Ștrumpfii 2, are you a naughty one?

                Ștrumpfii 2 s-a lansat în 2013 și este regizat de același Raja Gosnell. Astfel, drăgălaşii strumpfi revin într-un nou film pentru cei mici. De ce spun cei mici?! Pentru că față de prima parte, e mai slăbuț și moralizator. Îi invață pe pici cum să se poarte, să nu fie obraznici și îi învață care este cel mai de preț dar. Ștrumpfii 2 este salvat de motanul Azrael, e cel mai simpatic şi distractiv personaj al filmului, care e mult mai isteţ decât Gargamel. Giumbuşlucurile sunt motivul principal de râs, dar şi strâmbăturile vrăjitorului. Hank Azaria joacă perfect acest rol. Parcă-l revăd pe Gargamel din desenele animate.

Ștrumpfii 2

                În fiecare an, de ziua ei, Ștrumpfița are coșmaruri despre originile ei, iar în fiecare an, Papa Ștrumpf îi spune că nu contează de unde vine ci cine alege să fie. După cum știți, în prima parte Gargamel a rămas împreună cu pisica lui, Azrael, prizioner în lumea noastră. Acest Maestru Mistero, cum e poreclit, a ajuns de la un necunoscut să fie de neoprit, după o descoperire surpriză în New York. Acum uimește lumea cu scamatoriile sale, de la New York la Las Vegas.  De la un artist ambulant din New York, la noua atracție a Europei, Gargamel este singurul magician care a evoluat la Opera din Paris. Din păcate, a rămas fără magie și pentru a reveni în top îi trebuie „esență ștrumpfească”. Gargamel a creat doi obraznici: Vexy și Hackus. Planul său diabolic este s-o răpească pe Ștrumpfiță, să o forțeze să-i spună formula secretă cu care Papa Ștrumf s-o facă albastră, pentru ca mai apoi să creeze sute de ștrumpfi pentru a le extrage esența.

Ștrumpfii 2

                Numai Papa Ștrumpf (voce Jonathan Winters), Bleguțul (voce Anton Yelchin), Țâfnosul (voce George Lopez) şi Chchetul (voce John Oliver) pot să revină în lumea oamenilor ca să-i găsească pe prietenii lor Patrick şi Grace Winslow, pentru ca împreună s-o salveze pe Ştrumpfiţă (voce Katy Perry)! Surpriză!!! Echipa se mărește cu fiul părinților Winslow, Blue, și cu tatăl vitreg al lui Patrick, Victor Doyle. Oare Ştrumpfiţa, care a fost întotdeauna cam diferită faţă de ceilalţi ştrumpfi, va lega o relaţie cu obrăznicăturile Vexy (voce Christina Ricci) şi Hackus (voce J.B. Smoove), sau ştrumpfii vor reuşi s-o convingă de faptul că numai dragostea lor este cu adevărat albastră?

Ștrumpfii 2

                 Din păcate, tot ce a fost frumos în prima parte, au stricat în a doua. Au dat umorul pe acţiune, iar când trebuiau să fie replici comice, erau semi-comice. Am schiţat doar un zâmbet. Ca 3D au evoluat. Se vede mult mai bine 3D-ul şi ies tot felul de lucruri din ecran, inclusiv personaje. O cursă pe berze între Ştrumfiţă şi Vexy printre turnurile catedralei Notre Dame valorifică excelent 3D-ul. Parisul este unul din cele mai frumoase oraşe din Europa, iar 3D-ul pune şi mai bine în evdenţă această frumuseţe. Picii cu siguranţă vor fi încântaţi de această continuare, dar noi „adulţii” probabil sunt mai greu de încântat.

Ștrumpfii 2

                Pentru supervizorul de efecte vizuale, Richard R. Hoover, producția a fost ca un joc format din multe piese detașabile. Richard R. Hoover  a spus: „E ca un fel de puzzle. De exemplu, am executat filmările de platou și ecran verde la Montreal, iar ulterior, am filmat secvențele live-action la Paris. Iar ele trebuiau să se potrivească. Acest film e mult mai complicat decât primul, atât ca tip de filmare cât și pentru faptul că trebuia să mergem să filmăm în mai multe locuri, pentru a obține un film unitar. Acum avem mai multă acțiune”.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Ștrumpfii 2

                În afară de 3D mai trebuie lăudat ceva. Cum au trecut 2 ani între cel 2 filme, animatorii au avut timp să realizeze o gamă întreagă de animație, de la mimica facială la gesticulație. În plus, Ștrumpfița, cea în jurul căreia se produce toată acțiunea, este pusă în situații dificile în care trebuie să discearnă binele de rău. Per total nu e continuarea așa rea, dar mă așteptam la mai mult. Cum anul acesta ar trebui să aibă premiera Ștrumpfii 3, sper ca acest film să fie mai bun decât partea a 2-a, pentru că altfel nu-mi imaginez ce se va alege de serie. Oricum, Ștrumpfii sunt așa de bine făcuți încât nu vor fi adorați doar de cei mici, ci și de cei mari.

Ștrumpfii 2

                Cum v-am obișnuit, vă invit să urmăriți trailer-ul acestei continuări:

                Ștrumpfii 2 s-a lansat în România pe DVD și blu-ray 3D combo (BD2D+BD3D). Pentru colecționarii care nu sunt împătimiți după calitate (sunet, imagine, 3D) Empire Film a lansat duologia Ștrumpfii pe DVD într-un box de colecție.

bd

DVD 10 lei                      Box 40 lei                        BD combo 100 lei

 [review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise