The Curse of La Llorona, o nouă poveste în universul Conjuring

Din 19 aprilie la cinema. Distribuit de Vertical Entertainment

0

The Curse of La Llorona este un film horror regizat de Michael Chaves după un scenariu scris de Mikki Daughtry şi Tobias Iaconis. Pelicula face parte din universul Conjuring.

Din distribuţie fac parte: Linda Cardellini, Raymond Cruz şi Patricia Velásquez.

Am văzut The Curse of La Llorona la T Imax, Afi Cotroceni. Filmul cu numărul şase din universul Conjuring aduce pe marile ecrane o legendă foarte cunoscută în lumea întreagă, La Llorona.

Ce spune această legendă?

La Llorona, adică Plângăcioasa, este un spirit care îşi plânge copiii decedaţi, pe care i-a ucis. Crima este comisă în urma unui episod de furie, când descoperă că soţul a înşelat-o. După ce îşi dă seama ce a făcut, se sinucide, dar rămâne să bântuie pe pământ, ca un suflet pierdut şi blestemat să nu îşi găsească niciodată liniştea.

Sunt persoane care folosesc această legendă pentru a îşi speria copiii neastâmpăraţi.

The Curse of La Llorona: Regie, scenariu şi distribuţie

The Curse of La Llorona în regia lui Michael Chaves (debutul său regizoral) face parte, aşa cum am precizat deja, din universul Conjuring. Pelicula duce lipsă, pe alocuri, de originalitate, însă reuşeşte să transmită mesajul pe care şi l-a propus.

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

Acţiunea are loc în anii 1970. Anna Garcia (Linda Cardellini) este o asistentă socială şi văduvă care îşi creşte singură cei doi copii.

Într-o zi, ea este chemată să se ocupe de unul din cazurile sale şi observă mai multe detalii suspecte cu privire la situaţia unor băieţi ce au fost închişi de mama lor. La scurt timp după acest incident, copiii sunt găsiţi înecaţi.

Pe măsură ce Anna face cercetări amănunţite, ea găseşte asemănări izbitoare între acest caz şi anumite evenimente supranaturale înspăimântătoare care îi bântuie familia.

Apelând la ajutorul unui preot, ea descoperă că La Llorona vrea să îi ia copiii şi că nu se va opri până nu obţine ceea ce îşi doreşte.

Astfel, Anna trebuie să facă tot posibilul pentru a alunga spiritul malefic, până nu este prea târziu.

Scenariul scris de Mikki Daughtry şi Tobias Iaconic nu pune accent pe dezvoltarea intrigii şi a personajelor. Cu toate acestea, Linda Cardellini oferă o interpretare foarte bună a personajului său, Anna, reuşind să surprindă diverse stări, cum ar fi: tristeţe, teamă şi suspiciune, într-o atmosferă tensionată şi stranie din cauza prezenţei spiritului La Llorona.

Filmul nu mi se pare foarte înfricoşător, în mare parte pentru că acţiunea şi momentele de horror sunt destul de previzibile şi uşor de anticipat.

Distribuit de Vertical Entertainment, The Curse of La Llorona ajunge în cinematografe vineri, 19 aprilie 2019. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata