O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului

0

Îmi place Ben Stiller de când mă știu, mereu m-au amuzat filmele în care l-am văzut, are un talent extraordinar în a stârni râsul. De aceea am așteptat cu nerăbdare partea a III-a a seriei Night at the Museum, pe care eu am văzut-o în avanpremieră aseară și care va apărea în cinematografe pe 26 decembrie. Trebuie să recunosc, această „trilogie” este foarte specială: devine din ce în ce mai bună, ceea ce e surprinzător, ținând cont că, în general, prima parte e cea mai bună. Din punctul meu de vedere, prima parte a fost cea mai slăbuță, nu m-a impresionat prea tare, de aceea nici nu m-am grăbit să urmăresc partea a 2-a. Dar când am primit invitația la Night at the Museum: Secret of the Tomb, m-am uitat rapid la Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, în ideea că trebuie să fiu pusă la punct cu ce se întâmplase până acum în viața lui Larry Daley (Ben Stiller), paznicul celui mai genial muzeu, ale cărui exponate prind viață noaptea. Dacă prima parte nu mă dăduse pe spate, ei bine partea a doua m-a făcut să râd cu lacrimi, probabil pentru că au fost mai multe glume și mult mai multe personaje geniale. Când îi ai pe Al Capone, Napoleon și Ivan cel Groaznic ca personaje negative, ce să-ți dorești mai mult? Te așteaptă o porție consistentă de râs, asta-i sigur.

natm1

Filmul de aseară, deși n-a avut personaje negative atât de savuroase și puse pe cuceriri extraordinare și n-a avut-o nici pe superba, adorabila Amelia Earhart (Amy Adams), a compensat printr-o poveste mai profundă, cu un mesaj mai puternic, despre familie și datorie. Oricum, Rebel Wilson, cea care joacă rolul lui Tilly (paznica de la muzeul din Londra) o face uitată pe Amelia, oferind o sumedenie de momente amuzante și replici geniale. Cred că ea e personajul secundar care iese cel mai tare în evidență, sala se prăpădea de râs când începea ea să vorbească, pentru că mereu scotea un porumbel sau doi. Dacă prima parte a fost de încălzire, am cunoscut personajele și tăblița magică, iar cea de-a doua a dus la o confruntare între exponatele din 2 muzee diferite, cea de-a treia parte ni-i prezintă pe Larry et comp. încercând să repare cumva tăblița care pare pe punctul de a-și pierde magia, și, astfel, capacitatea de a le insufla viață prietenilor lui Larry. Producția este plină de poante bune și umor de situație, apar și personaje noi care se încadrează foarte bine printre „veterani”, muzica e antrenantă, iar efectele demențiale.

natm6

Filmul începe foarte pompos, cu o ceremonie la care invitații sunt dichisiți și nerăbdători să vadă ce a mai născocit șeful programului de noapte: Larry Daley. Totul merge ca pe roate până tăblița care începuse deja să se deterioreze parcă le sucește mințile exponatelor, iar acestea fac dezastre la serată, distrugând totul și amenințând oamenii. Un cap trebuie să cadă așa că directorul (Ricky Gervais) e concediat, dar nu înainte de a-i oferi lui Larry posibilitatea să plece în Londra cu 2 exponate, în încercarea de a conserva magia ce dădea viață muzeului noapte de noapte. Akmenrah (Rami Malek), pe care-l știm din partea întâi, și tăblița lui sunt trimiși la muzeul londonez ce-i adăpostește pe Merenkahre (Ben Kingsley) și pe soția acestuia, părinții tânărului faraon. Larry și fiul său, Nick (Skyler Gisondo), de-acum adolescent în toată regula, fac tot posibilul pentru a da de capăt problemei și primesc ajutoare neașteptate tocmai de la muzeul lor: Teddy Roosevelt (Robin Williams), Jedediah (Owen Wilson), Octavian (Steve Coogan), Attila (Patrick Gallagher), Sacajawea (Mizuo Peck) și Dexter (maimuța capucin) se ascund și ei în cutiile trimise la Londra, reușind astfel să dea o mână de ajutor paznicului ce încearcă să-i salveze.

Nu uita sa citesti

natm5

Două personaje noi care merită toată atenția sunt Lancelot (Dan Stevens) și Laaa, varianta sălbatică a lui Larry, jucat, desigur, de Ben Stiller. Introducerea celor 2 personaje noi este de bun augur, aceștia provocând o mulțime de faze haioase, mai ales sălbaticul de Laaa, care crede că Larry e tatăl său. Vă garantez că veți râde în hohote, filmul are tot ce-i trebuie, iar scenele de acțiune, când Larry se bate folosind lanterna, nu lipsesc. Această serie este una dintre cele mai bune, nu m-ar mira ca Shawn Levy (regizorul ei) să creeze un spin-off având în centru muzeul din Londra și exponatele sale. Și, bineînțeles, pe incredibil de amuzanta Tilly. Trebuie să mai menționez că machiajul este super bine realizat, Larry și Laa sunt exemplele cele mai grăitoare, veți vedea cu ochii voștri. Night at the Museum: Secret of the Tomb a fost adus în România de Odeon Film, iar sfatul meu este să mergeți să-l vedeți la cinema, veți râde cu lacrimi! Vă las aici o bucățică din soundtrack, să vă hipnotizeze și să vă convingă să mergeți la film:

https://www.youtube.com/watch?v=x06uNW158lc

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar