“The Son of Bigfoot”, legendarul Bigfoot

Din 3 noiembrie la cinema. Distribuit de Vertical Entertainment

2

The Son of Bigfoot” este o animație regizată de Ben Stassen și Jeremy Degruson după un scenariu scris de Bob Barlen și Cal Brunker.

Am văzut “The Son of Bigfoot” luni la Grand Cinema Băneasa. Animația este o producție franceză-belgiană, iar, dacă vreți să vedeți și alte animații în afară de cele realizate de Hollywood, “The Son of Bigfoot” reprezintă alegerea potrivită.

Înainte să vorbesc despre animație, vreau să amintesc câteva detalii despre bigfoot, mai exact despre ce este un bigfoot. Bigfoot sau sasquatch este o creatură cu înfățișarea de maimuță, cu înălțimea între 2-3 m, care cântărește aproximativ 230 kg, fiind acoperit de o blană de culoare maro-întunecat sau roșcat-întunecat. Legenda existenței lui bigfoot datează de secole. Primii navigatori care au sosit în regiunea de nord-vest dinspre Pacific a Americii de Nord au auzit de poveștile despre un om al pădurilor care le fura proviziile. Pentru amatorii de mituri și mistere, bigfoot este o creatură cât se poate de reală, în timp ce pentru oamenii de știință este doar o legendă. În animația regizată de Ben Stassen și Jeremy Degruson, vom vedea un alt tip de bigfoot, înzestrat cu puteri magice și care nu are aspectul fizic al unei maimuțe.

Scenariu și regie

Personajul principal este Adam Harrison, un adolescent fără prieteni care intră mereu în bucluc, iar problemele par să îl urmărească în permanenţă. El şi-a pierdut tatăl când era un bebeluş şi locuieşte împreună cu mama lui.

Totul se schimbă atunci când, într-o zi, Adam descoperă nişte simptome neobişnuite. Îi creşte părul la loc peste noapte, iar picioarele cresc brusc, ieşind din pantofi. Mai mult, adolescentul află că, de fapt, tatăl său nu a murit, aşa cum l-a făcut să creadă mama lui. Furios şi supărat, Adam fuge de acasă pentru a-şi căuta tatăl, însă, când îl găseşte, descoperă că acesta este nimeni altul decât legendarul Bigfoot. Bigfoot a stat ascuns în pădure timp de foarte mulţi ani pentru a îşi proteja familia şi pentru a nu fi prins de directorul corporaţiei HairCo. care dorește să facă experimente ştiinţifice folosind ADN-ul lui Bigfoot.

În timp ce Adam şi Bigfoot petrec timp împreună ca tată şi fiu, adolescentul îşi dă seama curând că, la rândul său, este înzestrat cu puteri speciale, exact ca tatăl său. Printre ele, se numără auzul foarte fin, darul de a vorbi cu animalele, faptul că poate alerga foarte repede şi aşa mai departe. Ceea ce Adam și tatăl lui nu ştiu este că HairCo. se află deja pe urmele lor. Va reuşi Bigfoot să scape de maleficul director al corporaţiei HairCo? Va putea el să se întoarcă la familia lui sau va continua să trăiască în pădure?

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Animaţia ne prezintă o poveste despre familie, prietenie, curaj şi determinare. Adam este un băiat timid, retras, fără prieteni, hărţuit de un grup de colegi care nu ratează nicio ocazie de a râde de el. Adolescentul află că are abilităţi deosebite şi, chiar dacă iniţial nu înţelege ceea ce i se întâmplă, va descoperi curând adevărul, că tatăl său este Bigfoot.

HairCo., personajul negativ al poveştii, caută reţeta perfectă pentru a ajuta bărbaţii care chelesc. Bineînţeles că în spatele acestui plan se află dorinţa de a face cât mai mulţi bani. Compania plănuieşte să îl prindă pe Bigfoot şi cu ajutorul ADN-ului acestuia să atingă faima şi succesul, obţinând o formulă miraculoasă împotriva căderii părului.

Copiii și părinții care vor merge să vizioneze animația vor avea parte de două povești, prima ne arată evoluția lui Adam care se transformă treptat într-un bigfoot, iar a doua ne prezintă oamenii de știință care caută un remediu împotriva căderii părului.

Stassen, care a explorat deja adâncimile oceanului și infinitul spațiului, urmărește de această dată imensitatea pădurilor, folosind efecte vizuale care îi vor încânta pe cei mici. Nici părinții nu se vor plictisi, chiar dacă animația se adresează copiilor.

Produs de nWave Pictures, “The Son of Bigfoot” este o animaţie cu efecte vizuale bine realizate, scenariu coerent, dialog amuzant, personaje bine conturate. Replicile şi momentele comice vor stârni multe râsete, fiind acompaniate de o coloană sonoră foarte bine aleasă.

Distribuit în România de Vertical Entertainment, “The Son of Bigfoot” are premiera în cinematografe vineri, 3 noiembrie 2017.

 

2 Comentarii
  1. cbd vape cartridges canada spune

    I view something genuinely interesting about your blog so I saved to fav.

  2. Monica Drossman spune

    F*ckin’ amazing things here. I’m very happy to look your post. Thanks a lot and i’m looking ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata