O zi de naștere mortală, o combinație între Scream și Ziua cârtiței

Te trezești. Îți trăiești ziua. Ești ucis. O iei de la capăt.

0

                O zi de naștere mortală, titlu original Happy death day e o combinație thriller/horror regizată de Christopher Landon după un scenariu scris de Scott Lobdell. Nu aveam așteptări prea mari de la film. De obicei în trailerele de la filmele de groază ne arată tot ce e de văzut și nu mai avem parte de nicio surpiză. Eu unul am bănuit criminalul din trailer, dar pe parcursul filmului m-am răzgândit, așa că pot să spun că am rămas surpins să văd că am avut dreptate. Am vizionat acest horror în avanpremieră la Cinema Dacia Reșița și cu această ocazie le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

                Tree (Jessica Rothe), o studentă superbă care are parte de o zi de naștere criminală. Aceasta se trezește din mahmureală într-o cameră de cămin alături de un tip drăguț pe nume Carter (Israel Broussard). Când ajunge în cameră, colega sa de cameră Lori (Ruby Modine), colega ei de cameră, îi oferă o prăjiturică drept cadou de ziua ei. Seara, în drum spre petrecerea organizată de colegele ei, Tree este ucisă  de un criminal cu o mască. (asta mi-a adus aminte de quadrologia Scream regizată de Wes Craven).

                Tree care împlinește 18 ani se trezește următoare dimineața doar pentru a afla că e aceeași zi în care a fost ucisă (aici seamănă cu Ziua cârtiței, care l-a avut în rol principal pe Bill Murray). Acum trebuie să afle cine o omoară și de ce. Singura problemă… Are foarte mulți suspecți. Avantajul?! Are vieți limitate. Fiecare moarte a sa o aduce mai aproape de moartea reală. Tree trebuie să descopere identitatea criminalului înainte de a rămâne fără vieți. Sunt foarte curios dacă o să intuiți cine e criminalul.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

                Mi-a placut foarte mult cum evoluează personajul interpretat de Jessica Rothe. Dintr-o antieroină egoistă şi superficială, devine o femeie puternică şi hotărâtă care luptă din răsputeri să-şi salveze viaţa. Unica ei şansă e aceea să descopere identitatea criminalului, pentru a avea parte de o nouă zi. Dacă iniţial nu-i pasă de nimeni şi nimic, această experienţă a morţii repetate o ajută să devină mai umană. Ajunge chiar să încerce să îndrepte relele pe care le-a făcut.

                Poate că discuţiile şi sloganurile frăţiei din care face parte Tree vi se vor părea cunoscute, dar daţi o şansă acestui film. Cu siguranţă vă va surprinde într-un mod plăcut. E superbă această idee despre cum funcţionează buclele temporale şi cum în fiecare zi care se repetă eroina noastă e ucisă altfel. Ceea ce m-a şocat foarte tare… Tree nu a auzit de Ziua cârtiţei şi de actorul Bill Murray. Voi ați auzit?!

                Dacă eu nu v-am convins să daţi o fugă la cinema să vizionaţi acest film, poate vă convinge trailer-ul:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata