“Money Monster”, atac în direct

0

“Money Monster” (“Maşina de bani”) este un thriller american regizat de Jodie Foster după un scenariu scris de Alan Di Fiore, Jim Kouf şi Jamie Linden. Din distribuţie fac parte – George Clooney, Julia Roberts, Dominic West, Giancarlo Esposito şi Caitriona Balfe.

“Money Monster”

Suntem oameni, nu calculatoare. Avem conştiinţă!

Jodie Foster aduce pe marile ecrane un thriller captivant care reprezintă, într-o oarecare măsură, o satiră adusă crizei financiare. Filmul ne face să reflectăm asupra unui subiect delicat al zilelor noastre, anume – corupţia în lumea afacerilor.

“Money Monster”

George Clooney îl interpretează pe Lee Gates, un moderator TV, care prezintă o emisiune de succes “Money Monster” (“Maşina de bani”). El se pregăteşte pentru o nouă emisiune live şi ceea ce pare o zi obişnuită în studiourile de televiziune se transformă într-un coşmar. Kyle Budwell (Jack O’Connell) se strecoară pe platoul emisiunii şi îi ia ostatici pe Lee şi întreaga sa echipă TV. Kyle ameninţă că va arunca clădirea în aer, venind cu o vestă cu bombă pe care Lee, ameninţat, este nevoit să o îmbrace. Totul se întâmplă în direct spre şocul tuturor, iar poliţia trebuie să facă un plan rapid pentru a-i salva pe Lee şi pe ceilalţi membri ai echipei “Money Monster”.

“Money Monster”

Dar de ce este Kyle atât de furios? Aflăm încă de la început motivul: el a pierdut suma de 60.000 de dolari atunci când, din cauza unui pont greşit al lui Lee, lucrurile au luat o întorsătură dramatică şi toţi cei care au crezut că îşi investesc banii într-o afacere de succes au pierdut tot. Kyle vrea să ştie cine e vinovatul, de ce IBIS a pierdut peste noapte banii tuturor celor care au investit în companie. Cu alte cuvinte, el vine cu întrebările pe care nimeni nu îndrăzneşte să le pună.

“Money Monster”

Aşadar, emisiunea economică a lui Lee, cu tendinţe comice, se transformă în una dramatică, în care moderatorul trebuie să îl tempereze pe Kyle pentru ca acesta din urmă să nu arunce clădirea în aer. Lee împreună cu regizoarea emisiunii – Patty Fenn (Julia Roberts) – vor încerca să afle cauzele acestor pierderi financiare şi, în acelaşi timp, vor lupta pentru a supravieţui.

Nu uita sa citesti

After Ever Happy

Related Posts

“Money Monster”

Deşi începutul filmului este puţin static, odată cu sosirea lui Kyle pe platourile de filmare, “Money Monster” se transformă într-un thriller captivant, cu o acţiune coerentă şi foarte bine structurată. Jodie Foster, fiind cunoscută mai mult ca actriţă, dovedeşte că se descurcă excelent şi în spatele camerelor de filmat. Ceea ce mi-a plăcut a fost faptul că, în ciuda începutului mai lent, acţiunea se desfăşoară rapid. Filmul cuprinde scene dramatice, intense şi de suspans, dar şi momente comice. Unele părţi ale filmului sunt previzibile, fiind uşor de anticipat ceea ce urmează să se întâmple, dar “Money Monster” are, cu siguranţă, scene care vă vor surprinde. Filmul reuşeşte, astfel, să creeze cu succes un echilibru între dramă, thriller şi comedie.

“Money Monster”

În ceea ce priveşte distribuţia, mă bucur să îi revăd pe George Clooney şi Julia Roberts şi sper că aceasta să nu fie ultima lor colaborare. Amândoi se descurcă excelent şi o surpriză plăcută a venit din partea actorului Jack O’Connell, pe care e posibil să îl ştiţi din filmul regizat de Angelina Jolie – “Unbroken”. O’Connell îl interpretează pe Kyle, care se confruntă cu multe stări contradictorii. A pierdut o sumă de bani importantă şi se simte pierdut. Atacul reprezintă forma cea mai uşoară de a scăpa de problemele şi eşecurile sale şi de a căuta un vinovat pe care să îl pedepsească. În ciuda dificultăţii interpretării unui asemenea personaj complex, Jack O’Connell face faţă cu brio şi abia aştept să îl urmăresc şi în alte producţii.

“Money Monster”

În concluzie, “Money Monster” (“Maşina de bani”) este un thriller reuşit, iar Jodie Foster reuşeşte să creeze suspans, pe care îl menţine până la final. Mai mult decât atât, ne face să ne întrebăm cine sunt, cu adevărat, agresorii şi care sunt victimele pentru că, poate, cel pe care îl considerăm vinovat este de fapt o victimă. Nu este un film perfect, dar merită să fie vizionat.

“Money Monster”

“Money Monster” (“Maşina de bani”) va avea premiera în cinematografe la data de 3 iunie 2016, fiind distribuit în România de InterComFilm.

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata