Terminator: Genisys, resetează VIITORUL!

                Presupun că fanii seriei Terminator au vizionat până acum cel puțin quadrologia. Trebuie să recunosc că, până la acest film, Terminator 2 a fost cel mai bun din serie. Dar acest reboot/sequel… A întrecut toate aşteptările. Cel mai nou film din seria Terminator a fost regizat de Alan Taylor (Urzeala tronurilor), după un scenariu scris de Laeta Kalogridis și Patrick Luisser. Am vizionat Terminator: Genisys în avanpremieră la Cinema Dacia Reşiţa de la ora 19:00. Cu această ocazie doresc să le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie.

Terminator: Genisys

                Mai țineți minte?! În 1984, un cyborg a venit din viitor. Era numit Terminatorul. În 1997, Skynet elimina dușmanul care amenința Pământul. Cine e acest dușman?! Noi!!! Omenirea! Ar cam trebui să uitaţi tot ce ştiaţi. După două decenii de aşteptare, în sfârşit s-a realizat un film care să facă cinste originalului. James Cameron n-a fost implicat. Dar a fost surprins când a regăsit elemente recognoscibile din primele două filme regizate de el. E doar un fan care a savurat această continuare.

Terminator: Genisys

                Şi de această dată, în centrul atenţiei se află aceiași Sarah Connor, Kyle Reese şi John Connor. E una din cele mai ciudate familii care le-aţi văzut vreodată pe marele ecran. Acţiunea are loc în 2029, iar liderul rezistenței oamenilor, John Connor, îl trimite pe sergentul Kyle Reese înapoi în 1984 ca să o protejeze pe Sarah Connor și să se asigure că omenirea va avea un viitor pașnic. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată și se creează o fractură în linia temporală. Astfel, Reese se trezește într-o versiune nouă a trecutului care îi este necunoscută, unde are aliați surprinzători, inclusiv pe Gardian, inamici periculoși, dar și o nouă misiune: să salveze omenirea de la extincţie, distrugând Skynet.

Terminator: Genisys

                Astfel, Terminator: Genisys complică şi mai mult lucrurile, folosind cronologii alternative. Se va face slalom prin timp şi vor avea loc consecinţe pe care nici geniul lui Stephen Hawking nu cred că le-ar desluşi. 🙂

Terminator: Genisys

                Din distribuţie fac parte:

Arnold Schwarzenegger e Gardianul / T-800. El are şi o poreclă: „Pops (Tataie)”, dată de Sarah Connor. Sa vă spun cinstit, datorită lui Arnie mi-a plăcut filmul. Face un rol demențial. El este sufletul acţiunii. Fără el n-ar exista această serie. Arnie s-a întors și e mai tare ca niciodată;

t-800

Emilia Clarke e Sarah Connor, mama lui John Connor. De această dată, nu e o chelneriţă care trebuie protejată, e o adevărată războinică pregătită să-şi înfrunte viitorul;

sarah

Jai Courtney e Kyle Reese, soldatul trimis înapoi în timp s-o protejeze pe Sarah;

kyle

Jason Clarke e John Connor, liderul rezistenţei umane. E chiar mai mult de atât!!! Veţi vedea de ce, urmărind filmul la cinema;

john

Lee Byung-Hun e T-1000. A fost trimis în 1984 pentru a-i extermina pe Kyle şi Sarah. Dar… Socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg;

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

t-1000

Oscarizatul J. K. Simmons e ofiţerul de poliţie O’Brien, care se întâlneşte cu Sarah, Reese şi cu Terminatorul în 1984, pentru a-i reîntâlni apoi în 2017.

O'Brien

                K. Simmons spunea despre rol: „Am fost sunat și rugat să citesc scenariul; l-am citit și am văzut că este foarte bun. Știam că erau deja intrați în proiect toți acei oameni talentați, știam și de actorii noi. În plus, am văzut că se întoarce și Arnold, și mi-a plăcut cum au tratat personajul său mai în vârstă acum. Personajul meu are în spate 33 de ani în care lumea și-a râs de el pentru că spunea povești despre roboți și oameni ciudați, așa că a avut multe de îndurat, dar își primește acum răsplata, așa că a fost o plăcere să joc acest rol”.

Terminator: Genisys

                De această dată, Terminatorul e bătrân, dar nu scos din uz. Se mişcă mai greoi, dar e gata de luptă. Oricum veţi avea parte de o surpriză la final. Pot să spun că e chiar plăcută. E acelaşi Terminator din celelalte filme: vorbeşte monosilabic, zâmbeşte irezistibil şi rosteşte celebra replică „I’ll be back”.

Terminator: Genisys

                Faţă de primele filme din serie unde ne era frică de un dezastru nuclear, acest nou film ne prezintă alte temeri: „infectarea țesutului uman” cu „materie robotică”. Dacă acest lucru nu ar fi de ajuns, mai apare pericolul global al manipulării prin software: Genisys nu mai e Skynet-ul care lansează rachetele pentru a extermina omenirea, ci e un program care pune stăpânire pe orice e electronic (celular, TV, tabletă, net, PC, etc.). Așadar, Skynet nu mai are nevoie să caute eliberarea, căci noi ne aliniem singuri sub dominația ei și îi predăm de bunăvoie libertatea, intimitatea, informațiile personale. Stăm la coadă ca să posedăm ce-i mai nou în materie de tehnologie și software.

Terminator: Genisys

                Oare va vea succes?! Oare vom viziona o nouă trilogie?! La un buget de 155 milioane de dolari, încasările estimative în SUA sunt de doar 55 milioane de dolari. Dar probabil se va întâmpla la fel ca în cazul lui Mad Max: Drumul furiei. Încasările globale vor avea un cuvânt greu de spus. 3D-ul e fascinant, făcându-te să trăieşti acţiunea la maxim. Dacă va avea succes, continuările sunt programate pentru 19 mai 2017 şi 29 iunie 2018.

Terminator: Genisys

                Cu trei săptămâni înainte de a se începe filmările, actorii au intrat într-un program intensiv de antrenamente fizice, care a inclus cascadorii, lupte și, evident, mânuirea armelor. Dar nu numai cei aflați în fața camerelor de filmat s-au pregătit intens, ci și echipa din spatele lor. Diana Burton, responsabilă cu recuzita, și Harry Lu, specialist în arme, au lucrat intens. Povestea filmului se petrece în trei perioade de timp diferite, așa că trebuia ca fiecare perioadă să aibă armele corespunzătoare, astfel încât pasionații de istoria armelor să nu fie dezamăgiți. 😉

Terminator: Genisys

                În concluzie, pregătiţi-vă pentru un film Arnold vs The World. Cu siguranţă nu veţi ieşi dezamăgiţi din sala de cinema, pentru că oferă acţiune din plin și confruntări spectaculoase între eroii metalici. Veți savura răsturnările de situaţie care au loc; în continuare vă las să savuraţi trailer-ul subtitrat al celui mai nou film din seria Terminator:

P.S.: Nu vă ridicați după începerea genericului de final. Mai urmează ceva. Am fost singurul care a rămas în sala de cinema pentru a viziona „surpriza”.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise