Cincizeci de umbre ale lui Grey, peste aşteptări

                Trebuie să recunosc că am fost să vizionez Cincizeci de umbre ale lui Grey, sigur că nu o să-mi placă. Titlul original este Fifty shades of Grey. M-am gândit că e un film erotic făcut pentru femei, cu un scenariu după cartea cu acelaşi nume scrisă de E. L. James. Cum am avut aşteptări scăzute, iată că mi-a plăcut. Cincizeci de umbre ale lui Grey a fost regizat de Sam Taylor-Johnson după un scenariu scris de Kelly Marcel. Şi mai e ceva. Coloana sonoră e bestială şi e prima dată când am mers la un film şi nu ştiam niciun actor care joacă în acest film. De ce m-am dus?! Am fost bombardat cu mesaje pe facebook despre film. Am văzut că e foarte aşteptat şi m-am gândit hai să-l văd şi eu, să nu rămân prost. Am fost la Cinema Dacia 3D Reşiţa, azi, de la ora 21:00. Ţin să vă spun că filmul a rulat cu casa închisă. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva la un film 2D. 😀 Dar s-a văzut că filmul a fost regizat de o regizoare. Are câteva faze super amuzante. Mă bucur că n-am fost singurul care s-a distrat.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de şarmul şi succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunşi şi ghidat de o excesivă nevoie de a-i controla pe ceilalţi. Va putea oare Ana să accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Și dacă da, va mai putea oare iubi ceea ce descoperă?

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Regizoarea Sam Taylor-Johnson reuşeşte să construiască o relaţie între personaje. Povestea e plauzibilă. Şi sexul?! Ţin să vă anunţ că nu am citit cartea, dar multe puştoaice care au citit-o şi au fost entuzismate că vor vedea ceva… vor fi probabil dezamăgite. După numărarea timpului de proiecţie pe marele ecran, s-a ajuns la concluzia că aproximativ 20 de minute dintre cele aproape 125 ale filmului sunt dedicate scenelor fierbinţi. Cei de la revista americană Vulture estimau că scenele sexuale alcătuiesc aproape 35-40% din ponderea romanului.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

Jamie Dornan e Christian Grey;

Cincizeci de umbre ale lui Grey

Dakota Johnson e Anastasia Steele.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Restul distribuției e completată de: Luke Grimes e Elliot, fratele lui Christian; Victor Rasuk e José, prietenul apropiat al Anastasiei; Eloise Mumford e Kate, prietena si colega de apartament a Anastasiei; Marcia Gay Harden e dr. Grace Trevelyan Grey, mama lui Christian; Rita Ora e Mia, sora lui Christian; Max Martini e Taylor, bodyguardul lui Christian; Callum Keith Rennie e Ray, tatăl vitreg al Anastasiei; Jennifer Ehle e Carla, mama Anastasiei și Dylan Neal e Bob, soțul Carlei.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Acum am o problemă. Fiecare se uită după cum joacă și cum arată sexul opus. Eu după femei, iar femeile după bărbați. Dakota Johnson a jucat impecabil. A fost pusă în cele mai jenante posturi şi reuşeşte totuși să pară vulnerabilă. Mi-a plăcut la nebunie scena în care se schimonoseşte de plăcere atunci când e atinsă cu biciul… Sper doar ca numele ei să nu rămână în mintea cinefililor doar pentru această trilogie. Cu siguranţă se vor ecraniza toate cele 3 romane pentru că Cincizeci de umbre ale lui Grey a fost unul din cele mai aşteptate filme ale anului. În România, distribuitorul Ro Image a declarat cu o zi înainte de avanpremiera din România că Cincizeci de umbre ale lui Grey este sold out în majoritatea cinematografelor din ţară. A fost desemnat „cel mai provocator film al deceniului”. În SUA, a înregistrat cea mai mare şi mai rapidă pre-vânzare de bilete din ultimii 15 ani. A primit restricţii legate de vârsta spectatorilor, iar în unele ţări a fost chiar interzis.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Christian are o flota impresionantă de automobile AUDI, dintre care am recunoscut modelele R8, S8 şi noul A3, pe care i-l face cadou Anastasiei. Noual A3 a fost dat spre vânzare abia după ce s-au terminat filmările la Cincizeci de umbre ale lui Grey. Christian nu e doar posesorul unei „flote de maşini”, ci și al unui elicopter care este cel mai recent model EC130, cel mai mare elicopter care poate fi deținut de o persoană privată.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Pentru scena în care acesta îi face o surpriză Anastasiei și-i oferă o plimbare privată cu elicopterul, echipa de decoratori a amenajat interiorul aparatului de zbor cu cele mai elegante elemente în stilul personal al lui Christian Grey.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Cum spuneam și mai sus, colana sonoră a filmului e bestială. Ea fost semnată de către Danny Elfman, cel care a compus teme muzicale care au facut istorie… Veți recunoaște melodiile Witchcraft de Frank Sinatra, Beast of Burden cântată de The Rolling Stones sau I put a spell on you a lui Annie Lennox. Dar cel mai tare mi-a plăcut melodia Love me like you do a lui Ellie Goulding. Beyoncé a inregistrat cu Boots, special pentru lansarea trailerului filmului.

                Pentru a păstra fidelitatea față de carte, dar și pentru a avea atmosfera nu foarte însorită, filmările au avut loc în Vancouver, British Columbia. Deși povestea din roman se petrece în luni de vară, filmul a fost turnat începând cu luna decembrie, ceea ce a făcut ca ambianța să fie cea sumbră evocată de E.L. James în romanul său. În total, au fost folosite 55 de locații de filmare.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Cartea are un stil foarte vizual, dar problema cea mai delicată a fost găsirea celei mai corecte metode pentru a transpune gândurile Anei, care are o serie de monologuri interioare în roman. Dar, pentru că regizoarea, Sam Taylor-Johnson, e cineastă, fotografă și artist vizual, a reușit să sesizeze și să integreze în imagini elementele simbolice din carte: cravata, mașinile, Camera Roșie, cele care îl definesc pe Christian așa cum e el.

Cincizeci de umbre ale lui Grey

                Christian și Anastasia sunt doi oameni care se întâlnesc dintr-o întâmplare și ajung să descopere că fiecare devine punctul vulnerabil al celuilalt. El nu poate scăpa de ea, iar ea nu are cum să fugă de el. Este exact ca basmul Cenușăreasa. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul celui mai provocator film al anului, subtitrat în limba română:

Sper ca filmul să se lanseze pe blu-ray, versiune necenzurată. 🙂

P.S.: Chiar merită să daţi o fugă la cinema să-l vedeţi!!! 😀

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise