Flatliners, joaca cu moartea

                Dincolo de moarte, titlu original Flatliners, este un thriller realizat în 1990, regizat de Joel Schumacher. Flatliners este un thriller inteligent şi plin de originalitate, care experimentează cele câteva minute între oprirea inimii şi moartea omului. Concepută ca un experiment al unor studenţi medicinişti pentru a afla dacă există viaţă după moarte, oprirea controlată a inimii devine un coşmar pentru cei care trăiesc acel moment pentru că sunt puşi să se confrunte cu greşelile trecutului.

1

                V-ați întrebat vreodată dacă există viață după moarte? Dacă da, urmăriți acest film SF care încearcă să exploreze ceea ce ne întrebăm de foarte mult timp. Cinci studenți la medicină folosesc știința medicală într-o încercare de a afla ce se află după moarte. Filozofia nu a reușit. Religia nu a reușit. Acum e rândul științei. Omenirea merită să știe.

2

                Nelson își convinge patru dintre colegii săi de la Facultatea de Medicină: Joe Hurley, David Labraccio, Randall Steckle și Rachel Mannus să îl ajute să descopere ceea ce se află dincolo de moarte. Prin procedee medicale, lui Nelson i se întrerupe activitatea cardiacă timp de un minut înainte ca prietenii lui să înceapă să-l resusciteze. În timp ce era „mort”, el trăiește un fel de viață de apoi. El vede o viziune a unui băiat pe care l-a agresat când era copil, Billy Mahoney. Astfel, trebuie să-și înfrunte demonii interiori.

3

                În curând, și ceilalți încearcă acest periculos experiment în următoarea ordine: Joe, David și Rachel. Dar, deși pare că au câștigat mai mult decât își propuseseră inițial, trecutul pur și simplu dă buzna peste ei, bântuindu-i. Fiecăruia i se relevă păcatul cel mai grav pe care l-a săvârșit. Ei decid să-și împace conștiința înainte de a fi prea târziu.

4

                În rolurile principale îi veți recunoaște pe:

Kiefer Sutherland este Nelson Wright. El trebuie să se confrunte cu Billy Mahoney, un copil pe care l-a agresat în trecut;

nelson

William Baldwin este Joe Hurley. În viața de apoi experimentează o secvență de viață de apoi erotică;

joe

Kevin Bacon este David Labraccio. În viața de apoi are o viziune a unei fetițe de culoare, Winnie Hicks, pe care a agresat-o în școală;

david

Julia Roberts este Rachel Mannus. Ea va fi bântuită de amintirea tatălui ei care s-a sinucis atunci când ea era copil;

rachel

Oliver Platt este Randy Steckel. El este singurul care nu experimentează viața de apoi.

randy

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

                Cei trei bărbați încep să aibă halucinații, care sunt legate de viziunile lor din viața de apoi. Nelson este bătut fizic de două ori de Billy Mahoney. Joe, care urmează să se căsătorească, este bântuit de înregistrări video ale relațiilor sale sexuale cu alte femei. David o întâlnește pe Winnie Hicks într-un tren și ea îl ironizează verbal așa cum făcuse și el.

5

                Ce au spus critcii americani despre Flatliners?

1. Caryn James a scris: „atunci când își asumă proprii termeni de stil, Flatliners este foarte distractiv. Spectatorii post să urmărească instant acțiunea sau chiar să ridiculizeze moartea. Abordarea atmosferei nu admite un teren mai de mijloc.”

6

2. Criticul Roger Ebert a lăudat filmul ca „un thriller original și inteligent, bine regizat de Joel Schumacher” și a numit distribuția „talentați actori tineri, [care] umplu umbrele cu amestecul puternic de intensitate, teamă și încredere”. Dar Ebert a criticat Flatliners pentru „manipularea intrigii care este nedemnă de strălucirea temei sale. Eu doresc doar să se fi restructurat, astfel încât să nu fim nevoiți să trecem prin aceeași criză de atâtea ori.”

7

3. Rita Kempley de la Washington Post a apreciat filmul, numindu-l „o oprire a inimii, casa incredibil de bântuită a unui film care reia de acolo unde au rămas Dracula și Dante și unde a început CPR…. Deși are excesele sale, Flatliners aduce o anumită căldură răcelii deceniului.”

8

                Flatliners a primit o nominalizare la premiile Oscar pentru cel mai bun mixaj sonor. Cu un buget de 26 milioane de dolari, Flatliners a avut încasări în SUA de 61,5 milioane de dolari și 141 milioane de dolari la nivel mondial.

9

                Flatliners vă va cuceri prin tensiunile scenelor, ale personajelor, prin momentele surprinzătoare care vă vor lăsa fără cuvinte. Decorurile sumbre mențin starea des stres. Din punctul meu de vedere, este unul din cele mai bune filme ale celor 5 actori care se aflau la apogeul carierei. E un film de urmărit seara târziu și sistemul home cinema să fie dat destul de tare încât să vă speriați. Este un film pe care veți dori cu siguranță să-l revedeți.

10

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul filmului Flatliners, tradus sugestiv, Dincolo de moarte:

https://www.youtube.com/watch?v=arnWm7SL3Kc

                Flatliners s-a lansat în România pe blu-ray. Cine-l vrea la colecție: mai este de cumpărat în magazinele DIVERTA‚ și costă doar 20 de lei.

BD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise