Avionul condamnaților, exploziv

0

                Avionul condamnaților, titlu original Con Air, e un thriller lansat în 1997, regizat de Simon West după un scenariu scris de Scott Rosenberg și produs de Jerry Bruckheimer. E un thriller exploziv care abundă în efecte speciale. Filmul prezintă povestea eroului de război Cameron Poe care e condamnat la 7-10 ani de închisoare pentru că ucide accidental un bărbat care se luase de soția lui gravidă. El nu a fost judecat ca un om normal pentru că e un pericol pentru societate, deoarece a aparținut comandourilor Ranger.

Avionul condamnaților

                Poliția SUA transportă anual 155.000 de deținuți cu avionul în toată țara pentru transferuri, audieri în instanță sau examene medicale. După 8 ani de închisoare Poe va fi eliberat condiționat după ce avionul va ateriza la penitenciarul Feltham, Alabama. Singurul lucru pe care-l dorește e să-și întâlnească fetița pe care n-a văzut-o niciodată. Din păcate pentru Poe, a luat avionul greșit. Acest avion urmează să transporte zece deținuți dintre care cei mai periculoși sunt: Cyrus Grissom, Nathan Jones, Johnny 23 și William Bedford. Doar că deținuții pun stăpânire pe avion. Poe nu coboară din avion când are șansa, pentru că încearcă să-și salveze colegul de celulă dependent de insulină.  Va reuși oare Poe să-și revadă soția și să-și cunoască fetița?!

Avionul condamnaților

Nicolas Cage e Cameron Poe, un fost ranger cu înalte decorații care trebuie să facă 10 ani închisoare pentru că ucide accidental un om pentru a-și apăra soția;

poe

Monica Potter e Tricia Poe, soția însărcinată a lui Cameron. Ea lucrează la barul Stridia;

tricia

Mykelti Williamson e Mike „Baby-O” O’Dell, colegul de celulă și prietenul lui Poe. E dependent de insulină;

baby-o

John Cusack e ofițerul federal Vince Larkin, care încearcă să preia controlul avionului cu ajutorul lui Poe;

larkin

John Malkovich e Cyrus Grissom, zis Virusul Cyrus. A făcut de toate: răpire, jaf, crimă, extorcare. Are 39 de ani, din care 25 de ani în instituțiile statului. De când e închis a mai ucis 11 deținuți, a provocat 3 revolte și a evadat de 2 ori;

cyrus

Ving Rhames e Nathan Jones, zis Câinele de Diamant. E fost general al Gherilelor Negre. A atacat Asociația Proprietarilor de Arme spunând „Reprezintă negativismul cel mai josnic al rasei albe.”;

jones

Danny Trejo e Johnny Baca, zis Jonny 23, un criminal celebru. Numele îi vine de la cele 23 de acuzații de viol. Are tatuat pe mână căte o inimioară pentru fiecare din cele 23 de „târfe”;

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

johnny-23

Nick Chinlund e William Bedford. Și-a prins nevasta în pat cu alt bărbat. A plecat străbătând 4 orașe până acasă la familia soției. I-a omorât părinții, frații și câinele;

bedford

Steve Buscemi e Garland Green, măcelarul din Marietta. A spintecat 30 de oameni pe toată coasta de est.

green

                Ce l-a motivat pe Cage să-l joace pe Cameron Poe a fost noțiunea de prizonier reabilitat eliberat condiționat, care se duce acasă la familia sa. Cage e perfect în rol. Te face să trăiești alături de el această aventură. Ce v-ați face voi dacă v-ați afla într-un avion alături condamnați descreierați care umblă liberi prin avion?

Avionul condamnaților

                Filmat la sol și în aer deasupra statelor Utah și Nevada, Avionul condamnaților a fost o producție masivă care a cerut producătorului Jerry Bruckheimer și regizorului Simon West expertiză în coordonarea cascadoriilor uluitoare cu efecte speciale nemaivăzute în acel an. Dar pentru cineaști a fost la fel de important să aibă personaje și un scenariu care să atragă o distribuție de calibru. Ca să prinzi actori de calibru precum Nicolas Cage, Jogn Malkovich, Ving Rhames, Steve Buscemi sau John Cusack, nu poate fi vorba de un film de pistolari. Trebuie personaje reale, profunde, să te identifici cu ele.

Avionul condamnaților

                Cel mai complicat pentru echipa de producție a fost să realizeze aterizarea forțată a avionului C-123 pe Las Vegas Strip. David Goldberg, supervizorul în efecte speciale, spunea: „Au făcut cât au putut cu avioane adevărate și aterizări reale, dar un anumit nivel al acțiunii pur și simplu nu a putut fi filmat așa. Deci a fost rândul nostru să ne imaginăm cum se poate petrece aterizarea forțată.” Pentru a face asta au construit 75 de metri din Vegas Strip în miniatură.  Avionul construit în miniatură a fost remorcat pe stradă cam cu 64 km/h, ciocnindu-se de lucruri, rupând stâlpi, cu mașini care intră în el, ricoșează, explodează în flăcări.

Avionul condamnaților

                Celălalt tip de scenă a fost cea digitală compozită. Acolo a fost filmat un cadru de fundal cu Vegas Strip, cu maşini adevărate, oameni adevăraţi. Au fost luate toate aceste elemente, avionul, reflexiile de lumină, fumul avionului generat de computer, cadrele de fundal şi au fost încărcate în computer şi au fost suprapuse toate. Astfel în versiunea finală vedem avionul care aterizează forţat pe stradă, cu oameni adevăraţi şi maşini adevărate care se feresc din calea lui.

Avionul condamnaților

                Avionul condamnaților a primit două nominalizări la premiile Oscar pentru: cel mai bun sunet și cea mai bună muzică originală. Ca să fiu răutăcios, probabil în realitate avionul ar fi fost doborât de forţele armate în deşert indiferent că ar fi fost sau nu Cameron Poe la bord.

                Avionul condamnaților s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Pe Blu-ray puteți urmări elemente speciale: vedere în ansamblu, distrugerea orașului Las Vegas și trailer-ul, toate bonusurile fiind subtitrate în limba română.

Avionul condamnaților

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata