Cruel intentions, legături primejdioase

                Tentația seducției, titlu original Cruel Intentions, este o dramă americană din 1999, regizată de Roger Kumble. Pelicula este o adaptare a romanului epistolar din secolul al XVIII-lea, Legăturile primejdioase (Les dangereux liaisons). Filmul a pornit ca un proiect independent cu un buget foarte mic și a fost preluat ulterior de Columbia Pictures. A avut ulterior două urmări: Tentația seducției 2 (a cărui acțiune se petrece cu câțiva ani înainte de evenimentele din prima parte) și Tentația seducției 3, ce o are drept personaj principal pe Cassidy Merteuil, verișoara lui Kathryn. Deși nu a reprezentat un succes uriaș de box-office, filmul a avut încasări de aproximativ 39 de milioane de dolari. Din cele două continuări nu merită vizionată decât Tentația seducției 2 (care din păcate nu s-a lansat în România), pentru că partea a 3-a e o porcărioară de zile mari.

1

                Spre deosebire de alte ecranizări ale cărții, acțiunea filmului este plasată în lumea adolescenților bogați și plicitisiți din New York-ul sfârșitului de secol XX. Cinica Kathryn Merteuil face un pariu cu fratele ei vitreg, Sebastian Valmont, ce presupune seducerea inocentei Annette Hargrove, care și-a propus să rămână virgina până când va cunoaște dragostea adevărată. În ce constă pariul? Dacă Sebastian nu va reuși să o cucerească pe fermecătoarea Annette, Kathryn se va alege cu fabuloasa lui mașină, un Jaguar din 1956. Dar dacă acesta își va atinge scopul, va obține dragostea singurei femei pe care știe ca nu o poate avea: Kathryn.

2

                Însă în jocul seducției, unde orice metode sunt permise, există o singura interdicție: să nu te îndrăgostești…

3

                Cruel intentions este un film extraordinar care dă o lecție tuturor celor ca Sebastian. Dragostea nu iartă pe nimeni, iar cu cât te aștepți mai puțin cu atât ea vine mai ușor. Uneori mai trebuie să și pierzi ca să fii sigur că iubești cu adevărat. Când iubești, ești un alt om: mai bun, mai corect. Cruel intentions este cu siguranță un film care vă va seduce.

4

                Este posibil să-mi fi plăcut foarte mult din cauza actorilor, care și-au jucat rolurile excelent:

Sarah Michelle Gellar este Kathryn Merteuil, care reprezintă pentru toată lumea eleva și fiica model, deși în realitate este o scorpie;

kathryn

Ryan Phillippe este Sebastian Valmont, singura persoană care cunoaște puterea de manipulare și cinismul ce se ascund sub înfățișarea perfectă a lui Kathryn;

sebastian

Resse Witherspoon este Anette Hargrove, fiica noului director de la școală, care a scris un manifest intitulat „De ce vreau să aștept”, în care își expune crezul de a rămâne virgină până la căsătorie;

anette

Selma Blair este Cecile Caldwell. Kathryn încearcă s-o depraveze pe aceasta, ca un act de răzbunare împotriva fostului ei iubit, care a părăsit-o din cauza acesteia;

cecile

Sean Patrick Thomas este Ronald Clifford, profesorul de muzică al lui Cecile, fiind îndrăgostit de aceasta;

roland

Joshua Jackson este Blaine Tuttle, prietenul homosexual al lui Sebastian;

blaine

Eric Mabius este Greg McConnell, un jucător de fotbal american care este homosexual.

creg

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

                Scena sărutului dintre Sarah Michelle Gellar și Selma Blair este una dintre cele mai cunoscute scene din film. Secundele în care buzele lor (şi nu numai) s-au atins au fost considerate cel mai straşnic sărut lesbian văzut vreodată pe marele ecran. Această scenă a fost nominalizată la mai multe premii. Sarah Michelle Gellar a declarat ulterior: „A fost un sărut grozav. A avut chiar și o dâră de salivă.”

5

                Coloana sonoră este superbă. Veți recunoaște melodii ca: Placebo – Every You Every Me, Counting Crows – Colorblind, The Verve – Bitter Sweet Symphony și multe alte melodii minunate.

                Cruel intentions a câștigat și a fost nominalizat la premii în anul 2000 la 4 competiții diferite:

1. Blockbuster Entertainment Award

                A câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar: Reese Whitersppon.

6

2. Golden State

                A câștigat 2 premii pentru: Best Original Score și cea mai bună coloană sonoră și a mai primit alte 3 nominalizări pentru: cel mai bun film, cel mai bun film pentru adolescenți și cea mai bună actriță în rol principal: Sarah Michelle Gellar.

7

3. MTV Movie Awards

                A câștigat 2 premii pentru: cea mai bună interpretare feminină: Sarah Michelle Gellar și cel mai bun sărut: Sarah Michelle Gellar și Selma Blair și a mai primit alte 2 nominalizări pentru: cea mai bună interpretare masculină: Ryan Phillippe și cel mai bun ticălos: Sarah Michelle Gellar.

8

4. Teen Choice Awards

                        A câștigat 2 premii pentru: cel mai bun film și cea mai sexy scenă de dragoste: Resse Witherspoon și Ryan Phillippe au mai primit alte 2 nominalizări pentru: cel mai bun actor și cea mai bună actriță.

9

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul acestei drame superbe:

http://www.youtube.com/watch?v=QQP4EZyeSCc

                Cruel intentions s-a lansat în România pe blu-ray. Cine-l vrea la colecție: mai este de cumpărat în magazinele DIVERTA și costă doar 20 de lei.

BD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise