Hobbitul 3: Bătălia celor 5 oștiri, epic

                Am vizionat finalul trilogiei Hobbitul, ieri în avanpremieră la Cinema City Timişoara, în sala 5, de la ora 22:00. A fost lume şi ţară. N-am mai văzut aşa aglomerație de la Avatar. Probabil pentru că azi e ultima zi de şcoală şi începe vacanţa… Astfel, studenţii s-au strâns cu mic, cu mare să vizioneze în avanpremieră finalul acestei trilogii. Singura problemă?! Cinema City are nişte angajaţi care răspund în 2 peri. Hobbitul a rulat de la ore diferite: 22:00, 22:05 şi 22:30. Problema întâmpinată a fost următoarea: fiind foarte mulţi care voiam să vizionăm filmul, ne-am strâns toți în acel hol minuscul. La bilete era o coadă de abia vedeai şi cei care şi-au cumpărat bilete voiau cu toţii să intre. Ne-am strâns foarte mulţi şi efectiv nu aveam loc să respirăm. Mai erau şi cei care erau la coadă la bar, aşa că imaginaţi-vă!!! L-am rugat pe tipul care ne lăsa să intrăm să ridice panglica să ne mai împrăştiem pe holul către săli. Mi s-a spus clar şi răspicat că nu lasă decât în limita canapelelor libere. Nu ne lasă să stăm în picioare. Politica CINEMATOGRAFULUI. Dacă vreau pot să fac reclamaţie. Pe bune?! Cu această ocazie a fost ultima dată când calc în acest cinematograf. Din 15 ianuarie se deschide cinema Dacia la Reşiţa şi o să vizionez filmele în oraşul meu.

1

                Ce pot să vă spun despre film?! Este EPIC. Cel mai bun film din serie, dar şi cel mai scurt. 2 ore şi 10 minute de acţiune pură. N-am avut timp să mă plictisesc. Hobbitul: O călătorie neaşteaptă şi Hobbitul: Dezolarea lui Smaug au fost doar o introducere. Din punctul meu de vedere, Peter Jackson a greşit împărţind un roman în 3 părţi. Nu contează dacă aţi văzut sau nu primele 2 părţi, mergeţi la această ultimă parte, pentru că veţi înţelege ce se întâmplă. Pot să asemăn Bătălia celor 5 armate cu ultima parte din LOTR.

2

                Pentru cei care nu mai ştiu cum s-a terminat Dezolarea lui Smaug… Bilbo, Thorin şi gnomii au reuşit să-l stârnească pe Smaug din bârlogul său din Erebor, dar vor reuşi ei să-l învingă pe dragon o dată pentru totdeauna? Şi, în caz de izbândă, vor putea să înfrunte crunta ameninţare descoperită de vrăjitorul Gandalf în Dol Guldur?

3

                Hobbitul: Bătălia celor 5 armate aduce un final epopeic aventurilor lui Bilbo Baggins, ale lui Thorin Oakenfield şi ale trupei gnomilor. Gnomii din Erebor au pornit să-şi redobândească bogăţiile ţării lor de baştină, însă acum trebuie să facă faţă consecinţelor gestului lor de a-i fi stârnit mânia lui Smaug, înfricoşătorul dragon, asupra nevinovaţilor orăşeni din Lake-town. Regele de sub munte, Thorin Oakenshield, preferă să sacrifice prietenia şi onoarea pentru a reintra în posesia muntelui de aur.

 4

                Incapabil de a-l convinge pe Thorin să vadă realitatea, Bilbo este nevoit să facă o alegere disperată şi periculoasă, neştiind că are în faţă pericole şi mai mari: vedem în trailer că un vechi duşman s-a întors în Tărâmul de Mijloc, anume Sauron, Stăpânul Întunericului, care a trimis înainte legiuni de Orci într-un atac surpriză asupra Muntelui Singuratic. Pe măsură ce întunericul se lasă asupra lor, popoarele de Gnomi, Elfi şi Oameni trebuie să ia o decizie: fie să se unească, fie să îşi accepte distrugerea. Bilbo, aşadar, trebuie să se lupte pentru viaţa sa şi pentru vieţile prietenilor săi, pe măsură ce cinci mari armate încep un război.

5

                Dar cine sunt cele 5 armate care intră în luptă?!

1. Orcii, goblinii şi wargii. Goblinii sunt nişte creature mari, respingătoare. Deşi orcii sunt barbari şi prost organizaţi, aceştia au o tehnologie mult mai avansată decât a celorlalte rase din Pământul de mijloc. Goblinii au un arsenal de buzdugane, lănci şi arcuri. Wargii sunt lupi malefic crescuţi de Morgoth care îi crease şi pe orci şi pe slujitorii acestora. De partea lor mai luptă şi liliecii crescuţi pentru RĂZBOI;

I

2. Oamenii, sunt conduşi de Bard, arcaşul fără egal. Veţi vedea urmărind filmul de ce spun asta. Bard intră în dispută cu Thorin cu privire la împărțirea aurului între cele trei armate: oameni, gnomi și elfi. Aceştia trebuie să cadă la înţelegere, observând că goblinii, wargii, şi orcii le sunt duşmani comuni, şi orice neînţelegere anterioară trebuie uitată în faţa unei ameninţări mai mari.

II

3. Elfii din Mirkwood, sund conduşi de Thranduil. Armata sa se află în poziţii de luptă pe versantul sudic al Muntelui, fiind prima care atacă. Elfii nu se pot îmbolnăvi şi sunt nemuritori. În luptă sunt angrenaţi în jur de 1000 de elfi;

III

4. Gnomii de pe Muntele Singuratic. Aceştia sunt ajutaţi de verişorul lui Thorin, Dain al II-lea Picior de Fier din Dealurile de Fier. Dain porneşte către Muntele Singuratic cu armata sa de gnomi bine înarmaţi, pentru a-l ajuta pe Thorin să-şi apere fortăreaţa de Elfi. Dealurile de Fier sunt localizate la Est de Muntele Singuratic şi sunt foarte bogate în minerale. Atunci când aceştia sosesc, Gandalf le dezvăluie că Orcii din Munţii Ceţoşi şi Munţii Cenuşii, conduşi de Bolg, se pregătesc să îi atace, după ce Gandalf însuşi îi provocase atacându-l pe Marele Orc;

IV

Nu uita sa citesti
Related Posts

5. Vulturii. Dacă aţi văzut prima parte a trilogiei ştiţi că aceşti vulturi au salvat vieţile celor 13 gnomi, a lui Bilbo şi Gandalf. Aceştia au un alt rol important în această bătălie.

V

                Acest ultim film al trilogiei Hobbitul este umplut până la refuz cu acţiune, pe măsură ce armatele Gnomilor, ale Elfilor şi ale Oamenilor trebuie să se hotărască dacă, împreună, vor înfrunta asaltul lui Sauron, sau se vor lupta între ele pentru micile lor divergenţe…

7

                Ce spun criticii despre finalul acestei trilogii?!

 Time Out scrie că „Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri vine cu mai multe bătălii, mai multe creaturi, mai multe turnuri dramatice, mai multe discursuri (marţiale) şi mai multe şi elaborate scene de acţiune care te dau pe spate. Dacă v-a plăcut seria Hobbitul până acum, veţi avea parte acum de o desfătare”.

timeout

Variety scrie: „Hobbit 3 se desfăşoară, aşadar, în cel mai sumbru şi inospitalier peisaj din toate filmele seriei, prin contribuţia directorului de imagine al seriei, Andrew Lesnie. Howard Shore, pe de altă parte, contribuie cu o coloană sonoră în multe game tonale, de la cântece de origine celtă, domoale, până la un bas percutant. Hobbitul 3 datorează mult armatei de scenografi, costumieri, armurieri şi artiştilor în efecte speciale care, din nou, dau tot ce poate cumpăra mai bun Hollywood-ul şi reducerile de impozite din Noua Zeelandă”.

variety

 Hollywood Reporter?! „A treia cu noroc. Ultima vizită pe Pământul de Mijloc e şi cea mai captivantă. Dacă An Unexpected Journey a a avut un ritm lent, ca o drumeţie de plăcere, iar The Desolation of Smaug o scufundare într-o lume a pericolelor, Bătălia celor cinci oştiri e mai degrabă o versiune a bombardării Dresdei”.

holywood

                Scenele de luptă sunt excelent orchestrate. Mi-au plăcut mai mult scenele de luptă decât cele din LOTR. Este bestială înfruntarea dintre cele două căpetenii. Este posibil ca la final să vă dea şi lacrimile. Filmul este o adevărată bijuterie a genului, pe care de abia aștept s-o revăd. Cum pe 15 ianuarie se redeschide cinematograful în Reşiţa, cu siguranţă voi merge să-l revăd, dacă este adus.

8

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul acestui film:

                Sper să vă convingă şi să mergeţi la cinema. VIZIONARE PLĂCUTĂ!!!!

P.S.: Abia aştept să se lanseze pe blu-ray 3D să-l achiziţionez.

*Atenţie spoiler *

                Bilbo primeşte pentru serviciile sale cadou de la Thorin o haină magică, confecţionată din mithril, un material cunoscut dar foarte rar şi preţios în Pământul de Mijloc, şi care valora mai mult decât orice altceva din întregul Comitat. Bilbo ştia aceste lucruri şi îi transmite haina mai departe lui Frodo, în Stăpânul Inelelor, care o poartă fără să îşi dea seama ce puteri magice ascunde până după episodul cu Moria. Semănând cu argintul şi cu oţelul la înfăţişare, mithrilul este foarte preţuit de oameni, elfi, gnomi şi nu numai.

7 Comentarii
  1. Liliana spune

    Mi-a placut foarte mult desi se termina trist… Nu m-am plictisit nici o clipa urmarindu-l! L-am asteptat cu nerabdare din decembrie 2013. Felicitari tuturor celor care au contribuit si au pus suflet in realizarea acestei ultime parti a trilogiei! Iar Peter Jackson este un geniu si ma bucur ca sunt contemporana cu el.

  2. Rosca Daniel spune

    A fost ok

  3. antonio55 spune

    ba e tare

  4. antonio55 spune

    da pe de o parte e si prost ca e scurt si plitisitor

  5. antonio55 spune

    cel mai tare film

  6. cristi spune

    Epic ? .. Cel mai prost film din seria celor 6 .. LOR si Hobbit … pacat.. trailerul anunta altceva… puteau face un film mare… asa de final.. dar au ales sa-si bata joc de poveste… Vizavi de cele 5 ostiri .. e o gluma proasta… profund dezamagit.

    1. Alex spune

      Da e epic. Ai vazut primele 2 parti. Am avut momente in care m-am plictisit. Asta este cel mai bun dintre ele. Iar coregrafia sceneleor de lupta finale este mai superba decat la LOTR. Oricum depinde de gusturi si asteptari. Si pe mine m-au dezamgit unele chestii, dar per asamblu capitolul final al trilogiei Hobbitul este EPIC. Stii tu… Depinde de gusturi. De aceea si scriu despre filmele care-mi plac. Cele care nu-mi plac le las pentru altii. Poate mie un film care nu-mi place, place altuia. Sarbatori fericite iti doresc! 🙂

Cmentariile sunt închise