“The Big Short”, criza financiară care a zguduit lumea

0

“The Big Short” („Brokerii Apocalipsei”)

Regie – Adam McKay

Scenariu – Adam McKay și Charles Randolph (având ca sursă cartea scrisă de Michael Lewis)

Din distribuție fac parte – Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling și Brad Pitt.

“The Big Short”

Adevărul este ca poezia, iar cei mai mulți oameni urăsc poezia (The Big Short)

Când un eveniment catastrofal are loc în lume, îndeosebi în America, puteți fi siguri că Hollywood-ul va decide să-l prezente pe marile ecrane.

În cazul de față este vorba despre criza financiară din 2008 care a zguduit SUA și a lăsat milioane de oameni fără locuri de muncă și locuințe. La scurt timp, studiourile au început să pregătească posibile scenarii pentru a expune cauzele crizei financiare.

Regizorul Adam McKay își propune să ofere publicului o dramă cu accente comice, care reușește să analizeze mecanismele care au stat în spatele crizei financiare mondiale din anul 2008. Dacă ne uităm pe lista de filme regizate de McKay, găsim comedii precum Anchorman, Talladega Nights sau The Other Guys. Iar întrebarea care urmează este una firească: poate să regizeze un film despre un subiect delicat cum este criza financiară din 2008? Da, categoric da. Prin “The Big Short”, regizorul demonstrează că poate îmbina perfect elementele dramatice cu cele comice, creând un film excelent. Mai mult decât atât, McKay adună o distribuție fantastică formată din Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling și Brad Pitt.

Steve Carell

Cartea scrisă de Lewis, asemenea filmului, cuprinde anii care au dus la criza economică din 2008, urmărindu-i pe cei care anticipau aceste evenimente și au reușit să profite.

Actorii au o contribuţie importantă, reușind să interpreteze niște personaje bine conturate care ne arată de ce sunt capabile pentru a profita de o situație haotică asemenea celei din 2008.

Christian Bale

Nu uita sa citesti

Creed III

Related Posts

Christian Bale îl interpretează pe Michael Burry, unul dintre puținii oameni care au anticipat apariția crizei financiare, intuind cu câțiva ani înainte că problemele creditelor ipotecare americane și a ingineriei financiare din jurul lor vor face ravagii în tot sistemul financiar. Burry este nonconformist, se plimbă prin propriul birou desculț și ascultă heavy metal pentru a se putea concentra.

06

Ryan Gosling îl interpretează pe Jared Vennett, naratorul încrezut al filmului, o persoană care vrea să se îmbogățească și pentru acest lucru decide să vorbească cu Mark Baum, interpretat de Steve Carell, un economist idealist, care urăște corupția de pe Wall Street și reprezintă singura voce rațională din film, iar îndrăgitul actor de comedii face o treabă excelentă oferindu-ne un rol dramatic solid (personaj care vine după un alt rol dramatic care m-a surprins plăcut – cel din “Foxcatcher”).

Brad Pitt

Brad Pitt este Ben Rickert, un fost bancher excentric, care este contactat de doi tineri investitori pentru a-i ajuta să facă afacerea secolului.

Afacerea necesită niște etape atât de complicate încât nici cei implicați nu înțeleg în totalitate cum funcționează. Scenariul excelent și amuzant al lui McKay și Randolph reușește să ne explice la ce se referă obligațiunile și împrumuturile într-o manieră (aproape în toate situațiile) ușor de înțeles pentru toată lumea. Multe celebrități au apariții cameo pentru a explica anumite concepte financiare în așa fel încât oricine să le înțeleagă.

07

Pe măsură ce criza se agravează, filmul începe să creeze o atmosferă apocaliptică, în unele scene, chiar înfricoșătoare. Cu toate acestea, McKay reușește să mențină și elementele comice până la final.

Filmul a fost bine primit de critici, reușind să obțină cinci nominalizări la Premiile Oscar – Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun montaj și Cel mai bun actor într-un rol secundar – Christian Bale. Mai mult decât atât, reprezentanții Sindicatului Producătorilor din America (Producers Guild Awards) i-au oferit premiul pentru Cel mai bun film. Mulți dintre membrii Sindicatului fac parte și din Academia de film americană, organizația care acordă premiile Oscar, iar alegerile lor reprezintă un indicator în cursa pentru obținerea acestor statuete.

“The Big Short” („Brokerii Apocalipsei”) poate fi văzut în cinematografe începând cu 29 ianuarie 2016, fiind distribuit de RO IMAGE.

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata