2 guns, echipa explozivă

                2 Guns nu a avut un buget exagerat, 60 milioane de dolari, puțin mai mult decât suma pe care o fură de la bancă Robert și Michael (43 milioane dolari). Planul era să-l doboare pe traficantul de droguri mexican Pai Greco. Singura problemă? S-au înșelat amarnic. Au găsit la bancă mult mai mulți bani, drept pentru care toată lumea vrea acum să pună mâna pe ei: un anume Earl de la CIA, ofițerul Harold Quince de la Office of Naval Intelligence, oamenii lui Papi etc. Partea cea mai frumoasă este că timp de 12 luni, Trench și Stigman au lucrat împreuna sub acoperire, fără să știe unul că amândoi sunt de aceeași parte a legii. Bobby Trench este ofițer DEA (Drug Enforcement Administration), Marcus Stigman a lucrat sub acoperire ca membru al ONI (Office of Naval Intelligence).

1

                În momentul în care lucrurile o iau razna, Trench și Stigman sunt brusc dezavuați de către superiorii lor. Acum că toată lumea vrea ca ei sa ajungă în închisoare sau în pământ, singura lor soluție este să se bazeze unul pe celălalt. Din nefericire pentru urmăritorii lor, din cauză că băieții buni au petrecut ani de zile pretinzând a fi răi, au învățat și câteva trucuri de-a lungul timpului. Cei 2 sunt forțați să colaboreze pentru a scăpa cu viață și a-și dovedi nevinovăția.

2

                Regizorul islandez Baltasar Kormákur, regizor care a regizat și Contraband, a reușit să mai realizeze un thriller de acţiune reușit. Pelicula este plină de răsturnări de situaţie. Poate prea multe, dar umorul e în doze optime. Sunt câteva scene care vă vor surprinde: mexicanii se distrează trăgând în găini îngropate până în gât, iar şeful cartelului are un taur pe care-l foloseşte ca instrument de tortură.

3

                Cei 2 parteneri Bobby și Marcus îmi amintesc de cei 2 polițiști din seria Armă mortală, în care Martin Riggs făcea echipă cu Roger Murtaugh. Din păcate această serie n-a fost editată complet în România. Actorii care dau viață personajelor?

Denzel Washington este Bobby Trench, un ofițer DEA care are o aventură cu polițista Deb (Paula Patton);

love

Mark Whalberg este Marcus Stigman, partenerul lui Bobby, care face parte din Oni. El este un șmecheraș care nu agreează acest parteneriat. De fapt, niciunul din ei nu-l agreează, dar nu au ce face. Cei 2 se potrivesc de minune, iar la replicile lor cu siguranță vă veți distra.  Wahlberg pare un copil care, dintr-o dată, s-a făcut mare şi descoperă că-şi poate realiza toate „visurile” copilăriei: face cu ochiul chelneriţelor, sparge bănci, trage cu o armă cu lunetă, împuşcă găini;

marcus

Bill Paxton este Earl, un agent CIA corupt. O parte din banii furați erau ai lui. El joacă rolul psihopatului, este înfricoșător și imprevizibil. Earl întreabă pe toţi cei care-i ies în cale unde sunt banii angajatorului său; dacă nu primeşte răspunsuri, îşi brutalizează şi torturează victimele. Pasiunea nedeclarată a lui Earl este ruleta rusească, adaptată într-o manieră proprie;

earl

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

James Mardsen este ofițerul Harold Quince, un alt ofițer corupt. Acesta vrea să-l omoare pe Stigman pentru că știe adevărul despre bani;

quince

Edward James Olmos este traficantul de droguri mexican Papi Greco.

papi

                De fapt, rolul principal în 2 guns îl au banii. Toată acțiunea se învârte în jurul lor. Banii au puterea de a corupe şi nimeni nu le scapă: şeful cartelului de droguri, poliţiştii, CIA, Marina,  toţi fiind implicaţi într-un joc al aparenţelor şi al trădărilor, la finalul căruia nu supravieţuieşte mai nimeni. Spre final, Trench reuşeşte să-i îndese într-o maşină de colecţie, iar ce se întâmplă cu cele 43 milioane de dolari veți afla doar urmărind filmul.

4

                Prea multe nu mai sunt de zis. Vă las să vizionați trailer-ul filmului:

                2 Guns este o comedie de acțiune, al cărei scenariu a fost inspirat dintr-o revistă de benzi desenate. Este un film plin de faze condimentate: împușcături, explozii, urmăriri cu mașini, bani, twist-uri. Merită să-l vizionați și dacă vă place, merită să-l aveți la colecție pentru că-l puteți revedea oricând aveți chef. Filmul rulează pe HBO, iar pentru cei care-și cumpără filme originale, 2 Guns s-a lansat și la noi pe DVD și blu-ray.

BD

Cumpără DVD           Cumpără BD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise