0

Morbius este un film regizat de Daniel Espinosa după un scenariu scris de Matt Sazama și Burk Sharpless.

Din distribuție fac parte: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal și Tyrese Gibson.

Am văzut Morbius la Imax, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite de la IntercomFilm 🙂 Nu știam aproape nimic despre personajul Dr. Morbius și am mers la film fără nicio așteptare. Morbius este un medic strălucit, dar care suferă de o boală rară a sângelui și este decis să îi salveze pe toți care suferă de această cumplită afecțiune.

Filmul începe cu o scenă din copilăria lui Michael Morbius (Charlie Shotwell). Fiind un copil bolnav, el se află internat într-o unitate medicală grecească, unde îl întâlnește pe Lucien (Joseph Esson), la fel de bolnav; pe care îl poreclește „Milo”. Ambii băieți suferă de o boală de sânge rară și debilitantă. Doctorul lor, Nicholas (Jared Harris), recunoaște aptitudinea intelectuală uimitoare a lui Michael și îl sprijină să studieze medicina.

Douăzeci și cinci de ani mai târziu, Dr. Michael Morbius (Jared Leto) este cel mai important expert în boli ale sângelui din lume, după ce a perfecționat sângele artificial și a salvat nenumărate vieți.

Michael devine obsedat de puternicul sistem imunitar al liliecilor. El crede că poate combina ADN-ul acestora cu cel uman, reușind astfel să găsească un leac pentru boala lui. Colega lui Michael, dr. Martine Bancroft (Adria Arjona), crede că aceasta nu este o idee bună, însă se hotărăște să îl ajute oricum. Eforturile lor obțin ceea ce caută, dar cu consecințe îngrozitoare. Michael dezvoltă abilități incredibile, precum și o sete de sânge care îl transformă într-un monstru.

Mi-ar fi plăcut ca scenariul să aducă mai multe surprize deoarece acțiunea este destul de previzibilă și știi mereu în ce direcție se îndreaptă.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Efectele vizuale devin din ce în ce mai bune pe măsură ce Morbius își perfecționează puterile. Această evoluție a abilităților este cel mai bun aspect al filmului, din punctul meu de vedere. În plus, transformarea lui Morbius de la cea mai fragilă stare a sa până la cea mai puternică și cea mai periculoasă este impresionată. Jared Leto se descurcă excelent, fiind un actor care îmi place din ce în ce mai mult și cred că poate interpreta orice personaj, dacă își propune. Nu l-aș fi văzut pe altcineva în acest rol.

Ce este de admirat la Dr. Morbius este că el caută binele, tratamentul pentru o boală severă și își dorește să salveze cât mai mulți oameni. În cercetările sale pentru un leac, el se transformă în ceva ce detestă. Experimentul său îl face să dezvolte puteri supraumane, agilitatea unui atlet olimpic și chiar puterile de ecolocație ale liliacului. Dar, tratamentul îl transformă, totodată, într-un monstru însetat de sânge.

Având o durată de 104 minute, producția Marvel Entertainment se adresează audienței generale și este distribuit în România de InterComFilm Distribution. “Morbius” va rula pe marile ecrane în formatele2D subtitrat, IMAX 2D subtitrat, 2D Dolby Atmos subtitrat, 4DX subtitrat în limba română, 2D dublat în maghiară.

Trailerul poate fi urmărit aici:

ww.youtube.com/watch?v=p0mktW1hu3U

Vizionare plăcută! 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata