Upside down, magnific

                Upside down este o poveste de dragoste dintre două persoane aflate în lumi diferite. Aţi ghicit, este şi un film SF, nu doar romantic. În primul rând, acţiunea nu se petrece în viitor, cum se întâmplă de obicei în filmele SF, ci se petrece pe o altă planetă, mai bine zis pe alte planete. Dacă v-au plăcut Cloud Atlas şi Inception, este imposibil să nu vă placă acest film. Înainte de a vă spune synopsis-ul, mă văd nevoit să fac o introducere, ca să înţelegeți cum este posibilă acţiunea din acest film.

down

                De la începutul timpului, din haos a apărut o excepţie, unul dintre cele mai mari secrete ale universului, locul în caqre există un sistem solar cunoscut cu dublă gravitaţie. (De aici vine şi titlul filmului Upside down – Cu capul in jos. În România filmul a fost tradus Între două lumi). Două planete gemene se învârt in jurul unui singur soare, dar fiecare dintre ele cu puterea ei de atracţie. În această lume poţi să cazi în sus şi te poţi ridica în jos. Cum este posibil aşa ceva? Sunt 3 trei legi de bază ale gravitaţiei duble care trebuie ştiute:

nice

                1. Toatã materia, fiecare obiect este atras numai forţa de gravitaţie a lumii de care aparţine, şi nu de cealaltă;

                2. Greutatea unui obiect poate fi echilibrată folosind materie din lumea opusă, numită materie inversă;

                3. După câteva ore de contact materia de contact şi materia inversă iau foc.

                Este aproape imposibil să nu înţelegi filmul dacă ştiţi cele 3 legi enunţate mai sus.

upside down

                Şi acum să revin la synopsis. După cum ştiţi, sunt 2 lumi, cea de jos şi cea de sus. Lumea de sus s-a dezvoltat, pe când lumea de jos a rămas săracă. Legătura dintre cele 2 lumi este asigurată de un turn care aparţine companiei „Transworld”. Adam trăieşte în lumea de jos, de pe o zi pe alta, dar este un romantic incurabil. În timp ce merge să caute praf roz, face cunoştinţă cu o fată din lumea de sus, pe nume Eden. Astfel începe o poveste de dragoste, care din păcate se termină tragic, Eden fiind rănită, iar Adam încercând să se împace cu ideea că a murit. Însă la 10 ani după acest eveniment, Adam o zăreşte pe Eden la televizor, dându-şi seama că nu a murit. Astfel face tot posibilul să se angajeze la Transworld, pentru a reuşi să o întâlnească. Din păcate, Eden şi-a pierdut memoria din cauza accidentului, dar pe Adam nu-l va opri nimic să o recucerească.

transworld

                Eu am revăzut filmul 3D. Imaginile sunt spectaculoase, dar problema e că acţiunea filmului se pierde la un moment dat. Regizorul şi scenaristul lui Upside down este argentinianul Juan Solanas. Oricum scenariul este original, ideea foarte bună, dar totuşi stau să mă întreb, ce ar fi ieşit dacă era un alt regizor?

up

                Oricum, ca idee, povestea din film seamănă cu povestea de dragoste dintre Romeo şi Julieta, care făceau parte din 2 familii care se urau de moarte şi a căror iubire era imposibilă.

love

                Dar cine sunt actorii din rolurile principale?

– Jim Sturgess este Adam Kirk;

jim

– Kirsten Dunst este Eden

Nu uita sa citesti

kristen

– Timothy Spall este Bob Boruchowitz, colegul de muncă al lui Adam din Transworld. Tot el este cel care-l ajută să se întâlnească cu Eden;

bob

– Jayne Heitmeyer este directorul executiv;

executive director

– Blu Mankuma este Albert, cel care a avut grijă de Adam când a rămas orfan. Este ca un tată pentru el.

albert

                Mai este  o problemă la acest film. Cei 2 actori din roluri  principale nu prea se potrivesc. Nu există acea forţă de atracţie dintre cei doi. Gândiţi-vă ce bine se potriveau Tobey MacGurie şi Kristen Dunst în Spider-man sau Andrew Garfiel şi Emma Stone în The Amazing Spider-man. Din păcate, în Upside down lipseşte acel ceva.

kiss

                Dar per total nici nu prea contează. Este o poveste de dragoste originală care merită urmărită de orice cinefil, cel puţin o dată.

end

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul filmului subtitrat în română:

                 Filmul a apărut şi în România, din păcate, doar pe DVD. Pentru cei ce vor filmul pe format blu-ray sau blu-ray 3D, trebuie să-l cumpere din străinătate. Eu unul, filmele care mă interesează şi nu au apărut la noi în formatul pe care mi-l doresc, le cumpăr de pe amazon.

dvd

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise