0

Love Again este o dramă romantică scrisă și regizată de James C. Strouse.

Din distribuție fac parte: Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan și Celine Dion.

***

Am văzut Love Again la Cinema City, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite de la IntercomFilm. Mi-a plăcut filmul și m-am bucurat mult să o revăd pe Celine Dion, una din cântărețele mele favorite.

Filmul începe ca un ghid pentru a face față pierderii bruște a persoanei iubite. Mira, o ilustratoare care face cărți pentru copii, suferă după moartea iubitului ei, John, care a fost ucis de un șofer beat în plină zi. Au trecut doi ani de la tragicul eveniment, iar Mira ia decizia să scrie mesaje pe vechiul nr. al lui John, pentru a îi spune ceea ce simte. Ea crede că acest lucru o va ajuta să poată merge mai departe, să își reia viața și să privească în viitor cu optimism. Așa că începe să trimită mesaje pe numărul lui John, care acum aparține lui Rob (Sam Heughan), un critic muzical la New York Chronicle. Un Rob confuz decide să găsească persoana din spatele textelor misterioase.

Love Again ne spune că iubirea este cel mai prețios lucru din lume. Dar filmul ne face să simțim asta? Nu chiar.

Mira este susținută de sora ei mai mică, Suzy (Sofia Barclay), care pare mai insistentă decât înțelegătoare, când o obligă pe Mira să acceseze o aplicație de întâlniri și să iasă la un date cu un bărbat de acolo. Suzy ignoră complet faptul că sora ei se vindecă încă după pierderea suferită.

Nu uita sa citesti

Fast X

Mira găsește pe cineva pe Bumble și este forțată de Suzy să iasă cu el la cină. Cu toate acestea, întâlnirea merge cât se poate de prost deoarece tipul (Nick Jonas) se dovedește a fi un ciudat, care nu caută decât aventuri.

Filmul are momentele lui amuzante. Confuzia lui Rob cu privire la textele pe care le primește reprezintă unul din acele momente. Câteva incidente întâmplătoare îl fac să realizeze că Mira este străinul care îi trimite mesaje sfâșietoare. Fiind fascinat de ea, începe să o curteze fără să îi spună adevărul cu privire la mesaje. Este ușor de ghicit că această minciună va distruge romantismul mai târziu. Înainte de a ajunge la conflictul previzibil, ezitarea inițială a cuplului, de a se deschide unul față de celălalt, este convingătoare.

Spre deosebire de Mira, care îi mărturisește lui John prin mesaje faptul că a găsit pe cineva interesant, Rob are un guru al iubirii în Celine Dion, care se joacă pe ea însăși. Marea sarcină a lui Rob este să o intervieveze pe Celine, care se află într-un turneu american, la ceva timp după moartea soțului ei, Rene Angelil.

Prezența impunătoare a lui Celine, cu sarcasm ascuțit, este cel mai mare plus al filmului. În timpul întâlnirilor lor, ea îl determină pe Rob să vadă că are o abordare pesimistă în ceea ce privește dragostea. În timp ce acesta se luptă să treacă peste logodna ruptă, Celine îi spune să fie curajos și să creadă că destinul are un plan pentru toată lumea.

Rob este fan al baschetului, iar Mira o ilustratoare talentată. Dar dincolo de aceste detalii , nu aflăm multe lucruri despre protagoniștii noștri.

Priyanka are o prezență puternică, dar nu dă totul în prestația ei. Heughan, care strălucește în porțiunile pline de umor, nu reușește să portretizeze vulnerabilitatea necesară personajului. Din fericire, filmul evită clișeele melodramatice, dar romantismul nu este suficient de puternic.

Per total, Love Again este un film bun, care nu trebuie ratat. Eu am plecat cu o stare bună și, chiar cu o mică speranță, că dragostea apare atunci când te aștepți mai puțin.

Distribuit de IntercomFilm, Love Again a ajuns vineri în cinematografele din România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata