Odată pentru totdeauna

0

Odată pentru totdeauna este un film românesc scris și regizat de Iura Luncașu.

Din distribuție fac parte: Andrei Tiberiu Maria (Smiley), Ada Galeş, Mihnea Luncașu, Celina Enea, Cătălin Cazacu, Augustin Viziru, Cosmin Natanticu, Doru Cătănescu, Mihaela Teleoacă, Gabriel Răuță, Sorin Miron, Andrei Mateiu, Levent Sali, Nicoleta Hâncu, Codrin Boldea, Lucian Pavel, Gabriel Apostol, Giulia Nahmany, Gina Pistol, Adina Andrei Lucaciu, Skizzo Skillz, Amelia Anghel, Daria Pentelie, Tatiana Șelaru și Sorin Merțoiu.

Am văzut Odată pentru totdeauna la Cineplexx Băneasa, mulțumită invitației primite de la Vertical Entertainment ?

Filmul abordează o temă delicată, dar cât se poate de actuală: depresia și lupta contra acestei boli „nevăzute”.

La nivel mondial, sunt milioane de oameni care suferă de depresie, iar numărul persoanelor nediagnosticate este, însă, mult mai mare. Care este motivul? Simplu: depresia este privită de multe ori ca un moft sau o perioadă de tristețe care va trece. Dar … nu trece. Cred că este important de știut că depresia este o realitate, căci ea nu este diferită de alte boli și trebuie luată în serios. Din păcate, România este departe de o cultură a sănătății mintale.

Revenind la pelicula lui Iura Luncașu, aceasta se inspiră din fapte reale, mai exact din lupta regizorului cu depresia. Personajul principal, Alex Zota, interpretat de Smiley, suferă de depresie și încearcă numeroase tratamente pentru a ajunge la vindecare.

Acțiunea se petrece în Țimișoara, cu câteva călătorii în împrejurimi și o vizită la București. Alex Zota are o carieră de succes, o soție care este alături de el și doi copii, dar, cu toate acestea, nu este fericit și suferă episoade de depresie, anxietate și atacuri de panică.

Nu uita sa citesti
Related Posts

După ce își anunță familia că se reîntoarce în satul natal, ei decid să îl urmeze deoarece știu că, doar cu ajutorul lor, Alex va putea să depășească momentele dificile.

Pe parcursul filmului, încercarea lui Zota de a scăpa de depresie este împiedicată de diverse evenimente tragico-comice, dar el va descoperă adevăratul sens al vieții.

La vizionarea de gală, Smiley a recunoscut că acest rol a fost o provocare peste care a reușit să treacă cu ajutorul colegilor săi.

„Pentru mine a fost o povocare pe care am acceptat-o, în inconștiența care mă caracterizează. Le mulțumesc tuturor colegilor cu care am filmat, care mi-au dat curaj, care m-au ajutat să învăț replicile și care au repetat cu mine în pauze”, a declarat Smiley la avanpremiera de la Cineplexx Băneasa.

Consider că Odată pentru totdeauna este un film care nu va trece neobservat, căci multă lume se va identifica cu drama personajului principal. Iura Luncașu este de apreciat pentru curajul de a face acest film.

Distribuit de Vertical Entertainment, vă invit să nu ratați Odată pentru totdeauna în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata