Premiile Festivalului IPIFF 2015

0

Sâmbătă seară, pe 19 decembrie 2015, a avut  loc gala e de premiere a Festivalului Indie al Producătorilor de Film Independenţi. Filmele câştigătoare din acest an sunt:

Statuete1. TROFEUL IPIFF 2015 pentru cea mai bună producţie INDIE de FILM de LUNG METRAJ FICȚIUNE: Bucureşti Non Stop (Regia: Dan Chişu).

Motivaţia juriului: Se acordă vârfului de lance al filmului indie românesc – Dan Chişu – pentru cel mai emoţionant şi mai complex film al său, care reuşeşte să jongleze cu virtuozitate poveşti de viaţă şi caractere memorabile. O menţiune specială pentru excelenta distribuţie din film.

2. TROFEUL IPIFF 2015 pentru cea mai bună producție INDIE de FILM de LUNG METRAJ DOCUMENTAR: Aliyah DaDa (Regia: Oana Giurgiu).

 Motivaţia juriului: Pentru imensa muncă de documentare investită care a dus la realizarea unei veritabile fresce şi un adevărat document. Pentru curajul şi tenacitatea de a aborda un astfel de subiect dintr-o poziţie echidistantă.

3. TROFEUL IPIFF 2015 pentru cea mai bună producţie INDIE de FILM de SCURT METRAJ FICTIUNE: Ramona (Regia: Andrei Creţulescu).

 Motivaţia juriului: Pentru o excelentă si epatantă mostră de film de gen care se vede la fel de bine pe un ecran de la Cannes, dar şi pe un ecran de la IPIFF.

4. MENTIUNEA SPECIALA A JURIULUI IPIFF 2015 – FILM de SCURT METRAJ FICTIUNE: Nu există-n lumea asta (Regia: Andreea Vălean).

Motivaţia juriului: Pentru un film la fel de viu şi spumos ca o manea de care nu poţi scăpa.

5. TROFEUL IPIFF 2015 pentru DEBUT – LUNG METRAJ: Lumea e a mea (Regia: Nicolae Constantin Tanase).

Motivaţia juriului: Pentru un debut realizat cu siguranţa şi maturitatea unui cineast deja consacrat care îşi propune să oglindească cu naturaleţe lumea adolescenţilor de azi, reuşind să facă din nişte neprofesionişti personaje credibile.

6. TROFEUL IPIFF 2015 pentru CEL MAI BUN FILM STUDENȚESC: Black Friday (Regia: Roxana Stroe, producţie UNATC).

Motivaţia juriului: Pentru umorul negru, inventivitate şi prospeţimea discursului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata