Assassin’s Creed: Codul asasinului, film vs joc

58

Assassin’s Creed e un joc care-l are ca jucător pe Altaïr Ibn La-Ahad, un membru al „Frăției Asasinilor”. Pentru a fi reacceptat în frăție, Altaïr trebuie să asasineze nouă personaje istorice din timpul celei de-a 3-a cruciade. Pentru a atinge acest obiectiv, jucătorul trebuie să adune informații despre fiecare țintă în parte, utilizând diverse metode: interogări, spionaj, furtul scrisorilor și a altor documente precum și completarea unor sarcini în schimbul informațiilor. Obiectivele secundare includ salvarea cetățenilor care sunt amenințați sau hărțuiți de gardieni în orașe, uciderea Cavalerilor Templieri și escaladarea unor turnuri sau clădiri pentru localizarea pe hartă a locurilor de interes.

Jocul are ca principal loc de desfășurare Țara Sfântă în perioada celei de-a treia cruciade. Sunt accesibile patru orașe: Masyaf (fortăreața asasinilor), Ierusalim, Acra și Damasc. Masyaf este locul de unde jucătorul primește misiunile de asasinare și de unde pornește spre celelalte trei orașe, care sunt împărțite fiecare în câte 3 secțiuni deblocate pe parcursul jocului. Între aceste orașe este prezent un teren numit „Regatul”.

Assassin's Creed

Altaïr își duce la bun sfârșit fiecare sarcină, aflând cum fiecare dintre victimele sale are legături cu Robert de Sablè și Templierii săi, care intenționează să folosească Piece of Eden pentru a controla Țara Sfântă și a aduce pace, luându-le oamenilor libera voință. Acesta află că de Sablè, profitând de asasinatele Frăției, care au adus pierderi atât de partea Cruciaților cât și de partea Sarazinilor, intenționează să convingă cele două tabere să se alieze împotriva noului inamic comun, Hashshashin. Altaïr îl ucide în luptă pe de Sablè în fața regelui creștin Richard Inimă de Leu, dar nu reușește să îl convingă pe acesta că sfârșitul războiului ar fi benefic ambelor armate. În ultimele sale cuvinte, cel mai puternic Templier îi dezvăluie lui Altaïr că stăpânul Asasinilor, maestrul Al-Mualim, este el însuși un Templier și că acesta s-a folosit de Altaïr pentru a îi elimina pe toți ceilalți, pentru a folosi puterea Piece of Eden și a conduce Țara Sfântă de unul singur. Altaïr se întoarce la Masyaf, unde găsește toți sătenii și majoritatea Asasinilor într-un fel de transă, toți slăvind numele lui Al-Mualim.

Assassin's Creed

În drumul său spre fortăreață, Altaïr este atacat de un grup de Asasini care încearcă să îl ucidă, dar e salvat de către Malik (rafiq-ul biroului Asasinilor din Ierusalim) și un grup mic de Asasini care au scăpat de sub controlul mintal al artefactului. Altaïr ajunge în grădina castelului, unde Al-Mualim folosește puterea Piece of Eden pentru a-l imobiliza și a-i dezvălui adevărata putere a artefactului și planurile sale bolnave. Altaïr reușește să reziste iluziilor create de către Al-Mualim și îl învinge pe acesta în luptă. Altaïr încearcă să distrugă artefactul, dar acesta se activează, proiectând o imagine holografică a pământului, arătând locația celorlalte comori Piece of Eden. Altaïr se hotărăște să nu distrugă obiectul, ci să îl studieze mai mult timp, dorind să afle mai multe despre originea acestuia.

Assassin's Creed

Eu am jucat 9 jocuri din această serie: Assassin’s Creed (2007), Assassin’s Creed II (2009), Assassin’s Creed: Brotherhood (2010), Assassin’s Creed: Revelations (2011), Assassin’s Creed III (2012), Assassin’s Creed IV: Black Flag (2013), Assassin’s Creed: Rogue (2014), Assassin’s Creed: Unity (2014) și Assassin’s Creed: Syndycate (2015)

Acum despre film:

De secole, ordinul Cavalerilor Templieri a căutat miticul Măr al Edenului. Ei credeau că acesta nu conține doar semințele primei nesupuneri a omului, ci și însăși cheia liberului arbitru. Dacă găsesc relicva și îi descifrează secretele, vor avea puterea de a controla libertatea de gândire a tuturor. Doar frăția numită „Asasinii” le stă în cale…

Acțiunea începe în Andaluzia în anul 1942. Inchiziția a dat în cele din urmă Spania Templierilor. Sultanul Mohamed și supușii să rezistă în continuare în Granada. Dar dacă fiul său va fi capturat, va preda orașul și Mărul Edenului. Aguilar de Nerha, un strămoș al lui Cal Lynch, depune jurământul de a onora ordinul Asasinilor. Jură să onoreze ordinul Asasinilor în lupta pentru libertate, să apere umanitatea împotriva tiraniei Templierilor și să prezerve liberul arbitru. Dacă Mărul cade în mâinile Templierilor, vor distruge tot ceea ce le va sta în cale. Protestanți, dizidenți, dreptul tuturor de a gândi liber… El jură că o să-și sacrifice viața pentru ca templierii să nu obțină acest artefact. Crezul Asasinilor?! Nimic nu este adevărat. Totul este permis. Lucrăm în întuneric pentru a sluji lumina. Noi suntem Asasinii.

Marcat de tragedie la o vârstă fragedă, Cal Lynch un criminal de carieră și un descendent al mai  multor linii de Asasini extraordinari. Acesta e condamnat la pedeapsa capitală, dar primește o neașteptată șansă de a trăi datorită activităților misterioase ale Abstergo Industries, încarnarea modernă a Ordinului Templierilor. Cu ajutorul proiectului Animus, care printr-o tehnologie revoluționară deblochează amintirile genetice din ADN-ul său, Cal este trimis înapoi în timp, în Spania secolului al XV-lea. Acolo, el trăiește experiențele rudei sale îndepărtate, Aguilar de Nerha, un membru al unei societăți secrete denumită Asasinii, care luptă pentru protejarea liberului arbitru de Cavalerii Templieri avizi de putere. Transformat de trecut, Cal începe să dobândească capacitățile fizice și cunoștințele necesare pentru a demola organizația opresivă a Cavalerilor Templieri în prezent.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Cal nu are o descendență de care să aparțină. E un suflet pierdut. S-a tot plimbat între școlile de corecție. Aguilar este o persoană care aparține Codului. Are o cauză. Urmărește acea cauză. Aparține ei… Luptă în întuneric pentru a servi lumina.

Assassin's Creed

Filmul nu e doar pentru fanii seriei de jocuri. E și pentru ceilalți spectatori. Dacă v-a plăcut filmul, cu siguranță veți dori să jucați și jocurile. De ce? Povestea din joc e diferită față de cea din film.

Mi-a plăcut la nebunie că în film au folosit elementele din joc. Abstergo Industries are aparatura numită Animus care printr-o tehnologie revoluționară deblochează amintirile genetice din ADN-ul celui conectat la aparat. Ce e diferit în film față de joc?

În joc, personajul principal când se conecta la Animus, intra într-un aparat și nu se putea mișca. În film, se conectează la un braț metalic, iar cu ajutorul regresiei, Cal trăiește experiențele rudei sale îndepărtate, Aguilar de Nerha. Ce trăiește pe moment se întâmplă și în realitate.

În rest, acțiunea din joc… Mă refer la urmăririle pe acoperișul caselor, săritul de pe o casă pe alta, cățărările pe clădiri, suitul pe turnuri pentru a vedea împrejurimile, alergatul pe sfori, asasinările, luptele corp la corp, luptele cu sabia și săriturile în gol nu lipsesc din film.

Assassin's Creed

Asasinii și Cavalerii Templieri sunt grupuri reale ale căror filosofii erau diametral opuse, iar secretul sub care trăiesc a creat multe speculații în ceea ce privește motivele lor. Asasinii se trag din dinastia Hashashins din Nizari Islam, un ordin secret condus de o figură cunoscută ca Bătrânul de pe Munte. Pe parcursul a 300 de ani, Asasinii au ucis sute de ținte importante, iar termenul „asasin” provine de la acest grup. Cruciații, care reprezintă fundalul pentru primul joc Assassin’s Creed, au considerat acest clan foarte fioros, iar legenda lor a fost amplificată în poveștile Cruciaților, spuse de Marco Polo. Cavalerii Templieri, însă, au fost un ordin creștin care a persistat timp de aproape două secole în Evul Mediu. Sancționați oficial de Biserica Catolică Romană, Templierii au avut ca membri unele dintre cele mai importante și temute figuri ale vremurilor, iar grupul a deținut o putere și influență enormă, până la dizolvarea sa în anul 1312. Dispariția sa la apogeul puterii sale a creat impresia că organizația a început să-și desfășoare activitatea clandestin, continuând să-și exercite influența.

Assassin’s Creed: Codul Asasinului imaginează o lume în care niciunul dintre aceste grupuri nu a dispărut complet, ci a dus un război lung de secole unul contra celuilalt și a hotărât cursul istoriei reale a omenirii prin acțiunile sale. În joc apar multe figuri istorice, la fel ca în film, printre care și Tomas de Torquemada, Templierul pe care Asasinii trebuie să-l oprească în cele mai sângeroase zile ale Inchiziției spaniole. În film apare Cristofor Columb. În această lume, Asasinii sunt personaje care trăiesc pe ascuns, spre deosebire de războinicul tipic al vremurilor care avea o sabie mare, purta scut și călărea. Asasinii au lame ascunse prinse de încheieturile mâinii cu fâșii din piele, și folosesc aceste arme pentru a putea ucide de aproape. Asasinii se ghidează după câteva doctrine cheie, însă una este primordială: să lucreze în întuneric în slujba luminii. Unul dintre crezurile lor este să te ascunzi la vedere. Se camuflează foarte bine. Se pricep foarte bine să se amestece în mulțime, creând apoi o mare dezordine socială, deoarece nimeni nu se așteaptă ca ei să fie acolo. Asasinii doresc să protejeze liberul arbitru, iar Cavalerii Templieri sunt interesați numai de putere și de subjugarea popoarelor libere.

Assassin's Creed

Pentru echipa de producție, cea mai mare provocare a fost să filmeze căderea liberă. Pentru coregrafia fiecărei cascadorii sunt necesare calcule nesfârșite, evaluări ale siguranței și diminuarea riscurilor, însă căderea liberă este una dintre cele mai periculoase cascadorii, deoarece aduce cu ea un element de imprevizibilitate. Într-adevăr, în era CGI, rar se filmează practic căderi libere, iar când se filmează, adesea nu sunt căderi libere reale, ci coborâri controlate pe cabluri. Astfel că, în locul unei dubluri digitale, echipa de producție l-a angajat pe alergătorul, cascadorul și gimnastul Damien Walters, care s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, executând o cădere liberă de la 38 m. Walters era deja fanul jocurilor Assassin’s Creed, iar înainte de a se alătura proiectului, începuse să se gândească deja la executarea Saltului pentru canalul său de YouTube. Damien a executat un Salt de 38 m în mod real, de pe o macara, fără cabluri, fără coardă elastică, doar o cădere liberă. Saltul a fost filmat în deșertul Almería din Spania. Walters a executat opt Salturi (începând de la 12 m până la 38 m), ceea ce nu s-a mai făcut anterior.

Secvențele de luptă din Assassin’s Creed: Codul asasinului  sunt cele mai bune secvențe de luptă pe care le-am văzut la cinema în ultimii ani. Probabil mi s-au părut așa de bune pentru că scenele au fost filmate la asfințit, iar acea lumină se potrivește crezului lor („Lucrăm în întuneric pentru a sluji lumina”). Din păcate, la un buget de 125 de milioane de dolari, nu a reușit să strângă decât 94,3 de milioane de dolari la nivel mondial, din care 43,9 de milioane de dolari doar în SUA și Canada. Din păcate, Assassin’s Creed: Codul asasinului alimenteză discuţiile despre „blestemul” ecranizărilor după jocuri video. Sunt foarte curios ce încasări va avea în China. La ei se lansează pe 10 februarie 2017. Poate îl salvează încasările de acolo, cum au salvat și adaptarea jocului video Warcraft. Oare reboot-ul Tomb Rider va avea succes sau va fi din nou un fiasco?!

Dacă doriţi să citiţi o altă recenzie a filmului Assassin’s Creed: Codul asasinului din alt punct de vedere, click AICI.

58 Comentarii
 1. Gdmofw spune

  cialis soft tabs yield – caverta amid viagra oral jelly online knot

 2. Wttwdm spune

  priligy scramble – priligy cunning cialis with dapoxetine further

 3. Tmuokn spune

  buy cheap generic clozapine – buy glimepiride 1mg online famotidine drug

 4. Kuqcwv spune

  zidovudine 300 mg brand – buy rulide 150 mg online cheap allopurinol 100mg cheap

 5. Wxajab spune

  buy lasix 100mg pills – buy captopril 25 mg generic capoten without prescription

 6. Avnqbj spune

  buy ampicillin for sale monodox pills order generic amoxicillin

 7. Gwxoub spune

  zocor where to buy zocor 10mg tablet valacyclovir 1000mg oral

 8. Qzsasi spune

  sumatriptan cheap imitrex 25mg over the counter levaquin 250mg sale

 9. Ijawwz spune

  buy esomeprazole 20mg pills order topiramate pills topamax 100mg oral

 10. Foqpsz spune

  flomax 0.2mg brand order flomax sale order celecoxib 100mg generic

 11. Xpfecc spune

  buy methotrexate pills buy methotrexate 10mg pills buy cheap generic medex

 12. Lpqrsd spune

  buy custom research papers cheap thesis binding how to write an about me essay

 13. Zqvzrj spune

  inderal 10mg sale clopidogrel 150mg pills buy cheap clopidogrel

 14. Hhjywn spune

  order tenormin without prescription buy tenormin sale order atenolol online

 15. Prfbvh spune

  buy toradol generic buy colcrys paypal buy cheap generic colchicine

 16. Zcopie spune

  lopressor for sale buy lopressor 100mg pills purchase lopressor pill

 17. Chvvqq spune

  buy flexeril no prescription buy baclofen 25mg without prescription baclofen price

 18. Zqjwkv spune

  domperidone drug sumycin canada order sumycin generic

 19. Jaipqf spune

  zestril 10mg drug prinivil without prescription prinivil online buy

 20. Toarvs spune

  buy rosuvastatin 10mg online order crestor 10mg online cheap buy ezetimibe without prescription

 21. Uullln spune

  order amlodipine 5mg for sale buy generic amlodipine amlodipine 5mg without prescription

 22. Qildol spune

  order xenical 120mg pill diltiazem generic purchase diltiazem pills

 23. Mthkfm spune

  buy chloroquine no prescription buy generic aralen online chloroquine price

 24. Aqtsfh spune

  claritin price loratadine medication claritin order online

 25. Mzhmog spune

  how to buy clarinex order clarinex online cheap buy desloratadine 5mg without prescription

 26. Xhwpvx spune

  tadalafil 10mg drug order tadalafil 5mg online cialis 5mg uk

 27. Banhrn spune

  triamcinolone 4mg drug order triamcinolone pills buy triamcinolone

 28. Sutnkg spune

  brand hydroxychloroquine purchase plaquenil generic buy plaquenil without prescription

 29. Iugvcg spune

  buy pregabalin pregabalin without prescription pregabalin 75mg ca

 30. Jcrbuy spune

  levitra us order levitra for sale buy generic levitra

 31. Cswlic spune

  ladbrokes uk real poker online slots free

 32. Hhocnv spune

  buy monodox generic buy monodox generic buy generic doxycycline 200mg

 33. Htxcdj spune

  sildenafil pill buy viagra 50mg genuine viagra

 34. Ddnrzy spune

  buy lasix without a prescription buy generic lasix 40mg purchase furosemide generic

 35. Bryidg spune

  clomid ca order clomiphene online cheap purchase clomid without prescription

 36. Fdlixz spune

  prednisolone 5mg usa prednisolone 20mg ca order prednisolone 5mg for sale

 37. Dfryqn spune

  purchase synthroid generic synthroid pills levothyroxine usa

 38. Fvlltv spune

  zithromax 500mg sale buy zithromax 250mg online cheap cost azithromycin

 39. Rudygt spune

  buy amoxiclav sale augmentin oral order augmentin online

 40. Kktddo spune

  buy ventolin tablets best antihistamine for allergic rhinitis purchase ventolin inhalator online

 41. Exwdsu spune

  isotretinoin 40mg us buy isotretinoin 10mg without prescription accutane 20mg pill

 42. Verzpj spune

  order rybelsus 14 mg online cheap order semaglutide 14mg for sale order semaglutide 14 mg pill

 43. Lchvxb spune

  rybelsus canada order rybelsus 14mg generic semaglutide 14mg canada

 44. Xokqyg spune

  cheap tizanidine tizanidine 2mg without prescription buy tizanidine

 45. Emwynn spune

  buy levothyroxine online cheap cheap levoxyl generic cheap synthroid generic

 46. Umtxoi spune

  buy generic amoxiclav amoxiclav brand

 47. Muukmo spune

  ventolin 4mg inhaler albuterol buy online purchase albuterol inhalator generic

 48. Bxksnh spune

  doxycycline online order vibra-tabs for sale

 49. Xsrkdx spune

  amoxicillin 500mg without prescription order amoxicillin without prescription purchase amoxicillin sale

 50. Bgccpo spune

  prednisolone usa buy prednisolone online omnacortil 5mg oral

 51. Nxcfjq spune

  order lasix generic order lasix 100mg online

 52. Buihoc spune

  order neurontin 100mg pills purchase gabapentin pill

 53. Hufcya spune

  purchase amoxicillin generic amoxicillin 250mg ca amoxil 1000mg without prescription

 54. Xvxmut spune

  sleep medication prescription online prescription for sleep aids

 55. Eqnjut spune

  medication that reduces stomach acid buy duricef 500mg sale

 56. Owrjjo spune

  sleeping tablets prescribed by doctors order generic provigil

 57. Buskoj spune

  claritin allergy sinus 12hr costco prescription vs over the counter allergy pills for rash

 58. Aurelian spune

  Multumesc. Excelentă comparație. Am tot citit la recenzii și toți au spus că e un mare eșec. Când am văzut această comparație m-am gândit să merg la cinema să-l vizionez. I-am acordat o șansă și chiar mi-a plăcut. Mai aveți o recenzie făcută de o fată. La ea se simte că nu a jucat jocurile și mi s-a părut că nu a fost foarte entuziasmată. Ea scrie excelent, are cam aceleași idei dar spuse altfel, dar eu prefer aceste recenzii făcute la obiect, nu bla bla bla.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata