“Unforgettable”, obsesia trecutului

Din 28 aprilie 2017 la cinema!

0

Unforgettable este un thriller regizat de Denise Di Novi după un scenariu scris de Christina Hodson şi David Leslie Johnson.

Din distribuţie fac parte: Katherine Heigl, Rosario Dawson, Geoff Stults, Isabella Rice şi Cheryl Ladd.

Am vizionat “Unforgettable” marţi la Grand Cinema Băneasa. Filmul spune povestea unei femei divorţate, Tessa, care este bântuită de obsesii puternice şi trece printr-un amalgam de stări pe care nu le poate controla. Ea nu poate accepta că fostul soţ îşi reface viaţa cu o altă femeie şi face tot posibilul pentru a împiedica acest lucru.

Bineînţeles că subiectul pe care îl abordează filmul nu este nou şi nu aduce ceva nou, însă, chiar dacă pelicula, care reprezintă debutul regizoral al lui Denise Di Novi, a primit în presa internaţională numeroase recenzii negative, consider că merită o şansă, nefiind un film atât de rău pe cât scriu criticii americani.

“Unforgettable” începe cu Julia Banks (Rosario Dawson) care se află într-o sală de interogare a poliţiei. Fiind vizibil lovită, ea încearcă să explice ceea ce i s-a întâmplat. De aici, acţiunea se mută cu şase luni înainte de prima scenă a filmului, când Julia renunţă la funcţia dintr-o companie din San Francisco pentru a se muta alături de iubitul ei, David Connover (Geoff Stults), într-un alt oraş. Traumatizată de un trecut violent, Julia speră că va putea fi fericită alături de David şi fiica acestuia, Lily (Isabella Kai Rice). Dar lucrurile nu sunt deloc simple. Tessa (Katherine Heigl), fosta soţie a lui David şi mama lui Lily, nu acceptă faptul că soţul a părăsit-o şi vrea să îi facă Juliei viaţa imposibilă. Mai mult, când ea află că David şi Julia sunt logodiţi, obsesia ei atinge un nou nivel şi pune la cale un plan ca să îi distrugă fericirea Juliei şi să îl recupereze pe David.

Prima problemă a filmului, din punctul meu de vedere, este că ne oferă prea multe detalii încă de la început şi este foarte uşor să anticipăm ceea ce urmează să se întâmple. Mi-ar fi plăcut ca toate informaţiile aflate din prima scenă să fie dezvăluite mai târziu. Dar se pare că filmul nu vrea să ne surprindă, ci se asigură că ştim totul de la început. În opinia mea, prin această decizie, acţiunea pierde din suspans şi din tensiunea specifică genului thriller.

Distribuţia este bine aleasă. Katherine Heigl este Tessa, un fel de regină de gheaţă care are întotdeauna un look impecabil şi ne dăm seama uşor de obsesia ei nu doar pentru trecut, ci și pentru perfecţiune. Tânjeşte la o viaţă perfectă şi vom afla de unde provine această obsesie care nu o lasă să gândească clar şi care o împiedică să ducă o viaţă normală. Rosario Dawson este Julia, o femeie puternică, dar care a trecut prin multe momente grele. Îşi ascunde trecutul de teamă să nu fie percepută ca o persoană slabă, dar este măcinată de traumele care au marcat-o şi care nu o lasă să îşi găsească pe deplin liniştea. Geoff Stults este David Connover, fostul soţ al Tessei, tatăl lui Lily şi iubitul Juliei, un bărbat care se bucură de succes pe plan profesional şi care îşi doreşte să îşi refacă viaţa alături de Julia. Personajul său mi se pare destul de şters şi nu reuşeşte să impresioneze în niciun moment al peliculei.

Aşa cum am menţionat deja, “Unforgettable” reprezintă debutul regizoral al lui Denise Di Novi, un producător cunoscut pentru numeroase filme, dintre care: “Heathers”, “Edward Scissorhands”, “The Nightmare Before Christmas” şi “Crazy, Stupid, Love”. Scenariul, scris de Christina Hodson şi David Johnson, pune accent pe cele două personaje feminine principale: Julia şi Tessa. Astfel vom lua parte la o confruntare între cele două şi vom vedea cât de departe o va duce pe Tessa obsesia care nu o lasă să îşi continue viaţa alături de fiica ei, Lily.

În concluzie, “Unforgettable” nu este un film de neuitat (titlul mi se pare nepotrivit), dar este acceptabil, iar punctul forte este, cu siguranţă, distribuţia şi mi-ar plăcea să o văd pe Rosario Dawson în mai multe roluri principale deoarece se descurcă foarte bine ca protagonistă. Pelicula are premiera în România la data de 28 aprilie 2017 şi este distribuită de Freeman Entertainment. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar