Star Wars: Trezirea forţei, o nouă generaţie de eroi

0

                Star Wars: Trezirea forţei, titlu original Star Wars: The Force Awakens, regizat de J.J. Abrams, care a contribuit şi la scenariu, este continuarea celebrei serii care a debutat cu episodul IV, Războiul stelelor: O nouă speranță (1977), urmat de episoadele Războiul stelelor: Imperiul Contraatacă (1980), respectiv Războiul stelelor: Întoarcerea Cavalerului Jedi (1983). Acţiunea are loc la 32 de ani după după moartea împăratului Palpatine. E continuare aşteptată de toţi fanii acestei serii. Cu toţii ne-am întrebat ce se întâmplă după episodul VI. Am revăzut acest eveniment cinematografic al unei întregi generații pe Blu-ray și cu această ocazie vreau să spun: MULȚUMESC PRO VIDEO!!!

Star Wars

                Ca să vă faceţi o idee… De ce s-a început cu episodul IV?! La acea vreme nu exista tehnologia pentru a realiza primele 3 episoade. De aceea prequelurile au fost realizate 2 decenii mai târziu, odată cu avansarea tehnologiei. Ca să vă faceţi o idee, în urmă cu 25 de ani (1991) când aveam doar 10 anişori, am văzut această serie pe casetă video. Între timp tehnologia a avansat, iar imaginea şi sunetul au fost remasterizate şi toate cele 6 părţi s-au lansat pe DVD şi blu-ray. Seria Războiul Stelelor a devenit o parte importantă a copilăriei mele. Îmi amintesc cum foloseam neoane pe post de săbii laser şi cum nimeni nu dorea să fie Darth Vader. Toţi băieţii voiam să fim Luke Skywalker sau Han Solo, iar fetele voiau să fie prinţesa Leia. Doamne ce vremuri!!!

Star Wars

                Şi acum despre film… „Acum mult timp, într-o galaxie foarte îndepărtată… Capitolul VII: Trezirea Forţei. Luke Skywalker a dispărut. În absența lui, sinistrul ORDIN ÎNTÂI a luat naștere din cenușa Imperiului și nu se va opri până când Skywalker, ultimul Jedi, nu va fi distrus. Cu ajutorul REPUBLICII, Generalul Leia Organa conduce curoajasa REZISTENȚĂ. Ea e disperată să-și găsească fratele, pe Luke, și să-i ceară ajutorul să readucă pacea şi justiţia în GALAXIE. Leia şi-a trimis cel mai curajos pilot într-o misiune secretă pe Jakku, unde un vechi aliat a descoperit un indiciu către locul în care se află Luke.”

Star Wars

                Doar că… Nu doar Rezistența e pe urmele acestui indiciu, ci și ordinul întâi. Pilotul e nimeni altul decât Poe Dameron. Oricum, această aventură îl va aduce în calea lui Kylo Ren, Finn și Rey. Alături de Ray şi Finn li se va mai alătura şi simpaticul droid BB-8. Cine sunt aceștia?! Veți afla urmărind cel mai nou episod din seria Războiul stelelor!!!

Star Wars

                Să vă spun cinstit, am avut așteptări colosale. De ce?! Pentru că toți criticii de peste ocean au ovaționat această continuare. Pe mine m-a cam dezamăgit pentru că au reciclat succesul din 1977. Nu a fost un scenariu original. „A fost aceeași Mărie dar cu altă pălărie”. Să nu mă înțelegeți greșit. Filmul e un adevărat spectacol cinematografic și 3D-ul e folosit cum trebuie. Aventură și tot ce vreți, doar că pentru „boșorogi” ca mine a fost ușor de anticipat ce urmează. Veţi vedea de ce!!! Îmi pare rău că Harrison Ford nu a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar. 🙁

Războiul stelelor: Trezirea forţei

                În continuare nu vă voi prezenta decât cele 5 personaje importante, pentru că pe restul cu siguranță îi cunoaşteţi din seriile anterioare:

Daisy Ridley e Rey. Ea supraviețuiește pe planeta Jakku strângând gunoaie;

rey
John Boyega e Finn, un fost stormtrooper care trădează ORDINUL ÎNTÂI;

finn
Oscar Isaac e Poe Dameron, pilotul trimis de generalul Leia pentru a afla locația lui Luke;

poe

Adam Driver e Kylo Ren, un tip care a trecut de partea întunecată a forței şi conduce primul ordin alături de generalul Hux. El e la conducerea planetei STARKILLER, noua Death Star care e de 10 ori mai mare decât cea veche și mult mai puternică. Cine e Kylo Ren în realitate vă las să aflați singuri;

kylo

Domhnall Gleeson e General Hux, mâna dreaptă a lui Kylo Ren.

Nu uita sa citesti
Related Posts

hux

                Iată ce a avut de spus Harrison Ford despre personajul Han Solo: „Noua versiune a personajului nu abandonează complet trăsaturile binecunoscute din filme anterioare. El nu îşi doreşte să fie în locul lui Obi-Ben Kenobi, nu este un fel de Alec Guinness al Noii Ere. Modul în care a fost dezvoltat ca personaj nu a implicat o transformare în esenţă, sunt doar unele elemente emoţionale ce i-au facilitat evoluţia. Dar Solo a rămas, în mare parte, acelaşi rebel. Unele lucruri nu se schimbă niciodată.” El şi Daisy Ridley din punctul meu de vedere sunt cireaşa de pe tort a filmul. Abia aştept episoadele VIII şi IX să văd cine e Rey şi cine e de fapt Finn.

Star Wars

                Kylo Ren pe de altă parte, faţă de Darth Vader, nu e „pe deplin format”. E extrovertit și impulsiv, fiind subordonat misteriosului Conducător Suprem Snoke. El nu este un Sith, ci este membru al Cavalerilor Ren. Aceștia sunt interesați de latura întunecată a Forței, și par să urmărească artefacte precum săbiile laser pentru a-i studia pe Darth Vader și pe alți Sith. Totuși, cum Ren nu este un membru propriu-zis al ordinului Sith, el nu este obligat să le respecte regulile, printre care Regula celor doi, care cere să existe numai doi Sith concomitent: Maestrul și Ucenicul. Asta face ca Ren să fie doar unul din nenumărații exponenți ai Forței Întunecate, cu un număr nelimitat de aliați. Chiar sunt curios cum va evolua acest personaj în continuări.

Star Wars

                Adam Driver, interpretul lui Kylo Ren, spunea despre luptele cu săbii: „Când George Lucas a făcut primul film din serie, a vrut ca săbiile să fie foarte grele, dar nu și-a dat seama cum s-o facă. De această dată, a fost prima dată când când ne-am luptat cu săbii adevărate. Înainte a fost doar mânerul cu ceva ca o antenă sau un băț verde, dar acum e o adevarată operă de artă: chiar se luminează”. Imaginați-vă cum e să lupți cu un costum greu și cu o sabie la fel de grea. Luptele sunt superb realizate și cât se poate de reale.

Star Wars

                La fel cum Harrison Ford, Carrie Fisher și Mark Hamill au fost niște necunoscuți la startul acestei epopei și mai apoi au devenit cunoscuți, sunt aproape sigur că la fel se va întâmpla și cu: Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega și Oscar Isaac. Acest al 7-lea film din serie a intrat în Top 3 cu încasări globale de 2.066 miliarde de dolari. Cum filmul s-a lansat și dublat vă las să vizionați ambele trailere:

i) subtitrat

ii) dublat

                Star Wars: Trezirea forţei s-a lansat în România pe DVD, Blu-ray şi Blu-ray STEELBOOK. Pe Blu-ray veţi mai avea un disc cu elemente speciale subtitrate în limba română. Printre acestea veţi putea viziona: Secretele Trezirei Forţei: O călătorie în Universul Cinematografic, Citirea scenariului, Făurirea personajelor, Construirea BB-8, ILM: Magia vizuală a Forţei, John Williams: Simfonia a 7-a, Forţa pentru schimbare şi Scene căzute la montaj. Eu unul aştept cu nerăbdare să se lanseze în forma 3D. Filmele care mi-au plăcut şi le-am vizionat la cinema 3D vreau să le am şi în colecţia mea de filme originale în format 3D.

Star Wars

Star Wars

[review]

[rwp-review id=”0″]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata