Legenda călărețului singuratic, începutul legendei

0

                Legenda călărețului singuratic, titlu original The lone ranger, e regizat de Gore Verbinski, produs de Jerry Bruckheimer și Gore Verbinski, după un scenariu scris de Ted Elliot, Rossio Terry, Eric Aronson și Haythe Justin. Lansat în 2013, acest western readuce echipa de vis din spatele Pirații din Caraibe. Cu un buget de 225 de milioane de dolari, cei de la Disney se așteptau ca westernul să fie un blockbuster. Cei de la Disney au cheltuit 150 de milioane de dolari și pe marketing, așa că eșecul a fost lamentabil. Din păcate, e unul din cele mai slabe filme western pe care le-am văzut (nu a fost mai slab decât Jonah Hex). După ce în 2012 cei de la Disney au dat-o în bară cu John Carter (un film care nu înțeleg de ce nu a avut încasări pentru că a fost excepțional) a venit 2013 și Disney a dat-o în bară cu Legenda călărețului singuratic.

Legenda călărețului singuratic

                În anul 1933, Tonto, prea bătrân pentru a i se mai preciza vârsta, demn urmaș și reprezentant al indienilor anilor 1800, spune povești unui copil costumat precum Călărețul Singuratic. Suntem transpuși înapoi în Texasul anului 1869 pentru a fi martorii transformării lui John Reid, faimos avocat de la oraș, în justițiarul vestului sălbatic.

Legenda călărețului singuratic

                Povestea legendarului călăreț singuratic începe cu un grup de ranger-i texani plecați pe urmele unei bande de nelegiuiți conduse de Butch Cavendish. Prinși în ambuscadă de răufăcători, aceștia sunt uciși, dar un supraviețuitor este salvat de un indian comanș pe nume Tonto. Ajutat de cel ce i-a salvat viața, pornește pe urmele răufăcătorilor pentru a lupta împotriva lăcomiei și corupției.

 Legenda călărețului singuratic

Johnny Depp e Tonto, naratorul în vârstă, un Comanche nativ american care l-a recrutat pe John Reid, pentru a aduce dreptate celor responsabili pentru masacrarea tribului său în timpul copilăriei sale. Se evidențiază prin faptul că poartă un corb mort pe cap;

tonto

Armie Hammer e John Reid, un avocat tânăr devenit ranger texan. Pentru a-şi proteja identitatea el devine Călăreţul singuratic, un justițiar mascat care-i caută pe cei responsabili de moartea fratelui său;

john

William Fichtner e Butch Cavendish, un haiduc nemilos și canibal despre care Tonto crede că este un Wendigo;

butch

Tom Wilkinson e Latham Cole, un magnat al căilor ferate lipsit de scrupule;

latham

Ruth Wilson e Rebecca Reid, soţia lui Dan Reid şi cumnata lui John Reid;

rebecca

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Helena Bonham Carter e Red Harrington, o doamnă care deţine un bordel şi are un picior de fildeş. Ea îi asistă pe Tonto şi Reid în aventurile lor;

red

James Badge e şeriful Dan Reid, fratele mai mare al lui John, care este ucis de Cavendish.

dan

                Ken Tankersley, profesor şi specialist în istoria nativilor americani la Universitatea din Cincinnati, a apreciat modul în care Johnny Depp l-a întruchipat pe Tonto: „un portret foarte corect realizat al unui amerindian, în ceea ce privește costumul, obiceiurile şi tradiţiile”. Tankersley apreciază că filmul a reprezentat un „salt calitativ” faţă de multe alte filme anterioare în care au fost reprezentaţi indienii nord-americani. De această dată Tonto nu mai e doar un simplu „sidekick”. Tankersley spune că termenul „kemo sabe” provine din limba Potowatomi  însemnând „prieten” şi explică obiceiul prin care când Tonto îi dă boabe de porumb corbului care se află pe capul său, aceasta este o binecuvântare, deoarece porumbul este sacru. Pe mine unul m-a enervat cumplit acest obicei. Mi se pare o aberație să încerci să hrănești un corb mort. În plus, Deep mi se pare ca a jucat la fel cum l-a jucat pe Jack Sparrow. A încercat să fie comic dar nu i-a reușit.

Legenda călărețului singuratic

                Producătorul Jerry Bruckheimer a vrut să se asigure că actorii din film par autentici călare. Aşa că toţi actorii au fost trimişi la cursuri de călărie. Conform Armie Hammer: „Cursurile de cowboy au avut loc la începutul filmărilor. În esență, toți actorii au fost izolați cu niște cowboy.” Tommy Harper, coordonatorul de cascadorii declara: „Gore a avut ideea cursurilor și a fost o idee grozavă, fiindcă ne doream să surprindem totul. Cum să arunce funia, să călărească, să tragă cu arma. Îi antrenam oricum, dar am combinat totul într-un curs.” Gore a continuat: „Sunt multe scene în care trebuie să înțelegi cum se pune șaua, cum se încarcă și descarcă arma, cum încaleci și descaleci, cum călărești în siguranță. Nu facem aceste lucruri în fiecare zi. Trebuie făcut un curs.”

Legenda călărețului singuratic

                În timpul filmărilor pentru pelicula Legenda călărețului singuratic, Johnny Depp a fost cât pe ce să-și piardă viața, fiind aruncat de pe cal. Depp și  Hammer călăresc pe nisipurile deșertului în care au avut loc filmările. Pe măsură ce caii prind viteză, armăsarul pe care se afla Depp începe să se agite, făcându-l pe actor să-și piardă echilibrul și să cadă. Calul continuă galopul, iar Depp, într-un moment de disperare, se agață de coama acestuia, până când într-un final se prăbușește pe pământ. Iată ce a declarat actorul despre incident: „A existat un moment în care filmările s-au transformat în ceva neplăcut. Caii alergaseră toată ziua și nu păreau deloc epuizați ori dornici să încetinească galopul. Calul meu a decis să sară peste câteva obstacole în deșert, dar bineînțeles că habar nu avea că șaua mea era una falsă pentru un mai bun efect vizual. Tot ce știu este că m-am trezit la pământ și am văzut niște picioare musculoase de armăsar îndreptându-se grăbite spre mine.”

Legenda călărețului singuratic

                Westernurile sunt reprezentative pentru stilul narativ american. A rămas în mare parte Vestul Sălbatic. E o atmosferă unică. Ieși din marile orașe și ajungi foarte repede în vest, unde e lupta supraviețuirii. Filmările s-au desfășurat la Rio Puerco, New Mexico, unde erau câmpuri panoramice cât vedeai cu ochii. Sigur, filmul arată impecabil, cascadoriile sunt spectaculoase și se vede că Gore Verbinski și-a dat toată silința să redea o atmosferă de western cât mai veridică. Dar problema majoră e scenariul. M-a enervat că s-a pus accent pe povestea de dragoste dintre John Reid și văduva fratelui său, pe când eu doream să văd aventurile celor doi, care i-au transformat în legendă.

Legenda călărețului singuratic

                Legenda călărețului singuratic, a fost nominalizat la premiile Oscar pentru: cel mai bun machiaj și cele mai bune efecte vizuale.

                Legenda călărețului singuratic s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Pe Blu-ray veți putea viziona la bonusuri: Călătoria lui Armie în Vest, cursuri de cowboy, cum au fost construite șinele de tren, gafe la filmări și scene șterse. Față de WB, Disney are toate bonusurile subtitrate în limba română.

Legenda călărețului singuratic

 [review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata