0

A Man Called Otto este un film regizat de Marc Foster după un scenariu scris de David Magee.

Din distribuție fac parte: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller și Manuel Garcia-Rulfo.

***

Am văzut A Man Called Otto la Cinema City – AFI Cotroceni, la invitația primită de la IntercomFilm. Tom Hanks este unul dintre actorii mei preferați și așteptam cu nerăbdare să văd acest film. Recunosc că nu am apucat să citesc cartea, iar povestea m-a surprins și m-a emoționat foarte mult.

A Man Called Otto, care are la bază romanul de succes A Man Called Ove, spune povestea lui Otto Anderson (Tom Hanks), un bărbat morocănos care suferă teribil după moartea soției și nu mai vede niciun scop în viață.

Forțat să se pensioneze după ce a lucrat decenii ca inginer, Otto își pierde singura activitate care îi mai ținea mintea ocupată.

El își petrece fiecare zi asigurându-se că toată lumea din comunitatea lui respectă regulile. Acestea sunt permisele de parcare atârnate la vedere, curți îngrijite și aruncarea gunoiului în recipientele adecvate. Otto abia așteaptă să găsească ceva în neregulă. Oamenii sunt, din punctul lui de vedere, nepăsători. Vecinii săi încearcă să stea departe de mânia lui Otto.

Otto
Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Lucrurile se schimbă atunci când Marisol (Treviño), o femeie însărcinată, soțul ei – Tommy (Manuel Garcia-Rulfo) și fetele lor adorabile se mută peste drum.

La început, Marisol este derutată de bătrânul morocănos. Ea nu înțelege de ce este mereu atât de supărat. Interacțiunile lor devin mai frecvente, deoarece familia ei are întotdeauna nevoie de ajutor. Marisol realizează că, în ciuda exteriorului său dur, Otto are un suflet mare.

În timp ce Otto se gândește continuu la diverse modalități de a-și pune capăt vieții, un agent imobiliar nemilos (Mike Birbiglia) ia în vizor mica comunitate.

A Man Called Otto este povestit în două linii temporale. El își amintește cum și-a întâlnit soția, Sonia, atunci când erau foarte tineri, și astfel aflăm evenimente importante din viața celor doi. Această relație a fost centrul lumii lui Otto. Evenimentele tragice l-au transformat în persoana irascibilă din prezent. Marisol trebuie să deblocheze trecutul secret al lui Otto pentru a obține o perspectivă asupra personalității sale.

Marisol

Aceste două povești ancorează filmul. Otto își ascunde durerea de ceilalți. Marisol îl va influența pozitiv, căci ea este persoana care își spune părerea și nu va fi redusă la tăcere. În plus, mâncarea ei delicioasă mexicană este, desigur, mai bună decât preparatele din carne și cartofi ale lui Otto. Regizorul Marc Forster (Monster’s Ball, World War Z) pune accent pe diferențele care ne unesc.

A Man Called Otto accesează mai multe teme, cum ar fi: durerea pierderii unei persoane iubite, diferențele culturale, dar și drepturile persoanelor homosexuale și transgender. De asemenea, abordează sinuciderea cu o ușoară notă de comedie. Depresia poate părea de nedepășit. Nu e nicio rușine să accepți ajutorul. Toată lumea are nevoie de o mână atunci când a căzut și simte că nu se mai poate ridica.

Distribuit de IntercomFilm, A Man Called Otto a ajuns în cinematografele din țară. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata