“Warcraft”, bătălia dintre oameni și orci a început

0

“Warcraft” este un film american regizat de Duncan Jones după un scenariu scris de Jones, Charles Leavitt și Chris Metzen.

Din distribuție fac parte – Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Robert Kazinsky și Daniel Wu.

“Warcraft”

După cum, probabil, știți deja, “Warcraft” are la bază jocurile video create de Blizzard Entertainment. Seria cuprinde cinci jocuri: “Warcraft: Orcs & Humans”, “Warcraft II: Tides of Darkness”, “Warcraft III: Reign of Chaos”, “World of Warcraft” și “Hearthstone: Heroes of Warcraft”. Nu sunt o fană a jocurilor video, însă eram foarte curioasă să aflu ce poveste ne aduce regizorul Duncan Jones pe marile ecrane. Având în vedere că lumea “Warcraft” reprezenta un tărâm necunoscut pentru mine, pot spune că filmul nu m-a dezamăgit.

“Warcraft”

Departe de a fi o capodoperă, “Warcraft” este un film care pune accentul pe efecte speciale și creează cu succes o lume nouă în care oamenii trebuie să lupte împotriva orcilor pentru a-și proteja căminul. Ca multe producții care intră în categoria fantasy, scenariul reprezintă un mare minus al filmului, fiind simplu și, pe alocuri, lipsit de originalitate.

“Warcraft”

Să vedem, mai întâi, despre ce este vorba în “Warcraft”. Filmul prezintă începutul conflictului dintre oameni și orci. Lumea orcilor, Draenor, este distrusă, iar orcii trebuie să facă un plan pentru a supraviețui. Soluția vine din partea lui Gul’dan, un vrăjitor orc, care reușește să deschidă o poartă spre Azeroth, tărâmul oamenilor, iar, astfel, el împreună cu o parte din orci vin în această nouă lume pentru a-și face un cămin.

“Warcraft”

Dar Azeroth este nu numai tărâmul oamenilor, ci și al elfilor și al gnomilor, iar împreună trăiesc în pace și armonie. Lucrurile se schimbă odată cu sosirea orcilor, iar regele Llane, cavalerul său Lothar, magicianul Medivh și învățăcelul Khadgar trebuie să protejeze Azeroth de atacul orcilor. O șansă importantă de a-i învinge pe orci vine de la Garona, o sclavă (jumătate orc, jumătate om), care pare dispusă să își trădeze poporul în schimbul libertății sale.

La scurt timp, Durotan, un lider al orcilor, își dă seama că Azeroth ar putea avea aceeași soartă ca Draenor și cu ajutorul Garonei încearcă să formeze o alianță cu oamenii.

“Warcraft”

După cum am spus deja, consider că scenariul reprezintă un minus al filmului. Mi-ar fi plăcut să se pună mai mult accent pe scenariu și personaje. Ceea ce mi-a apreciat este faptul că avem în ambele tabere – oameni și orci – atât eroi, cât și personaje negative.

“Warcraft”

În ceea ce privește celelalte creaturi, deși avem și elfi și gnomi, aceștia sunt puși pe un plan secund, în centrul atenției aflându-se orcii. Au existat numeroase discuții, în presa internațională, cu privire la orcii pe care îi vom vedea în “Warcraft”, iar regizorul a declarat că orcii din acest film vor fi mai bine reprezentați decât în “Lord of the Rings”. Probabil că nu veți fi de acord cu mine, însă eu prefer orcii din franciza lui Peter Jackson. O diferență importantă între cele două tipuri de orci, în afară de cele legate de aspect, se referă la faptul că în “Lord of the Rings” nu aveam orci buni, ei reprezentau personajele negative, iar eroii luptau împotriva lor. În schimb, în “Warcraft” avem eroi și în rândul orcilor. Mai mult decât atât, aici, orcii nu mai sunt creaturi fără minte, ci ființe inteligente, cu familii și idealuri. Așadar, se poate observa o evoluție a orcilor în filmul regizat de Duncan Jones. Cu toate acestea, prefer orcii din “Lord of the Rings”, poate pentru faptul că, în cele trei filme, iar apoi în trilogia “The Hobbit”, povestea și acțiunea sunt construite coerent și clar de Peter Jackson, punând accentul pe ceea ce contează cel mai mult într-un film, din punctul meu de vedere, anume scenariul.

Revenind la “Warcraft”, consider că distribuția este foarte bine aleasă. Travis Fimmel se descurcă excelent în rolul lui Sir Anduin Lothar, conducătorul Alianței, fiind un personaj carismatic și curajos, care face tot posibilul pentru a proteja regatul.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

“Warcraft”

Paula Patton este Garona Halforcen, o femeie pe jumătate orc, pe jumătate om, care a avut o copilărie tristă, pierzându-și mama la o vârstă fragedă. Ea trebuie să se decidă cui îi este loială și care este locul său – în lumea oamenilor sau în cea a orcilor.

“Warcraft”

Ben Foster este Medivh, gardianul tărâmului oamenilor, care își folosește puterile magice pentru a proteja regatul.

“Warcraft”

Dominic Cooper este regele Llane Wrynn, un om devotat regatului său.

“Warcraft”

Toby Kebbell este Durotan, liderul protagonist al Hoardei. Durotan este un orc nobil, care luptă pentru siguranța poporului său și pentru dreptate.

“Warcraft”

Ben Schnetzer este Khadgar, un tânăr cu puteri magice, care încearcă să descopere cum au venit orcii pe tărâmul oamenilor.

“Warcraft”

În ceea ce privește efectele speciale, ele reușesc să aducă cu succes la viață universul “Warcraft”. Chiar dacă nu sunt consistente pe tot parcursul filmului, efectele vizuale reușesc să țină publicul în universul creat.

În concluzie, “Warcraft”, poate, nu o să mulțumească pe toată lumea, însă cred că merită o șansă. Producătorii se gândesc deja la un sequel, însă vom vedea dacă vor decide să continue aventurile din tărâmul Azeroth.

“Warcraft” poate fi vizionat în cinematografele din țară – din 10 iunie 2016 în 3D și IMAX 3D. Filmul este distribuit de Ro Image.

poster

[review]

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata