Supravieţuitoarea

Cei de la Ro Image ne-au invitat la avanpremiera filmului Survivor, producţie ce va apărea în cinematografe începând cu data de 12 iunie 2015. Nu ştiu unde auzisem că acesta va fi unul din blockbuster-ele verii, dar judecând după ceea ce am văzut aseară, mă îndoiesc sincer că Supravieţuitoarea va cuceri un număr prea mare de fani, deoarece nu iese cu nimic în evidenţă faţă de alte filme de acţiune mult mai bine cotate. Venind din partea regizorului James McTeigue, cel care ne-a adus pe micile şi marile ecrane V for Vendetta, mă aşteptam la un rezultat mai convingător, cu o viziune şi un mesaj mai puternice, dar n-a fost să fie. Dacă nu erau pe poster actori super celebri ca Milla Jovovich (Kate Abbott), Pierce Brosnan (Nash) sau Dylan McDermott (Sam), filmul ar fi fost trecut cu vederea şi nu s-ar fi vorbit de el mai mult de 5 minute la o pauză de cafea. Având însă o distribuţie atât de atractivă, e normal ca interesul stârnit să fie mare, iar aşteptările pe măsură. Cel mai bine e, dacă alegeţi să-l vedeţi la cinema, să mergeţi acolo fără pretenţii, să lăsaţi creierul la uşă într-o pungă şi să savuraţi efectele şi scenele de luptă.

s3

Fanii Resident Evil vor fi probabil încântaţi să vadă un nou personaj badass jucat de actriţa lor favorită, iar faptul că ea e fugărită prin toată Londra de fostul Bond care în acest film e un asasin plătit (cred că-i singurul film în care l-am suportat pe Pierce Brosnan) ar putea face deliciul unor împătimiţi ai filmelor de acţiune. Dar nu vă lăsaţi păcăliţi, actorii şi gluma cu ţiganul sunt cam singurele elemente ce ridică acest film din mocirla în care ar fi zăcut în mod normal dacă i-ar fi fost luat scenariul la puricat. Am uitat să menţionez faptul că apare şi un personaj român în toată treaba asta şi nu orice fel de personaj nesemnificativ, e chiar o piesă importantă din scenariu!!! V-am zis deja, filmul nu excelează la capitolul scenariu, din contră, povestea e simplă şi destul de previzibilă, în care se resimt, desigur, ecouri din evenimentul de pe 11 septembrie. Bineînţeles că se poate percepe şi un iz de propagandă, dar parcă m-am cam săturat ca toate personajele să fie motivate de acel episod tragic; am înţeles, a fost traumatizant, dar parcă prea se folosesc de acest subiect ca să motiveze orice acţiune anti-tero.

s1

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

Cam cum stă povestea: un tip a cărui motivaţie nu e greu de ghicit vrea să arunce în aer nişte americani. Pentru asta are nevoie de nişte oameni de ştiinţă care să-i fabrice lui bombiţa. Şi pe cine pune omul ochii? Pe câţiva şoricei de laborator, dintre care un român. Dar nu orice român, unul cu un motiv bun care să-i justifice răzbunarea!! Dar pentru a ajunge echipa de şoc în SUA, membrii au nevoie de viză. Şi iată că tocmai românaşul nostru nu primeşte nimic şi e lăsat pe lista de aşteptare pentru că noul ofiţer de securitate, Kate Abbott, are instincte super şi simte ea că ceva e în neregulă cu nea Emil. În felul ăsta, îşi pune în cap ministrul de interne, pe Paulică, un poliţist care mai mult încurcă decât ajută, îşi face mulţi duşmani, iar când încep să moară oameni, ea este acuzată de crime. Responsabilul este desigur un personaj negativ meticulos şi inteligent, plătit să-i facă felul lui Kate, motiv pentru care o va urmări cam tot filmul (vă las pe voi să ghiciţi dacă o prinde). Şi inevitabil începe o cursă contra-cronometru în care ea trebuie să-şi salveze pielea şi să mai salveze şi americanii ce vor deveni ţinta bombei, având doar 2-3 aliaţi.

s4

Concluzie: dacă vreţi s-o vedeţi pe Milla în acţiune (e sexy şi se potriveşte în roluri de tipă dură şi corectă), pe baricada opusă fiind un Pierce Brosnan foarte credibil în rolul negativ (vă spun sincer că nu îl suportam înainte, mi se părea foarte fals în roluri pozitive, aici însă mi s-a părut mai natural), într-un film în care multe chestii explodează şi toţi aleargă de colo colo, asta-i alegerea potrivită. Ritmul e bun, mereu se întâmplă ceva şi eşti atent la ecran, oricât de previzibil ar fi scenariul, dar parcă toată povestea e banală, demnă de un film de PRO TV la care te-ai uita vineri seara dacă ai fi prea plictisit să-ţi cauţi altceva de făcut. Dacă nu vă deranjează scenariul prost, vizionare plăcută!

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Cmentariile sunt închise