3

Retribution este un film regizat de Nimród Antal după un scenariu scris de Chris Salmanpour.

Din distribuție fac parte: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell, Jack Champion, Embeth Davidtz și Matthew Modine.

***

Am văzut Retribution la Cinema City Mega Mall, mulțumită invitației primite de la Ro Image 2000.

Un capitalist financiar din Berlin este vizat de un misterios terorist în timp ce își conduce copiii la școală. Retribution, un remake al filmului spaniol din 2015 – El Desconocido, îl aduce pe Liam Neeson înapoi la vechile trucuri într-un film de acțiune. Producătorii din spatele Unknown, Non-Stop, Run All Night și The Commuter amplasează bomba într-o mașină care se află într-o metropolă plină de viață. Problema este că bomba va exploda dacă protagonistul încearcă să iasă din mașină sau să cheme poliția. Nu trebuie să fii Sherlock Holmes pentru a deduce cine e răufăcătorul.

Matt Turner (Liam Neeson) se pregătește să înceapă o zi plină. Anders Muller (Matthew Modine), partenerul său de afaceri, sună cu vești proaste. Au suferit pierderi serioase, iar investitorii devin speriați. El are nevoie de Matt să-și facă magia și să-și calmeze baza de clienți. Preocuparea lui Matt pentru muncă îl face să ignore rugămințile soției sale. Heather (Embeth Davidtz) îi reamintește lui Matt că are o întâlnire importantă. El a acceptat anterior să-și ducă cei doi copii la școală. Se ceartă înainte ca Matt să cedeze și să fie de acord. Cuplul ignoră știrile de fundal ale unei explozii în centrul orașului.

Un Matt grăbit o pune pe Lilly (Lilly Aspell) pe bancheta din spate a Mercedesului său, dar se înfurie când fiul său adolescent pleacă. Zach (Jack Champion) are puțin respect pentru tatăl său. Matt pleacă după el și îl convinge pe Zach să se urce în mașină. El se așază lângă sora lui furios și frustrat. În mașină sună un telefon care nu aparține niciunuia dintre ei. Zach îl critică pe tatăl său pentru că pune întotdeauna munca pe primul loc. Un Matt confuz caută prin mașină până când, în sfârșit, găsește un telefon mobil ascuns.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

O voce distorsionată îi spune lui Matt că este o bombă sub scaunul lui. Matt închide imediat. El rămâne calm în fața copiilor săi, apoi își folosește telefonul pentru a face poze sub scaun. Matt se îngrozește când își dă seama că cel care sună nu glumea. Telefonul sună încă o dată. Atacatorul avertizează că va detona bomba dacă Matt închide din nou. Matt își pune o cască și imploră ca copiii săi să fie eliberați. Atentatorul refuză. Matt trebuie să-i urmeze exact instrucțiunile. Nerespectarea, apelarea la ajutor sau orice abatere vor duce la moartea acestora. Fiecare mișcare a lui Matt este cumva urmărită.

Această răzbunare este în mod clar personală. Atacatorul trebuie să fie cineva pe care îl cunoaște. Totul se complică când o altă bombă explodează pentru a dovedi că antagonistul nu glumește. Matt devine un pion într-un plan complicat și trebuie să capete cumva controlul asupra situației, altfel copiii lui vor fi uciși.

Există doar o mână de personaje. Doi dintre ei sunt copiii lui Matt. Este destul de ușor să ghiciți cine se află în spatele vocii.

L-am văzut pe Neeson în circumstanțe similare într-un avion și tren. Există momente de acțiune bine redate cu un mare actor. Îmi place mult Liam Neeson, iar, pentru mine, este mereu o bucurie să îl văd pe marile ecrane.

Distribuit de Ro Image 2000, Retribution a ajuns în cinematografe. Vizionare plăcută!

3 Comentarii
  1. best cbd vape canada spune

    I couldn’t resist commenting

  2. vorbelutrioperbir spune

    You have noted very interesting points! ps decent web site.

  3. vorbelutrioperbir spune

    I enjoy gathering useful information , this post has got me even more info! .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata