Noaptea judecății: Anarhia, cât de mult a decăzut omenirea?!

                Noaptea judecății: Anarhia, titlu original The purge: Anarchy, e continuarea succesului din 2013. James DeMonaco s-a ocupat şi de această dată de regie şi scenariu. Ideea e aceeaşi ca în primul film din serie, doar că de această dată, acţiunea nu are loc într-o casă, ci pe străzile din Los Angeles. De această dată, bugetul a fost mult mai consistent şi se vede. La 9 milioane de dolari buget, Noaptea judecății: Anarhia a avut încasări globale de 110,6 milioane de dolari. Datorită acestui succes, pe data 1 iulie 2016 se va lansa The purge 3.

Noaptea judecății: Anarhia

                Acţiunea începe un an mai târziu de la evenimentele din primul film. E 21 martie 2023 ora 16:34. Şomajul a scăzut sub 5%. Infracţiunile sunt practic inexistente şi tot mai puţini oameni trăiesc sub limita sărăciei. Şi asta pentru că există: NOAPTEA JUDECĂŢII. În centrul atenţiei se află Leo Barnes, hotărât să profite de Noaptea judecăţii pentru a răzbuna moartea fiului său. Acţiunea petrecându-se pe străzi, Leo ajunge să ajute două familii să supravieţuiască acestei nopţi în care totul e permis. Oare vor reuşi să răzbească?!

Noaptea judecății: Anarhia

                Din punctul meu de vedere, această continuare mi s-a părut mult mai bună decât primul film din serie. Chiar dacă nu are actori actori cunsocuţi, filmul are mult mai multă acţiune, răsturnari de situaţie şi suspans. Cu această ocazi,e am ajuns să mai cunosc un actor, pe Frank Grillo, care a jucat excepţional şi a salvat acest film de la un dezastru. O apariţie o are Vagabondul din primul film. Aflăm că îl cheamă Dwayne. M-a dezămagit că nu aflăm ce s-a întâmplat cu familia Sandin din primul film.

Noaptea judecății: Anarhia

                Avem doar 5 persoanje. Patru sunt surprinse afară în Noaptea Judecăţii. Unul vrea să participe la Judecată. E vorba de Leo Barnes. Acesta are o singură intenţie: să se răzbune. Îşi pierde fiul din cauza unui şofer beat. El nu e omul care să participe la Judecată, dar foloseşte acest prilej pentru a-şi justifica răzbunarea. Primele personaje au fost mama şi fiica ei, care se zbat în societate şi le vedem luptându-se cu neajunsurile. Avem o mamă şi o fiică, un bărbat divorţat şi un cuplu căsătorit. Cuplul e căsătorit şi în viaţa reală. De fapt, în acest film sunt 3 poveşti: a burlacului, a celor două fete şi a cuplului căsătorit. Doar că acele poveşti îşi pierd importanţa deoarece vom avea o singură poveste, aceea a supravieţuirii peste noapte.

Noaptea judecății: Anarhia

Frank Grillo e Leo Barnes, un tată care vrea să-şi răzbune fiul ucis;

leo

Carmen Ejogo e Eva Sanchez, o mamă care se zbate să supravieţuiască greutăţilor de zi cu zi. Încearcă să câştige bani pentru că tatăl ei care e bolnav are nevoie de medicamente;

Zoë Soul e Cali Sanchez, fiica Evei;

family

Zach Gliford e Shane. El e pe cale să divorţeze de Liz şi amână să-şi anunţe sora, deoarece încă speră să se împace cu Liz;

Nu uita sa citesti

Kiele Sanchez e Liz, soţia lui Shane.

married

                Motivul instituirii acestei nopţi de către Noi Fondatori ai Americii zace în eliberarea fustrării, scopul final fiind acela de a reduce rata criminalităţii. Măcelul e anunţat în fiecare zi de 21 martie la ora 19:00 şi ţine 12 ore. Doar că de această dată, populaţia nu face destule crime… Intră în acțiune Noii Fondatori cu camioane încărcate cu arme care omoară civili. Acest lucru ne duce cu gândul că această libertate de a ucide e iluzorie. Mi-a plăcut că în acestă continuare s-a pus accentul pe diferenţa dintre clasele sociale. Cei săraci sunt asupriţi, pe când cei bogaţi îşi permit să cumpere „carne de tocat” și să ucidă în siguranţă.

Noaptea judecății: Anarhia

                Faţă de filmul din 2013, se întâmplă mult mai multe în această noapte. Primul film prezenta un singur punct de vedere, acela al bogaţilor din suburbii. Nu se înţelege cu adevărat ce înseamnă Judecata ca ideologie politică. În această continuare veţi înţelege ce e şi de ce a apărut Judecata. Toate lucrurile despre care se vorbeşte în The purge: Noaptea Judecăţii despre membrii fondatori această continuare reuşește să să le explice pe îndelete.

Noaptea judecății: Anarhia

                În continuare vă las urmăriţi trailer-ul celui mai nou film din seria The purge:

                Noaptea judecății: Anarhia s-a lansat pe Blu-ray cu subtitrare în limba română în Cehia. Bonusurile sunt de asemenea subtitrate în limba română.

Noaptea judecății: Anarhia

P.S.: Aştept cu nerăbdare The purge 3

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise