Trăind printre demoni 2, terifiant

0

                Trăind printre demoni 2, titlu original The conjuring 2, e continuarea binecunoscutului Trăind printre demoni (2003). De regie s-a ocupat acelaşi James Wan după un scenariu scris de Wan, Charey şi Chad Hayes şi David Leslie Johnson. Ce pot să vă spun? E terifiant şi prezintă un alt caz investigat de Ed şi Lorraine Warren. Am vizionat acest horror în avanpremieră, azi de la ora 18:00 la Cinema Dacia Reşiţa şi cu această ocazie le mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie.

Trăind printre demoni 2

                În 1970, soții Warren s-au luptat cu o entitate care a pătruns într-o fermă din Harrisville, Rhode Islands. De această dată, investigatorii de paranormal Ed şi Lorraine Warren se documentează în anul 1976 despre crimele realizate de Ronald DeFeo Jr. în 13 noiembrie, 1974 în casa din Amityville. Cu siguranţă aţi auzit de acest caz, mai ales că e şi o ecranizare Amitvylle horror (2005) care are ca subiect familia Lutz. Cu două luni înainte ca familia Warren să se ocupe de cazul Amtyville, familia Lutz a fugit de acasă în mijlocul nopții afirmând că a lor casa este bântuită. Biserica i-a contactat pe soții Warren pentru a putea confirma activitatea supranaturalului.

Trăind printre demoni 2

                Cu un an înainte de familia Lutz în acea casă locuia familia DeFeo. Tânărul Ronnie și-a ucis brutal întreaga familie în acea casă. Dar a fost o furie simplă sau a fost sub influența a ceva demonic? Cercetarea pe care au făcut-o Ed și Lorraine Warren în cazul Amityville a atras atenția presei. Dar dacă la mii de km distanță o altă entitate și-ar face de cap?!

Trăind printre demoni 2

                În 1977, în Enfield, Anglia, Janet, al doilea copil din cei 4 ai familiei Hodgson începe să umble prin somn și să converseze în somn cu o entitate care-i amenință familia. Spirtul ce o posedă e Bill Wilkins, un bătrân de 72 de ani care a murit în acea casă. Dar oare chiar așa să fie? E posedată sau schizofrenică?! Oare soții Warren vor lua parte la o farsă? Veți afla doar la cinema.

Trăind printre demoni 2

Patrick Wilson și Vera Farmiga revin în rolurile lui Ed și Lorraine Warren. Față de primul film din serie, Lorraine e temătoare și protectoar, temându-se pentru viața lui Ed, care nu se dă în lături de la nimic pentru a-și proteja soția și încearcă din răsputeri să ajute această familie aflată într-o situație cumplită. Pot spune că e un super erou pentru că nu îi e frică nici de moarte și nici de demoni;

warren

Frances O’Connor e Peggy, mama copiilor, care suferă pentru că nu poate face nimic pentru a alina suferința micuței Janet;

peggy

Copiii familiei Hodgson sunt:  Janet (Madison Wolfe) 11 ani, Billy (Benjamin Haigh) 7 ani, Margaret (Lauren Esposito) 12 ani și  Johnny (Patrick McAuley) 10 ani;

Hodgson

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Simon McBurney e Maurice Groose, cel care s-a ocupat inițial de cazul Hodgson. Acesta crede cu adevărat că o entitate o posedă pe micuța Janet și strânge dovezi pentru a dovedi acest lucru;

În rolul Anitei Gregory o veți recunoaște pe Franka Potente care încearcă să dovedească că totul e o farsă.

maurice anita

                Dar cel mai tare m-a impresionat micuța Madison Wolfe care jucat extraordinar. Janet e o fetiță inocentă care încearcă să facă totul corect. La început e naivă, dar pe măsură ce acțiunea avansează devine tot mai terifiată. Dar oare chiar așa să fie? Sau joacă doar „teatru”? Nici eu nu am știut ce să cred până la final, mai ales că Lorraine nu simte decât frică și nu simte nici o entitate supranaturală.

Trăind printre demoni 2

                Scenariul e bine realizat, surprizând pe alocuri. Dar din punctul meu de vedere, meritul e al lui Wan și al celor care s-au ocupat de lumini și coloana sonoră. Trăind printre demoni 2 e cu mult mai terifiant decât prima parte. Dacă la prima parte doar am tresărit, de data asta am zbierat de 3 ori. Filmul e lung, ține 2 ore și 15 minute. După o oră m-am uitat la ceas să văd dacă mai ține mult pentru că inima îmi bătea cu putere. La finalul filmului, în timpul genericului, rulează conversația înregistrată dintre Janet și Maurice. Am fost așa de grăbit să ies cât mai repde din sală pentru a lua o gură de aer să-mi revin, încât nu am mai stat să văd și adevăratele înregistrări. Dar cu siguranță le voi vedea când filmul se va lansa pe Blu-ray.

Trăind printre demoni 2

                Ceea ce face Trăind printre demoni 2 diferit față de prima parte e scepticismul. Oare chiar e posedată? Oare casa e bântuită de o entitate? Pentru a desluși misterul, casa a fost vizitată de polițiști, reporteri, fotografi, oameni care se ocupă cu studiul paranormalului, un ventriloc care trebuia să verifice dacă vocea fetei e sau nu reală. Oricum, acest caz e inspirat dintr-un caz real și pot să spun că e cel mai bun horror pe care l-am vizionat în ultimii ani. Nu e scârbos ca alte filme de acest gen dar vă va induce pe tot parcursul filmului o senzație de stres și vă va terifia până în măduva oaselor.

Trăind printre demoni 2

                Oricum, pentru fanii filmelor horror am o veste importantă. Producătorii vor să aducă pe marele ecran un film cu călugărița care apare în film. Pentru cei care nu sunt siguri că vor să vizioneze acest film, vă las să urmăriți trailer-ul subtitrat în română. Dacă eu nu v-am convins cu acest review să mergeți să-l vizionați la cinema, poate vă convinge trailer-ul:

                Sunteți curioși cum arăta familia Hodgson în realitate? În poză de la stânga la dreapta sunt: Janet, mama lor, Margaret, Billy și Johnny.

Hodgson

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata