“Phantom Thread”, obsesia pentru perfecţiune

Distribuit de Ro Image 2000, Phantom Thread (Firul Fantomă) - din 16 februarie la cinema!

0

“Phantom Thread” este un film regizat şi scris de Paul Thomas Anderson

Din distribuţie fac parte: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville şi Vicky Krieps.

“Phantom Thread” este cel mai recent film în regia lui Paul Thomas Anderson şi, foarte probabil, ultimul film al lui Daniel Day-Lewis, care şi-a anunţat retragerea din industria cinematografică.

Cu şase nominalizări la premiile Oscar, dintre care unul pentru cel mai bun film şi altul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru Day-Lewis, ştiam că “Phantom Thread” este un film care nu trebuie ratat şi am aşteptat cu nerăbdare vizionarea specială de marţi, de la Grand Cinema Băneasa, care a devenit în ultimii ani unul din cinematografele mele preferate.

Regie, scenariu şi distribuţie

Acţiunea are loc la Londra, în anii 1950, după cel de-al doilea război mondial, când lucrurile au început să se liniştească, iar moda se bucura de popularitate, fiind foarte apreciată.

Personajul principal al poveştii noastre este un croitor celebru pe nume Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), dedicat în totalitate carierei sale, care îşi transformă ideile în materie de vestimentaţie în creaţii fabuloase care nu au cum să treacă neobservate. Cu alte cuvinte, Reynolds este un maestru în domeniul său, venind mereu cu cele mai frumoase haine.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Pentru a putea să atingă perfecţiunea, Woodcock are un program strict, având nevoie de linişte pentru a analiza toate detaliile care duc la crearea ţinutei perfecte. Aliatul său în toată această călătorie spre perfecţiune este sora lui, Cyril (Lesley Manville), fiindu-i aproape în fiecare moment important al carierei în lumea modei. Burlac convins, femeile vin şi pleacă din viaţa lui Reynolds fără ca acesta să se îndrăgostească, căci singura mare dragoste pe care o cunoaşte este profesia sa.

Totul se schimbă în momentul în care îşi face apariţia Alma (Vicky Krieps), o femeie mult mai tânără, care lucrează ca chelneriţă la un restaurant unde Woodcock se duce, într-o dimineaţă, pentru a lua micul dejun. Tânăra îi atrage atenţia şi vede în aceasta modelul perfect pe care l-a căutat dintotdeauna. La scurt timp, cei doi încep o relaţie care îi va tulbura liniştea lui Reynolds, căci Alma îi va schimba viaţa cum nu şi-ar fi imaginat vreodată.

Înainte de vizionarea unui film, încerc de fiecare dată să mă feresc să citesc recenzii sau ştiri care ar putea să divulge orice informaţie legată de pelicula pe care urmează să o văd deoarece îmi doresc să fiu surprinsă. În cazul de faţă, trebuie să recunosc că “Phantom Thread” m-a surprins într-un mod foarte plăcut, iar finalul a fost excelent construit.

Daniel Day-Lewis, asemenea personajului căruia îi dă viaţă, demonstrează încă o dată că este un perfecţionist. De la mimica feţei, la cele mai mici gesturi şi detalii ale personajului, te face să îţi dai seama că, fără îndoială, actoria este vocaţia lui şi încă nu conştientizez că acesta s-ar putea să fie ultimul rol al său. Laureat cu trei premii Oscar pentru “My Left Foot: The Story of Christy Brown”, “There Will Be Blood” şi “Lincoln”, Daniel Day-Lewis ne-a încântat şi uimit cu multe roluri pe care nu avem cum să le uităm.

În ceea ce priveşte restul personajelor, Lesley Manville redă o interpretare excelentă surorii lui Woodcock, Cyril, care oarecum, în timp, a ajuns să îi ia locul mamei lor, pe care Reynolds a adorat-o. Sosirea Almei în casa Woodcock va schimba în totalitate viaţa celor doi fraţi. Vicky Krieps se ridică la nivelul lui Day-Lewis cu un personaj foarte interesant construit, pe care avem ocazia să îl descoperim pe parcurs şi care nu va înceta să ne surprindă până la ultima scenă a filmului.

Nu în ultimul rând, trebuie să precizez că hainele, da, da, da, toate arată nemaipomenit, fiind o încântare să admiri atâtea ţinute fine, de bun gust şi stil şi, cu siguranţă, mi-aş achiziţiona o creaţie semnată de Reynolds Woodcock!

Distribuit de Ro Image 2000, “Phantom Thread” a ajuns în cinematografe azi, 16 februarie 2018. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata