” și își păstrează umorul și în situații limită. Riviera Franceză și un jaf de mașini. Cine își poate dori ceva mai mult de atât?!

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

                E un film care se bazează mult pe acțiune și cascadorii. Eu nu am văzut în vreun film atâtea mașini de epocă minunate: Bugatti Type 57 S Atlantic (1937), Ferrari GTO 250 (1962), AC Cobra 427, Alfa Romeo 158, Aston Martin V8 Volante, Ford Mustang (1967), Jaguar E-Type, Jaguar XK 120, Porsche 356 A Speedster (1956) sau mașina lui Al Capone, un Cadillac din 1928. În schimb, personajele negative nu prea mi-au inspirat nimic.

            Cu siguranță dacă vă plac mașinile, cursele, filmele cu hoți, vă veți delecta și nu veți regreta banii dați pe bilet. În caz că nu v-am convins să-l vizionați, poate vă convinge trailer-ul subtitrat în română.

1 Comentariu
  1. Hunter Dedon spune

    great post, very informative. I wonder why the other experts of this sector don’t notice this. You should continue your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata