The Karate Kid, un remake jos pălăria

                The Karate Kid este remake-ul filmului cu același nume din 1984. Filmul este regizat de Harald Zwart. Producţia e asigurată de Jerry Weintraub, Will Smith, Jada Pinkett Smith, James Lassiter şi Ken Stovitz. Scenariul a fost scris de Christopher Murphey, iar povestea poartă semnătura lui Robert Mark Kamen. Producătorii executivi sunt Dany Wolf, Susan Ekins şi Han San Ping. Directorul de imagine este Roger Pratt, BSC. Scenografia e asigurată de François Séguin, iar montajul de Joel Negron. Designerul de costume este Han Feng. Co-producătorul este Solon So. Muzica este compusă de James Horner, iar aranjamentul muzical este asigurat de Pilar McCurry.

1

                The Karate Kid (1984) a fost un film despre învățarea artelor marțiale. Filmul arăta povestea lui Daniel, un adolescent orfan de tată, care este forțat de împrejurări să învețe karate pentru a-și apăra onoarea în fața prieteni sale, Ali, dar și pentru a se apăra de mai marii liceului, cărora le-a trezit antipatia. Maestrul Miyagi este cel care îi ghidează fiecare pas în taina artelor marțiale, pentru a se apăra și a putea dobândi disciplina și știința unei arte a autocontrolului și forței. Curajul și încrederea în sine încep să apară treptat și Daniel reușește să se impună în fața „băieților răi” din liceul său. Acest film clasic a avut parte de 3 continuări. În The Karate Kid – part II (1986), Daniel îl însoțește pe maestru într-o călătorie în Okinawa, iar drumul este plin de surprize neplăcute și adversari mai vechi. În ceea privește subiectul din The Karate Kid – part III (1989), vechii dușmani reapar și caută răzbunare pe Daniel și maestru. În 1994 s-a lansat și ultima continuare a acestui clasic intitulat The next Karate Kid, în care noua elevă a maestrului Miyagi este Julie Pierce.

2

                De această dată, în rolul principal este Dre Parker. După ce mama lui acceptă un loc de muncă în China, Dre Parker, un baiat în vârstă de 12 ani, este forțat să se mute de la Detroit la Beijing. Necunoscând limba chineză și tradițiile acestei țări, copilul se confruntă cu probleme de adaptare și intră în conflict cu un coleg de scoală violent pe nume Cheng, atunci când devine prieten cu frumoasa Meiying. Diferențele culturale fac improbabilă prietenia dintre Meiying și Dre Parker, deși cei doi copii se plac reciproc, însă Cheng este atât de gelos pe relația celor doi colegi încât îl hărțuiește și-l umilește constant pe american în fața tuturor colegilor de școală.

3

                Dl. Han, omul care se ocupă cu întreținerea blocului în care trăiește Dre, este impresionat de necazurile băiețelului și decide să-l învețe kung fu, secretele autoapărării. Arta kung fu trebuie folosită pentru cunoaștere personală, pentru apărare. Astfel, pentru a-și recâștiga încrederea de sine, Dre Parker învață kung fu pentru atingerea unei stări de calm, maturitate și, bineînțeles, pentru a câștiga competiția la care a fost înscris.

4

                Apropourile la seria cu Ralph Macchio și Pat Morita nu lipsesc, dar compatibilitatea dintre Jaden Smith și Jackie Chan este evidentă. Împreună, ei fac o echipa sudată, legată bărbătește prin empatie și umor. Chiar dacă nu-l îndrăgiți pe Jaden, nu prea are cum să nu vă fie simpatic puștiul, care e chiar talentat. A moștenit de la tatăl săi ochii blânzi de om bun și de la mama sa ambiția.

5

Jaden Smith este Dre Parker, un băiat din Detroit care este bătut de un student kung fu și trebuie să învețe să se apere;

dre

Jackie Chan este dl. Han, omul care se ocupă cu întreținerea și-l învață pe Dre tehnicile kung fu;

han

Taraji P. Henson este Sherry Parker, mama lui Dre. Este foarte protectivă cu Dre;

Sherry

Wenwen Han este Meiying, fata cu care Dre leagă o prietenie frumoasă și din cauza căreia are loc conflictul între Cheng și Dre;

Meiying

Zhenwei Wang este Cheng, băiatul care-l chinuie pe Dre și este învățăcelul maestrului Li;

Nu uita sa citesti
Related Posts

cheng

Yu Rongguang este maestrul Li, un profesor de Kung Fu care-și învață copii să fie nemiloși cu inamicii.

li

                Văzând și quadrologia originală Karate Kid, nu mă pot abține să fac câteva paralele. Remake-ul Karate Kid este o variantă puțin diferită față de cea din 1984. Se pune accent foarte mult pe diferențele culturale dintre SUA și China. Violența este și ea adusă la zi. Dre ia bătaie în acest remake cât a luat Daniel Larusso în primele trei părți ale francizei.

6

                Jackie Chan este înlocuitorul lui Pat Morita, moșneagul cel hâtru din pelicula originală. Dacă până acum Jackie Chan era doar tipul care îi bătea pe toți și reușea să ne facă să zâmbim prin tehnica sa combativă, în The Karate Kid, Chan este mai matur și mai filosof. Este cel mai serios rol al lui Chan și prin el ne dovedește că poate fi și actor, nu doar cascador care să împartă pumni și picioare în stânga și-n dreapta.

7

                Trebuie să recunosc, ultimele 30 minute ale filmului sunt cele mai spectaculoase. Coloana sonoră este excelent aleasă, iar puștiul Jaden Smith este total. Poveste lui Han vă va emoționa până la lacrimi, iar acting-ul e excepțional. Nu l-ați văzut încă? Merită să-i acordați o șansă! The Karate Kid este încântător și cu siguranță veți aplauda.

8

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestui film despre arta kung fu:

                The Karate Kid s-a lansat în România pe DVD și blu-ray. Deși pe coperta blu-ray-ului scrie că filmul are sunet 5.1, el are DTS-HD 5.1. Îl găsiți în magazinele DIVERTA pe blu-ray la prețul de 20 de lei.

bd

P.S.: Aștept cu nerăbdare The Karate Kid 2.

*Atenție spoiler*

                Finalul îl ştiţi din 1984. Atâta doar că nu mai e vorba de lovitura cocorului, ci de lovitura şarpelui, dar tot într-un picior.

9

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise