Focus, să înceapă jocurile…

                  Focus este un film regizat de Glenn Ficarra și John Requa. Subiectul abordează escrocii și ce fac aceștia pentru a câștiga sume consistente de bani. Am vizionat filmul la Cinema Dacia 3D Reșița de la ora 18:00. Azi a fost movie day. De la ora 14:00 m-am instalat în cinematograf și n-am mai plecat până după Focus. Azi am vizionat Băiatul din vecini și Efectul Lazarus. Puteți să-mi citiți părerea la comentariu. Pe această cale țin să le mulțumesc și organizatorilor, care mi-au dat voie să vizionez acest film gratuit. 🙂

Focus

                  Teoretic, acest film ar fi trebuit să fie un comeback al lui Will Smith în rolul de star. După eșecurile ultimelor sale 2 filme: After Earth și Winter’s tale, Will Smith avea nevoie de un film care să aibă succes la public. Dacă va avea sau nu succes vom vedea în viitor. El joacă la fel de bine cum joacă de obicei, dar mi-a plăcut la nebunie cum a jucat Margot Robbie. Dar despre ce este de fapt vorba în acest film cu escroci…

Focus

                  Nicky este un maestru al escrocheriilor, a cărui viaţă se complică când se îndrăgostește de Jess. Jess este o novice în tainele înșelăciunii și învață să devină mai mult de la Nicky. Acesta începe să îi destăinuie din secretele meseriei, însă atunci când simte că i s-au aprins prea tare călcâiele după ea, Nicky rupe relaţia şi dispare fără urmă.

Focus

                  Acțiunea se mută 3 ani mai târziu. Cei 2 se reîntâlnesc la Buenos Aires, în timpul unui circuit de raliuri cu mize uriaşe, unde află că au în comun aceeaşi ţintă şi scopul de a da o ultimă lovitură care să le asigure un trai luxos pentru tot restul vieţii. Se vor alia pentru a împărţi prada sau vor deveni rivali? Este începutul unui joc de-a şoarecele şi pisica, coloana sonoră și sunetul fiind superbe. Scenariul include și 2 twist-uri pe care n-am reușit să le bănuiesc.

Focus

                  Focus este un film care pe mine nu m-a dat efectiv pe spate, pentru că am văzut filme cu escroci mult mai reușite, dar merită văzut datorită distribuției și a twist-urilor:

Will Smith e Nicky Spurgeon („Bezea”);

Focus

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Margot Robbie este Jess Barrett;

Focus

Rodrigo Santoro este Garriga, „prada” pe care se concentrează acțiunea filmului, iar Gerald Lee McRaney este Owens, bodyguard-ul lui Garriga, care miroase orice lucru necurat.

Focus

                  Restul distribuției e neimportant, fiind de umplutură. 😀 Se pare că Focus abordează o rețetă care nu are cum să dea greș. Exact ca în cazul comediilor cu subiectul măritiș (Nuntaşi de închiriat și Cu ce-am greșit noi Doamne?), în acest caz abordează subiectul escrocherii la scară mare. Trebuie să recunosc, Focus nu m-a dat chiar pe spate deoarece eu sunt înnebunit după acțiune. Poate de aceea din cele 3 filme vizionate mi-a plăcut cel mai mult Băiatul din vecini. Dar știți ceva?! Mergeți să-l vedeți!!! Fiecare cu gusturile lui.

Focus

                  Este primul film al lui Will Smith după Bad boys 2 (2003) care primește ratingul R. Cu siguranță cei care adoră filmele cu escroci, vor adora și acest film. Mai am ceva să vă spun. În cazul în care v-a plăcut cuplul Will Smith – Margot Robbie, nu disperați! Cei 2 vor face din nou echipă în Suicide squad, care va avea premiera pe 5 august 2016. Will Smith va fi Deadshot, iar Margot Robbie va fi Harley Quinn.

Focus

                  Trebuie să recunosc: nu am vrut să vizionez Focus din cauza trailer-ului. Dar mi s-a recomandat ca fiind un film bun, așa că… mi-am zis: Ce naiba?! Hai să văd cât e de bun. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestui film subtitrat în limba română:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise