Mare și tare, prețul prieteniei adevărate

                Cu această ocazie, țin să le mulțumesc celor de la Pro Video pentru „comedia” Mare și tare, titlu original Get Hard, un film regizat de Etan Cohen, acesta fiind debutul său regizoral după o carieră de succes ca scenarist. Cele mai cunoscute filme, pentru care a fost autor al scenariului, sunt: Tropic Thunder, Madagascar: Escape 2 Africa, Men in black 3. Scenariul este scris de Jay Martel, Ian Roberts şi de Etan Cohen, după o poveste de Adam McKay, Jay Martel și Ian Roberts. Dar despre ce e vorba în această comedie?

Mare și tare

                Multimilionarul James King e arestat şi condamnat la 10 ani de închisoarea San Quentin pentru fraudă. Acesta primeşte un răgaz de doar 30 de zile pentru a-şi organiza afacerile şi a lăsa totul în ordine. Panicat, acesta apelează la Darnell Lewis să îl pregătească pentru viaţa de după gratii. Deşi James este convins că Darnell a făcut puşcărie, acesta e doar un tip onest care are o mică afacere: o spălătorie de mașini. Nu a încălcat legea niciodată şi nu a primit nici măcar o amendă de circulaţie.

Mare și tare                Darnell acceptă, gândindu-se că se poate preface suficient cât să obţină suma promisă şi să scape de datorii. De fapt, subiectul comediei e despre presupuneri eronate în sensul că amândoi îşi încadrează partenerul în mod superficial.  Trecând prin tot felul de probe şi surprize, încercând să-l transforme pe James King într-un tip mare şi tare, descoperă că şi-au făcut o părere greşită unul despre celălalt.

Mare și tare

                Kevin Hart e Darnell Lewis, un muncitor onest care nu a avut niciodată probleme cu legea. Dar pentru 30.000 de dolari, acceptă să-l înveţe pe James King cum să supravieţuiască în închisoare. Kevin Hart e foarte cunoscut din comediile Ride Along, The Wedding Ringer, Think Like a Man, Think Like a Man Too, Grudge Match. În Get Hard, face unul din cele mai bune roluri ale sale. La un moment dat, interpretează 3 personaje pentru a-l face pe multimilionar să înţeleagă cum stau lucrurile în închisoare;

darnell

Will Ferrell e James King. Trebuie să recunosc că nu sunt un fan al acestui actor deoarece joacă roluri de prostănac. Nici acest film nu face excepţie. Dar trebuie să recunosc că mi-au plăcut mişcările de arte marţiale braziliene pe care le face;

james

Craig T. Nelson e Martin Barrow, șeful lui King;

martin

Alison Brie e Alissa Barrow, fata lui Martin și logodnica lui King;

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

alissa

Edwina Findley e Rita Lewis, soția lui Darnell;

rita

T.I. e Russell, verișorul lui Darnell. El e de fapt tipul care a făcut închisoare.

russell

                Trebuie să recunosc că Mare și tare mi s-a părut stupid și grosolan în unele momente. Dar cine știe?! Poate asta s-a dorit. Din păcate, cei 2 actori din rolurile principale nu reușesc să „ducă pe umeri” povara filmului. Ce e drept, nici scenariul nu i-a prea ajutat. Dar fanii genului cu siguranță vor fi încântați. Mai ales cei care gustă glumele americanilor. 🙂

Mare și tare

                Deși a avut cronici negative, Mare și tare a avut avut succes la box office. În continuare vă las să urmăriți trailer-ul acestei „comedii” subtitrat în limba română:

                Mare și tare s-a lansat în România pe Blu-ray și DVD. Pe DVD filmul are audio 5.1 în engleză, maghiară și cehă și subtitrare în română, maghiară, arabă, cehă, ebraică, portugheză europeană și engleză pentru persoanele cu deficiențe de auz. La elemente speciale veți putea viziona galeria de gafe, care nu are subtitrare în limba română.

mare si tare

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise