Urzeala tronurilor sezonul 6: 12 lucruri noi

0

Sezonul 6 din Urzeala tronurilor se va lansa pe 24 aprilie 2016 pe HBO, HBO HD și va fi disponibil online pe HBOGO.RO. Cei de la whatculture.com nu au stat degeba şi au vizionat trailer-ul sezonului 6 pentru a găsi indicii despre noul sezon. Astfel au dat peste 12 indicii importante privind aşteptările pe care fanii acestui serial le vor avea o dată cu sezonul 6.

Motto-ul acestui sezon e: „Noaptea cea lungă vine și morții odată cu ea”.

12. Sansa şi Theron au supravieţuit

12La sfârșitul sezonului 5, Sansa Stark reușește să ajungă la Theon, iar, ca rezultat, acesta a ajutat la salvarea ei din mâinile lui Ramsay Bolton. Împreună, cei doi au trecut de pereții fortăreței Winterfell, către un final nesigur. Oare amândoi vor supraviețui căderii? E posibil ca unul dintre ei să fie grav rănit? Răspunsurile sunt “da” și “nu”. Aici o vedem pe Sansa ajutându-l pe Theon să iasă din apă și par să fie bine, lăsând la o parte faptul că sunt murdari și obosiți – cu siguranță sunt mult mai bine decât atunci când erau în Winterfell.
Asta înseamnă că evadarea lor a fost un succes, deși suntem siguri că Ramsay o să pornească în căutarea lor. Rămâne de văzut unde se vor duce ca să fie în siguranță. Multe case din Nord ar fi mândre să o găzduiască pe fiica lui Ned Stark, însă pot ajunge acolo înainte să fie găsiți? De asemenea, e posibil ca Sansa să întâmpine o altă problemă…

11. Sansa ar putea fi însărcinată

11

De la faptul că tatăl ei a fost decapitat în fața ei la faptul că a fost forțată în două căsătorii cu oameni pe care-i detesta, Sansa Stark a fost cel mai ghinionist personaj de până acum din Urzeala tronurilor. Lucrurile stau la fel și în cărți, însă serialul a mers mult mai departe. Ca urmare, Sansa a fost violată de Ramsay Bolton în sezonul 5, scenă ce a provocat o mulțime de controverse.
Există însă speculații potrivit cărora Sansa Stark e posibil să fie însărcinată. Din cauza acestei poze, ne lasă impresia că va avea un copil. Ar fi cu siguranță o răsturnare neașteptată de situație și un alt lucru de trecut în Seria Evenimentelor Nefericite din viața personajului. Pe de altă parte, e posibil să fie doar mâinile ei.

10. Myrcella este cu siguranță moartă

10

Ultima oară când am văzut-o, lucrurile nu stăteau prea bine cu Myrcella. Jaime și-a dus la capăt misiunea de a o aduce înapoi din Dorne și i-a dezvăluit că e tatăl ei, veste pe care a acceptat-o destul de bine. A fost un moment emoționant din serial sau cel puțin cât de emoționant poate să fie când unchiul tău îți spune că, de fapt, ți-e tată pentru că s-a culcat cu sora lui geamănă.
După care au stricat totul. Din cauza Tronurilor. Myrcella a început să sângereze și a părut să leșine, dacă nu chiar să moară, după ce Ellaria a otrăvit-o. Deși se presupunea că a murit, nu a existat nicio confirmare, dar acum, datorită acestor imagini, vedem că este într-adevăr moartă, iar Jaime va trebui să-i dea niște explicații lui Cersei.

9. Daenerys este prinsă de un nou Khal

9

După ce a zburat din Meereen pe spatele lui Drogon, Daenerys a ajuns pe un teritoriu nefamiliar și a fost imediat înconjurată de câteva fețe neprietenoase. Devine evident că este vorba de un trib Dothraki, dar sunt prietenii sau dușmanii lui Khaleesi?
Se pare că am primit răspunsul. Tribul a capturat-o pe Daenerys, a legat-o de mâini și, dacă e să ne luăm după această poză, a dus-o la liderul său, un nou Khal. Bineînțeles că are experiență când e vorba de Dothraki, dar ceva ne spune că de data asta nu vor avea o relație asemănătoare. În cărți, este descoperită de tribul lui Khal Jhoqo, deci e corect să presupunem că o duc în fața lor.

8. Arya este în continuare oarbă

8

La sfârșitul sezonului 5, Arya Stark și-a pierdut vederea într-o scenă destul de cool (care a venit după una și mai bună în care l-a ucis cu brutalitate pe Meryn Trant), iar în sezonul 6 va fi în continuare oarbă.
Nu numai că e oarbă, dar s-a întors înapoi pe străzi, fiind dată afară din Casa alb si negru și lăsată să supraviețuiască în Braavos. Există însă și o parte bună, celelalte simțuri Aryei fiind mai dezvoltate de când a orbit. În cărți, este lăsată să cerșească și să încerce să audă bucăți de informații, ceea ce înseamnă că devine din ce în ce mai bună la mințit și își dă seama și când alții mint.
În plus, când e oarbă începe să aibă vise cu lupi și își descoperă abilitatea de a se conecta la Nymeria, lupul cu care are o legătură specială. Acest lucru duce la descoperirea cadavrului lui Catelyn Stark. Serialul a trecut de acest moment, iar bucăți din povestea Aryei au loc după momentul în care ar fi trebuit să fie oarbă, dar ne place faptul că fac acest lucru și ne intrigă să vedem cum se petrece totul.

7. Ochii destinului se întorc spre Margaery

7

Atât Margaery, cât și Cersei, au fost sub privirea atentă a Destinului anul trecut, însă cea din urmă a primit cea mai multă atenție, povestea ei culminând cu acel brutal Drum al Rușinii.
Acum că a fost umilită și s-a căit pentru păcatele ei, este momentul ca Margaery să fie judecată, după cum se vede din această poză, în care Septa Unella îi citește și Margaery nu arată prea bine, cel puțin nu din unghiul ăsta.
E puțin probabil să fie nevoită să facă propriul ei drum al rușinii, dar înseamnă că vă fi în prim plan sezonul acesta. Sperăm că acest lucru va duce într-un final la și mai multă dramă Cersei vs Margaery.

6. Oamenii de fier vin

6

Bine ai revenit, Balon Greyjoy!
Regele Insulelor de Oțel nu a mai fost văzut de la sfârșitul sezonului 3, dar acum a apărut și arată destul de încrâncenat, deși nu sunt sigur că poate arăta și altfel.
Asta înseamnă că Insulele de Fier revin în centrul atenției în sezonul 6, un an mai târziu decât se aștepta lumea având în vedere locul lor din cărți. Se pare că Kingsmoot (sau Queensmoot) se întoarce în serial, mai ales că noile poze ne-o arată pe Yara în sezonul 6, în timp ce distribuirea lui Euron Greyjoy a fost și ea confirmată.
Asta înseamnă că Balon a fost readus pentru un singur motiv: ca să fie ucis. Sperăm că totul se va întâmpla într-un mod similar cu ce este în cărți, unde cade de pe un pod înalt, teoria fiind că totul s-a întâmplat din cauza unui Om fără Față angajat de Euron.

5.  Bran stă în Winterfell

5

Că tot vorbeam de revenirea unor personaje, îl vom revedea și pe Bran.
Într-una din pozele sezonului 6 care au atras atenția, Bran Stark nu numai că s-a întors, dar și stă în picioare alături de Corbul cu Trei Ochi (interpretat acum de Max von Sydow), în ceea ce pare să fie o parte din Winterfell (e posibil să fie și Castelul Negru, dar pare mai puțin întunecat).
Bineînțeles, asta nu este realitatea. Suntem aproape siguri că ce vedem aici este o viziune, Bran și Corbul fiind în continuare în copacul magic. Asta nu este însă un lucru rău deoarece înseamnă că Bran va avea câteva revelații importante legate de Winterfell, iar noi vom fi parte din acesta.

4. Un cameo al doamnei cu inima de fier?

4

Au fost câteva feţe familiare în teaser-ul sezonului 6, dar e posibilă apariţia lui Catelyn Stark, care spune: „Arată-le cum e să-și piardă ceea ce le place”. Nu e un citat nou dar cu siguranță e interesant. Cum Arya e oarbă ea ajunge în Nimeria și ajunge săî decopere cadavrul lui Catelyn.

3. Jon Snow se întoarce

3

Jon Snow oare chiar a murit? Da, Jon Snow a murit, fără doar și poate. Dar nu o să rămână mort. A sărit în ochi absența lui din noile imagini, fiind singurul personaj important care lipsește, iar acum a apărut în acest teaser spunând „Noaptea lungă a venit, iar morții vin cu ea.”
Deci ce înseamnă asta? Că Umblătorii Albi se apropie? Asta știm deja. Noaptea lungă? Morții? Dacă e să despicăm firu-n patru, Jon este mort și a fost membru al Paznicilor Nopții, deci asta înseamnă că Jon Snow se întoarce, nu-i așa? Asta ar însemna să supraanalizăm, însă ideea de bază rămâne: Jon se întoarce în sezonul 6.

2. Nordul își amintește

2

Dintre fețele personajelor care sunt cu siguranță moarte în teaser, numai Joffrey nu este un Stark.
E posibil să prezinte fiecare moarte importantă din fiecare sezon – Ned din sezonul 1, Robb și Catelyn din sezonul 3, Joff din sezonul 4 și Jon din cinci. Se poate observa însă că toate sunt personaje din Nord și e un alt exemplu al faptului că acest sezon pare să fie în favoarea Nordului.
Cu Nordul în centru și întoarcerea lui Jon Snow, se pare că Nordul nu numai că își amintește, dar a și pus la cale o mare conspirație.

1. Prevestirea morții

1

Ned, Robb, Catelyn, Joffrey, Jon…toate personaje pe care le-am iubit (sau urât) și pierdut, prin urmare nu am fost foarte surprinși că le vedem fețele în Casa alb și negru. Însă și pe Tyrion? Asta da surpriză. Apoi, când camera de filmat s-a distanțat, am mai văzut câteva alte personaje lângă el: Sansa, Daenerys, Cersei, Arya și încă cineva în dreapta jos, deși e greu să ne dăm seama cine e (Bronn? Jaime?).
Ce să înțelegem din asta? Că toate aceste personaje vor muri în sezonul 6? Cu siguranță nu, pentru că asta ar însemna că nu ar mai exista un serial. În schimb, subliniază ceva ce serialul a făcut clar din sezonul 1, episodul 9: nimeni nu e în siguranță. Ne-ar plăcea să credem că Tyrion, Daenerys și restul nu vor muri, și probabil acest lucru nu se va întâmpla, dar serialul face tot ce poate pentru a trimite mesajul că nimeni nu e în siguranță, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta ca mai multe personaje importante să moară în sezonul 6.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar