The Marsh King’s Daughter

4

The Marsh King’s Daughter este un thriller psihologic regizat de Neil Burger după un scenariu scris de Elle Smith și Mark L. Smith.

Din distribuție fac parte: Daisy Ridley, Ben Mendelsohn, Garrett Hedlund, Caren Pistorius, Brooklynn Prince și Gil Birmingham.

***

Am văzut The Marsh King’s Daughter la Cinema City, Afi Cotroceni, mulțumită invitației primite de la Intercom Film.

Daisy Ridley și Ben Mendelsohn au jucat amândoi în filme apreciate din seria Star Wars (The Force Awakens și Rogue One). Ani mai târziu, ei revin într-un thriller plin de tensiune cu personaje complexe. La prima vedere, The Marsh King’s Daughter pare o poveste pe care am mai auzit-o și nu doar pentru că are la bază o carte (scrisă de Karen Dionne). Povestea este oarecum amestec de filme din trecut precum Room, Eye for an Eye și Where the Crawdads Sing.

Totuși, este o încântare să o vedem pe Daisy Ridley revenind în lumina reflectoarelor, mai ales că se poate observa ușor cât de dedicată este acestui rol principal.

Ridley o interpretează pe Helena, dar filmul începe cu copilăria acesteia, atunci fiind interpretată de Brooklynn Prince (The Florida Project, Cocaine Bear). Micuța Helena locuiește în sălbăticie cu tatăl ei Jacob (Mendolsohn) și mama ei (Caren Pistorius). Ea merge la vânătoare cu tatăl ei, care o numește „Mica Umbră” și îi spune: „Trebuie să-ți protejezi întotdeauna familia” – un mesaj care reapare inteligent mai târziu în film.

Între timp, Jacob își protejează familia aparent fericită de lupii și civilii din afară care trec – chiar dacă aceștia nu reprezintă niciun pericol pentru ei. Dar după un episod violent (fără să dau prea multe informații), mama Helenei își ia fiica și scapă de Jacob. Este un efort de succes care o introduce pe Helena în civilizație și atunci aflăm că tatăl ei este un fugar care a răpit-o pe mama Helenei cu 12 ani mai devreme și a forțat-o să trăiască în sălbăticie.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Related Posts

Ani mai târziu, Ridley o interpretează pe Helena, acum adult, care trăiește o viață liniștită cu soțul Stephen (Garrett Hedlund) și fiica Marigold (Joey Carson). Tatăl Helenei, pe care presa îl numește „regele mlaștinilor”, este în tot acest timp la închisoare – dar apoi inevitabilul se întâmplă și reușește să evadeze. Toate acestea se întâmplă destul de devreme, așa că nu este chiar o întorsătură surpriză.

Helena primește o vizită de la polițistul local Clark ( Gil Birmingham), în urma veștilor tulburătoare, deoarece Clark a fost cel care le-a ajutat ​​pe Helena și pe mama ei când acestea au reușit să evadeze acum mulți ani. Între timp, soțul ei Stephen nu este prea mulțumit că Helena și-a ascuns trecutul întunecat vreme de atâția ani.

Apoi, poliția vine cu vești suprinzătoare despre Jacob, lăsând-o pe Helena și mai confuză cu privire la ceea ce este real și ce a fost manipulat de tatăl ei periculos, cu speranța de a se reuni cu ea.

Pe parcursul filmului, Helena încearcă să înțeleagă trecutul, cum tatăl ei, persoana pe care o iubea atât de mult, este de fapt un monstru, iar mama ei victimă. Când era copil, ea nu avea cum să își dea seama de ceea ce se întâmplă, deși își vedea mama mereu tristă. Tatăl ei a învățat-o să vâneze, să înoate, să exploreze pădurea și tot ce presupune viața în sălbăticie. La început, nici nu poți să îți dai seama cât de aproape de prezent se întâmplă evenimentele din film deoarece Jacob și familia sa trăiesc complet izolați și rupți de realitate.

Când mama Helenei reușește să fugă și le salvează, Helena nu poate procesa ceea ce se întâmplă și încearcă să ajungă la tatăl ei. În timp, ea își dă seama că mama ei a fost o victimă, iar tatăl ei agresorul, însă tot dă semne că îi este greu să accepte în totalitate că Jacob este de fapt un monstru manipulator.

Filmul este interesant, te ține în suspans până la final și te ajută să înțelegi zbuciumul prin care trece Helena, lipsa de încredere, frica, întrebările pe care și le pune.

Distribuit de IntercomFilm, The Marsh King’s Daughter a ajuns în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

4 Comentarii
 1. Fake Mail spune

  I truly appreciate your technique of writing a blog. I added it to my bookmark site list and will

 2. Free Temp Mail spune

  This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place

 3. disposable cbd vape pen canada spune

  Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.

 4. Keira Brangan spune

  I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I¦ll try and check back more frequently. How frequently you update your website?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata