Jared Leto îl compară pe Joker cu Hamlet

0

Jared Leto îl interpretează pe Joker în Suicide Squadși își compară personajul cu Hamlet.

Joker este un personaj ficțional care apare în publicațiile DC Comics. El a fost creat de Jerry Robinson, Bill Finger și Bob Kane, având prima apariție în revista de benzi desenate “Batman” din 25 aprilie 1940. Joker reprezintă unul din cele mai emblematice personaje din toate timpurile și, totodată, unul din cei mai apreciați antagoniști din universul benzilor desenate.

În lumea cinematografiei, Joker a fost interpretat cu succes de mai mulți actori: în serialul “Batman” din 1960 de Cesar Romero, în Batman din 1989 de Jack Nicholson și în The Dark Night din 2008 de Heath Ledger. Cel mai apreciat pentru interpretarea lui Joker a fost Heath Ledger, rol care i-a adus un premiu Oscar (acordat post-mortem).

Heath Ledger                              Jack Nicholson

Prin urmare, Jared Leto are o misiune dificilă – aceea de a aduce un Joker extraordinar pe marile ecrane, mai ales că standardele sunt foarte ridicate după personajul formidabil pe care ni l-a oferit Heath Ledger în 2008.

Într-un interviu pentru EW, Leto a vorbit despre rolul pe care îl interpretează în “Suicide Squad”:

Ceea ce au realizat persoanele care au lucrat înainte la acest personaj este extraordinar, incredibil, profund, riscant, de aceea, este un lucru special că mi s-a oferit această responsabilitate.

Mai mult decât atât, Leto îl compară pe Joker cu alte roluri solicitante interpretate de actori diferiți în mai multe adaptări, cum ar fi Hamlet:

Știi că trebuie să faci ceva diferit. Acest lucru se întâmplă mereu. Indiferent dacă ești un compozitor care lucrează la o piesă care a fost scrisă cu un secol în urmă sau ești un actor care reinterpretează o piesă de teatru, aceste situații sunt des întâlnite în zilele noastre. Regizorii preiau filme importante din istoria cinematografiei și actorii reinterpretează roluri. De la Scarface la Hamlet. În unele privințe, este foarte interesant să reinterpretezi, să redefinești…Este un lucru greu de realizat. Dar este interesant. Joker este unul din rolurile acelea. A fost creat într-un mod strălucit acum 75 de ani. Și sunt foarte recunoscător că am avut șansa de a-l interpreta.  

Jared Leto

În concluzie, Jared Leto a încercat să creeze un Joker diferit de cei interpretați de Nicholson și Ledger. Vom vedea rezultatul în august 2016 când va avea loc premiera filmului “Suicide Squad”.

poster

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar