Hercules, cea mai bestială animație 2D

                Cu siguranță îmi voi pune ceva cinefili „în cap”, dar riscul meseriei. 🙂 Până la How to train your dragon 2, Hercules a fost animația preferată. Mi-a plăcut mai mult decât The Lion king, Tarzan, Beauty and the beast, The little mermaid, Aladdin, The Hunchback of Notre Dame și orice altă animație Disney.  Din păcate, aceasta nu a apărut la noi. Dar în schimb a apărut pe blu-ray în Germania. Oare de ce nu sunt mirat că în România n-a apărut?! Pentru că și în cazul The little mermaid s-au lansat doar prima și ultima parte. Partea a 2-a… PAUZĂ TOTALĂ. De ce mi-a plăcut așa de mult această animație realizată în 1997?!

Hercules

                Minunea este că Disney ne poartă în mitologia greacă și aflăm de zeii din acea perioadă. Legenda lui Hercules este spusă dintr-o altă perspectivă, mai veselă. Astfel… Demult, departe în Grecia antică, a fost o eră de aur a zeilor puternici și a extraordinarilor eroi. Iar cel mai mare și puternic dintre acești eroi a fost Hercules.

Hercules

                Mai trebuie să știți ceva?! Cu siguranță!!! Cu mult înainte de Hercules… Când planeta Pământ era la începuturile ei, planeta era bântuită de niște monștri imenși, numiți Titani, care au scăpat de sub control nimicind totul în cale. Peste tot domnea haosul, iar cutremurele și vulcanii nu aveau „somn”. În acel moment a venit Zeus, iar cu fulgerele lui a oprit haosul. I-a închis pe Titani într-o prăpastie. Pe muntele Olimp domnea pacea și veselia.

Hercules

                Hercules este copilul Herei (voce Samantha Eggar) și al lui Zeus (voce Rip Torn). El primește cadou de la tatăl său pe Pegasus, căluțul înaripat. Acesta a luat naștere din puțin cirrus, nimbostratus și cumulus. La această sărbătoare își face apariția Hades (voce James Woods), fratele lui Zeus. Hades conducea lumea de sub Pământ. Acesta avea un plan malefic… Visul său?! Să conducă lumea din ceruri. Singura problemă este Hercules. De ce?! Ursitoarele, care știu totul, fac o prezicere… Peste 18 ani, planetele se vor alinia. În acel moment Hades trebuie să elibereze Titanii, iar Zeus va pierde. Dar este o problemă… Dacă Hercules va lupta alături de tatăl său, Hades va pierde.

Hercules

                Hades, speriat de cele prezise, își trimite ajutoarele, pe Durere (voce Bobcat Goldthwait) și Panică (voce Matt Frewer), să-l răpească și să-l ucidă pe micuțul Hercules. Dar… Sunt întrerupți din acest plan malefic de o familie fără copii, care îl găsește pe micuț. Problema este că Hercules, care a băut aproape toată băutura toxică, devine muritor. Când Zeus află că acesta a devenit muritor, nu mai poate să-l aducă în ceruri, astfel îl lasă să crească pe Pământ.

Hercules

                Acum, tânărul jumătate om-jumătate zeu, va trebui să demonstreze că merită să fie zeu şi să se întoarcă pe Muntele Olimp. Pentru asta trebuie să dovedească un singur lucru, că este un adevărat erou. Hercules va fi ajutat în peripeţiile sale de calul său, Pegasus, şi de antrenorul său personal, Philoctet (voce Danny DeVito). Totul este perfect, până când se îndrăgostește de Meg (voce Susan Egan). De ce?! Veți vedea urmărind această superbă animație.

Hercules

Nu uita sa citesti

                Orașul Olimpian, așezat în nori, este superb realizat de ilustratorul britanic Gerlad Scarfe, Pegasus este desenat cu măiestrie, iar Hades are părul în flăcări albastre, iar când se enervează, părul devine roșu. 🙂

Hercules

                Hercules, cunoscut sub numele de Herc, nu reușește să se integreze pe Pământ din cauza forței sale. Acesta distruge tot ce atinge și este porelit „Pămpăhercule”. Povestea în această animație e schimbată. După cum știți, în „Mitologia lui Bulfinch”, Hercules și-a ucis soția și copiii. În această animație este așa de neîndemnatic, încât vă veți îndrăgosti de el. Din punctul meu de vedere, Hercules seamănă foarte mult cu super-eroul de pe Krypton, Kal-El aka Superman.

Hercules

                Coloana sonoră este superbă. La un buget de 85 milioane de dolari, animația a avut încasări de 252,7 milioane dolari. Ca orice animație care se respectă, Hercules a avut parte de o continuare care a apărut direct pe casetă video, numită Hercules: Zero to hero. Mai degrabă este un prequel pentru că ne arată cum Hercules se transformă dintr-un pămpălău într-un adevărat erou. Din păcate, această animație n-am vizionat-o. Cine știe?! Poate în viitor, Pro Video, cei care au licența Disney, vor edita și la noi această animație.

Hercules

                Dacă nu ați vizionat încă această animație, trebuie s-o vedeți neapărat. Dacă nu voi, măcar copiii voștri. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei animații și poate vă fac poftă s-o vedeți/revedeți:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise