12 încercări, un joc de-a șoarecele și pisica

0

             12 încercări, titlu original 12 rounds, e un film regizat de regizorul Die Hard 2, Renny Harlin. Scenariul a fost scris de Daniel Kunka. Filmul a fost produs de studiourile WWE și-l are în rol principal pe luptătorul WWE John Cena, care se află la al doilea rol principal după The marine (O luptă personală). Fiind realizat cu un buget de 17 milioane de dolari și lansat în 2009, 12 încercări abia și-a scos bugetul. Deși nu a fost un succes, s-au mai realizat 2 continuări lansate în 2013 și 2015.

12 încercări

             Ofiţerul din New Orleans Danny Fisher și partenerul său, Hank Carver, sunt solicitaţi de FBI să-i ajute să împiedice un hoţ genial pe nume Miles Jackson să dispară cu o pradă de multe milioane de dolari. Problema e că… iubita infractorului, Erica Kessen, este ucisă în mod accidental de o mașină. Un an mai târziu, evadând din închisoare, Miles Jackson începe să-și pună în aplicare planurile diabolice de răzbunare împotriva ofițerului devenit detectiv, care l-a capturat și care a jucat un rol important în moartea Ericăi.

12 încercări

             Miles o răpește pe Molly Porter, logodnica lui Danny. Pentru a o salva, Danny trebuie să rezolve o serie de sarcini, enigme și puzzle-luri aproape imposibil de soluţionat, de-a lungul a 12 runde. Cum se va termina acest joc de-a şoarecele şi pisica şi care e de fapt scopul lui Miles veţi afla urmărind filmul.

12 încercări

John Cena e detectivul Danny Fisher, care dacă vrea să-şi salveze iubita, trebuie să joace  un joc  cu 12 runde;

danny

Ashley Scott e Molly Porter, logodnica răpită a lui Danny;

molly

Aidan Gillen, cunoscut din serialul Game of thrones e Miles Jackson, un hoţ şi un traficant de arme genial;

miles

Brian J White e Hank Carver, partenerul lui Danny;

hank

Steve Harris şi Gonzalo Menendez sunt agenţii FBI George Aiken şi Ray Santiago. Cei 2 sunt parteneri şi se ocupă de acest caz.

fbi

            12 încercări e genul de film de la care nu trebuie să aveţi aşteptări. E un film de acţiune care profită de scene de acţiune: urmăriri de maşini, oprirea unui tramvai fără frâne, un elicopter, accidiente şi bineînţeles… Nu lipsesc împuşcăturile. Cena nu e cine ştie ce actor, dar i se potrivesc de minune astfel de roluri. Luptătorul de wrestling, căci aceasta e meseria de bază a lui Cena, încearcă s-o ia pe urmele lui Dwayne „The Rock” Johnson și să devină actor. Oricum, filmul pare mai degrabă un film cu furturi de mașini decât un thriller propriu zis. Pentru cei care vor acțiune la superlativ și pe care nu îi interesează jocul actoricesc sau scenariul, aceasta e o alegere excelentă. Pentru cei mai pretențioși însă… Țin să le spun că Cena nu e extraordinar. Dar nici adversarul său nu se descurcă mai bine, deși îl prind rolurile negative. Miles e genul de personaj negativ pe care cu siguranță îl veți urî.

12 încercări

            Din punctul meu de vedere, 12 încercări a fost salvat de regizor. Deşi nu a avut un scenariu extraordinar, a reuşit să îmbine cu succes scenele de urmăriri şi cele dramatice astfel încât să vă facă să nu vă dezlipiţi ochii de la film şi să îl trăiţi la intensitate maximă. Nu e un film de genial, dar are nişte întorsături de situaţie superbe. Acum 7 ani, când am vizionat filmul, mi-a plăcut extrem de mult şi nu eram aşa de critic. Dar între timp, mi-am mai schimbat gusturile.

12 încercări

            E un film la care trebuie să vă faceţi aprovizionarea cu popcorn, să vă lăsaţi pe spate şi să savuraţi cele 12 încercări în acest joc pe viaţă şi pe moarte. E un film care îşi va găsi drumul pe lista voastră de plăceri vinovate.

            12 încercări s-a lansat în România pe DVD şi Blu-ray. Eu am achiziţionat filmul pe Blu-ray pentru că a avut un preţ de 30 lei şi nu am putut să ratez o asemenea ofertă. Filmul conţine şi bonusuri care din păcate nu sunt traduse în limba română.

12 încercări

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar