“Roman Holiday”, magie și o poveste de dragoste la Roma

0

“Roman Holiday” este o comedie romantică regizată și produsă de William Wyler. În rolurile principale îi putem vedea pe Gregory Peck în rolul unui reporter și pe Audrey Hepburn în rolul unei prințese care decide să fugă de la palat și să exploreze pe cont propriu Roma.

1

Prințesa Ann (Audrey Hepburn) se simte închisă într-o colivie și dorește să poată fi doar o fată simplă, să meargă oriunde dorește, fără să i se spună unde poate să se ducă și ce are voie să facă.

Într-o seară, aceasta simte că nu mai poate să stea închisă în palat, se răzvrătește și fuge. Ea îl întâlnește pe Joe Bradley (Gregory Peck), un ziarist american, care o recunoaște în ciuda faptului că Ann încearcă să își ascundă identitatea. Joe vede din această întâlnire o imensă oportunitate de a scrie un articol în exclusivitate despre prințesa Ann, prin urmare, împreună cu prietenul său Irving, care e fotograf, încearcă să obțină informații de la Ann pentru a scrie articolul.

3

Joe și Ann se îndrăgostesc deși fac parte din lumi complet diferite. Prințesa se preface că este Anya, o studentă, iar Joe se preface că o crede. Cei doi petrec o zi plină de peripeții în Roma alături de prietenul cel mai bun al lui Joe, Irving, care îi face poze prințesei fără ca aceasta să își dea seama.

4

Va putea Joe să își ducă planul la bun sfârșit? Și cum va reacționa Ann când va afla că acesta a dorit să o folosească pentru a scrie un articol pentru ziarul la care lucrează?

“Roman Holiday” este o comedie în adevăratul sens al cuvântului, cu multe momente comice, scene amuzante și cu personaje cu umor. Este un film care nu are cum să nu te binedispună, iar povestea, aparent banală, este încântătoare.

5

Audrey Hepburn este perfectă în rolul prințesei Ann și nu îmi pot imagina pe altcineva în rolul lui Joe. Hepburn a fost recompensată cu un Oscar pentru acest rol (primul și singurul premiu Oscar al actriței). Filmul a mai primit două premii Oscar: unul pentru cel mai bun scenariu și celălalt pentru cele mai bune costume.

Regizorul Wyler a dorit să ofere rolul lui Cary Grant, actorul său preferat, însă Grant a refuzat personajul deoarece a considerat că este prea bătrân pentru a juca alături de Audrey Hepburn (deși a jucat alături de ea 10 ani mai târziu în “Charade”). Alte surse din acea perioadă au spus că Grant a refuzat rolul din film deoarece știa că toată atenția va fi în jurul prințesei.

2

În ceea ce privește rolul prințesei Ann, Wyler a avut inițial două opțiuni: actrițele Elizabeth Taylor și Jean Simmons, dar ambele au refuzat rolul. Ulterior, regizorul a întâlnit-o pe Hepburn și i-a oferit rolul după ce aceasta a venit la audiție.

Prințesa Ann locuiește într-un palat, având tot ceea ce își dorește din punct de material și fiind în permanență înconjurată de oameni de încredere. Cu toate acestea, ea se simte captivă în această lume, iar în momentul în care fuge de la palat, începe să se simtă liberă și fericită.

6

Acțiunea a fost filmată aproape în totalitate în Roma și putem descoperi magia acestui oraș prin Ann.

“Roman Holiday” a reprezentat pentru Audrey Hepburn un punct de lansare pe plan internațional. Și dacă ați văzut deja filmul, vă puteți imagina de ce. Hepburn a primit un Oscar pentru rolul din acest film, iar după a urmat o carieră impresionantă în cinematografie.

7

În concluzie, filmul ne prezintă o frumoasă poveste de iubire și reușeste să rămână realist, și, totodată, marchează și debutul lui Hepburn pe marele ecran.

poster

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar